Windows Phone Mango αναβάθμιση, Μετά τις 23 Σεπτεμβρίου

Κανείς δεν είχε ανακοινώσει επίσημα ότι στις 15 Σεπτεμβρίου θα διατεθεί η αναβάθμιση σε Windows Phone Mango και μου κάνει εντύπωση πως ξεκίνησε όλη αυτή η παραφιλολογία και ρωτάγατε συνέχεια τις τελευταίες μέρες για το πότε θα έρθει. Σίγουρα θα ξεκίνησε από έξω αλλά πιστεύω ότι και εδώ στην Ελλάδα κάποια sites θα μετέφεραν αυτές τις φήμες αφιλτράριστα και σας μπέρδεψαν.

Ο Joe Belfiore υπεύθυνος corporate vice president and director of Windows Phone Program Management τον οποίο είχα την χαρά να ακούσω από κοντά σε πρόσφατο ταξίδι του Techblog στο συνέδριο MIX ’11 έβαλε τα πράγματα στη θέση τους μέσα από το προσωπικό του profile στο Twitter “9/15 isn’t mango day, that was another rumor, folks. We’ve been saying “fall”… it’s not fall yet!.” Και παρέπεμψε με link σε ιστοσελίδα που αναφέρει ότι το φθινόπωρο ξεκινάει από τις 23 Σεπτεμβρίου…!

, Windows Phone Mango αναβάθμιση, Μετά τις 23 Σεπτεμβρίου

Το περίεργο είναι ότι στην Ταϊβάν διατέθηκε το update μόνο για τις συσκευές HTC HD7 και HTC Mozart και η διαδικασία της αναβάθμισης πραγματοποιείται αναγκαστηκά μέσα από τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας. Εμείς γνωρίζουμε ότι το update θα το κάνουμε από το σπίτι μας μέσα από το λογισμικό Zune. Πραγματικά μπερδεμένη η κατάσταση, πάντως o Joe Belfiore είχε πει σε ομιλία του στο συνέδριο MIX ’11 στο Λας Βέγκας ότι θα πρέπει να τους συγχωρέσουμε λάθη γιατι τα Windows Phone 7 είναι ένα εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα που χτίζεται από την αρχή.

Kudos to GiannisIrakleio

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alexdicv

Οτι του φανει του Λολοστεφανη….

Sorry αλλα απο μια εταιρια σαν την MS περιμενα περισσοτερα…

Το μονο που θα καταφερει ειναι να “σκοτωσει” ενα παααααρα πολυ καλο OS…

Alexdicv

Δεν νομιζω να μαι υπερβολικος… Απο τον Μαιο που ανακοινωθηκε μας βομβαρδιζουν με τα θετικα χαρακτηριστικα του νεου OS! ! ! !
Ειδικα την τελευταια βδομαδα εχουν βγει ποσα βιντεακια που δειχνουν αυτες τις νεες ιδιοτητες…
Αν μπεις στην fun page των windows phone στο fb θα καταλαβεις τι εννοω οταν λεω οτι κοντευει να σκοτωσει το OS… Γενικα εχει δημιουργησει πολυ αρνητικο κλιμα ολη αυτη η διαφημιση, αλλα καμια ενημερωση σχετικα με την ημερομηνια διαθεσης του Mango!!!!
Συμφωνω οτι ειναι ενα νεο OS που αναπτυσεται ακομη!!! Αλλα θα μπορουσαν ειτε να περιμενουν λιγο προτου το διαθεσουν ωστε να ειναι ενα ολοκληρωμενο OS ή πολυ πιο απλα να μην μας τρελαιναν τοοοοσο καιρο πριν με ολα αυτα τα θετικα χαρακτηριστικα που θα φερει το mango…
Στο θεμα αυτο η MS ειναι 100% FAIL!!!!!

Alex

Για την ημερομηνία κυκλοφορίας του Android 4 ή του IOS 5 έχουμε ακριβή ενημέρωση?

stavrakis

Κυριε βλαχακη ο κυριος Steven Anthony “Steve” Ballmer που ειναι chief executive της Microsoft ειπε: “I’m not saying I love where we are but I am very optimistic on where we can be,” Ballmer said. “We’ve just got to kick this thing to the next level.”
εφοσον αυτος δεν ειναι ικανοποιημενος με τις πωλεισεις του wp7 ti περιμενεισ να ειμαστε εμεις οι απλοι χρηστεσ που περιμενουμε εδω και μισο χρόνο ενα ουσιωδες update. πωσ περιμενεισ κυριε ceo να ανεβουν οι πωλεισεις αν δεν δινεις τουλαχιστον γλωσσικη υποστηριξη για να μπορεσει ο λαος να δοκιμασει και να ΔΙΑΔΩΣΕΙ τα ΥΠΕΡΟΧΑ WP7??? περιμεναν παραπανω απο 6 μηνεσ για να δωσουν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Major update τι στιγμη που ο ανταγωνισμος απο android και ios χτυπαει κοκκινο.
MEGA FAIL!!!!!!!!!
Για τις φημες και διαδοσεις τα λεσ πολυ σωστα αλλα για το χρονικο διαστημα δημοσιευσης εχεισ αδικο. H ms παντα θα ερχεται δευτερη στο λογισμικο των smartphones.
Κριμα που την υποστηριξα και αγορασα το λογισμικο τουσ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν αξιζε!!

Alexdicv

Κι ας μην ξεχναμε οτι η φημη περι 15 Σεπ ειχε βγει εδω και 3 4 μερες… Παρ ολ αυτα κανεις απο MS δεν βγηκε να την διαψευσει η να την επαληθευσει… Παρα μονο οταν αρχισαν να την κραζουν βγηκε αυτο το tweet το οποιο προσωπικα προσβαλει την νοημοσηνη κιολας… <> WTF ??????
Δηλ θα μπορουσαν να το λεγανε νωριτερα οταν πρωτοξεκινησε η φημη…
Αλλα κλασικα τους βγηκε εις βαρος τους και τρεχαν να τα συμμαζεψουν μετα….
Αυτα…

stavrakis

Για να μην δημοσιευουν καποια ημερομηνια πρεπει να παιζει μεγαλο παρασκηνιο που κανεισ δεν το γνωριζει!!!
τεχνολογικα μυστικα ειναι αυτα
ειδομεν!!

Alexander

Συμφωνώ στο οτι μας τρέλαναν τις τελευταίες εβδομάδες με το Mango κυκλοφορώντας πολλές αντίστοιχες συμβατές εφαρμογές και video demos αυτών. Ειδικά στα video demos, οι κοινότητες (αν όχι η Microsoft), άφησαν να εννοηθεί οτι το Mango ηδη υπάρχει σε πολλά κινητά, χωρίς να δώσουν σαφείς εξηγήσεις για το οτι πρόκειται για κινητά με “πειρατικά unoptimized Mango releases” ή για κινητά με ειδικές επίσημες εκδόσεις του Μango για developers κτλ. Έγραφαν ουσιαστικά ολόκληρα άρθρα για τις δυνατότητες συγκεκριμένων εφαρμογών και λειτουργιών του Mango κάνοντας τον κόσμο να πιστεύει οτι το καινούριο λειτουργικό βρίσκεται σχεδόν στα χέρια τους. Επίσης, κακώς, διαδώθηκε η φήμη για επίσημη κυκλοφορία στις 15/9 απο μεγάλα blogs και fora του Windows Phone 7, όμως η Microsoft και τα στελέχη της στο twitter, επέλεξαν να μη διαψεύσουν αυτή τη φήμη και να περιμένουν να φτάσει αυτή η μέρα για να το κάνουν… Τί να πω… παντού υπάρχει η πρόωρη (ανεπίσημη συνήθως) προώθηση των χαρακτηριστικών ενος καινούριου λειτουργικού, αλλά αυτή τη φορά παράγινε η κατάσταση! …και απο τις κοινότητες φανατικών…και απο την ίδια τη Microsoft. Δεν έχω δεί να κάνουν κάτι παρόμοιο για το iOS ή το Αndroid, των οποίων τα νέα χαρακτηριστικά μπορεί να αναφέρονται και να συζητούνται, όμως… Συνέχεια »

el_mac

@Alexander

Συμφωνω με την τελευταια σου παραγραφο. Αυτη η τακτικη της Microsoft ειναι κουραστικη και οταν πρωτοβγηκαν τα windows phone 7 αν θυμασαι ειχαν βγαλει ανακοινωση “summer 2010″… Παντως για να λεμε την αληθεια πιανει αυτο το ειδος marketing. Εχει δημιουργηθει τεραστιος ντορος γυρω απο το Mango… Κι εγω προσωπικα πρωτη φορα ειμαι τοσο ανυπομονος για update σε κινητο… τι να πεις…

oldboy

Mango RTM εδω και ένα μήνα και…..
Γιατί περιμένετε το “οφισιαλ” δεν καταλαβαινω

thomas
Alexander

@oldboy 1. Tα λειτουργικά των κινητών δεν είναι όπως τα Windows για desktops…χρειάζονται βελτιστοποιήσεις απο τις εταιρείες που βγάζουν το εκάστοτε hardware, αλλιώς το πιο πιθανό είναι οτι η συσκευή δε θα λειτουργεί αρκετά γρήγορα, θα υπάρχουν conflicts, bugs κτλ. (επίσης υπάρχουν κάποιες πολύ μικρές πιθανότητες να βγεί άχρηστη η συσκευή). 2. Γιατί να εμπιστευτώ το οποιοδήποτε download το οποίο μπορεί να έχει ένα σωρο ιούς και να καταλήξω με ενα smartphone που στην ουσία μπορεί να το “χειρίζεται” και κάποιος άλλος στην άλλη γωνιά της γής, έχοντας πρόσβαση σε όλα μου τα προσωπικά στοιχεία… 3. Αν κάτι δε πάει καλά, δε θα ξέρω πού να το αποδώσω…Στη συμβατότητα hardware/software, Στο hardware ή στο software; Επίσης, θα πρέπει να βγάλω το φίδι απο την τρύπα μόνος μου διότι η εγγύηση σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ισχύει. Με λίγα λόγια, εγκαθιστώντας έτσι αυθαίρετα το καινούριο λειτουργικό, χαλάς το μεγαλύτερο μέρος ποιοτικού ελέγχου της συσκευής…κάτι που υποτίθεται οτι είναι απο τα προνόμια των WP7 κινητών και ρισκάρεις τη συμβατότητα της συσκευής με τις επόμενες επίσημες αναβαθμίσεις. Φυσικά δεν είναι καταστροφή να βάλεις τα RTM, απλά ο τρόπος εγκατάστασης θυμίζει ακατάστατο patching και το μόνο που εγγυάται, είναι απλά να ικανοποιήσει την ανυπομονησία του… Συνέχεια »

oldboy

τα extra mango updates της htc φτιαχνουν αυτά που λες.
Δεν έχω κατεβάσει τίποτα από 1999 που ασχολούμαι με το νετ κάτι με ιό.
Η διαδικασία μόνο σε περίπτωση διακοπής παροχής ρεύματος σου βγάζει οφ τη συσκευή αλλά το ιδιο ισχύει καο βία το επίσημο απντεητ.
Η εγγύηση ισχύει κανονικά αφού μπορείς να το επαναφερεις οπότε θελήσεις.
Η διαδικασια είναι πανεύκολη που μέχρι 7χρονο την κάνει και χωρίς δυσκολία.δεν έχει μαγείρεμα.
Έγινε με τις ευλογίες της μαηκροσοφτ.

Απταημ αυτή τη στιγμη έχω 25 ημέρες.λεει πολλά για τη σταθερότητα αυτό πιστεύω.

thomas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.