Windows Subsystem for Linux: Θα γίνει ειδικό app στο Store

, Windows Subsystem for Linux: Θα γίνει ειδικό app στο Store

H νέα έκδοση του Windows Subsystem for Linux θα πάρει τη μορφή ενός app στο Microsoft Store, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις. Στη λογική της Microsoft, με τη μέθοδο αυτή θα μπορεί να γίνεται πιο εύκολα και πιο συχνά το update της διανομής Linux.

Επισήμως, η Microsoft σημειώνει ότι με τη δημιουργία μίας ξεχωριστής εφαρμογής για τα Windows 11 και όχι με την ενσωμάτωση του Windows Subsystem for Linux απευθείας στο λειτουργικό σύστημα θα είναι πιο απλή η διαδικασία αναβάθμισης, χωρίς να εμπλέκεται στη διαδικασία ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα. Παράλληλα, ο χρήστης δεν είναι αναγκαίο να μπει σε κάποιο πρόγραμμα Windows Insiders, αφού το μόνο που έχει να κάνει είναι να κατεβάσει το app.

Από ό,τι φαίνεται πάντως, η νέα λογική που θα διέπει τα Windows Subsystems θα είναι αυτή που ακολουθεί τώρα η Microsoft με το Linux, δηλαδή με την λογική της εφαρμογής, κάτι το οποίο θα είναι και η πολιτική που θα εφαρμόσει στο μέλλον με ανάλογες λειτουργίες. Ερώτημα παραμένει το πώς θα είναι το Subsystem for Android.

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.

Software Microsoft Windows 10 Windows 11

Microsoft: Επιβεβαιώνει bug που εμποδίζει το άνοιγμα του Outlook στα Windows

Oι χρήστες των Windows 10 και 11 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα σφάλμα που εμποδίζει την εκκίνηση του Outlook και άλλων εφαρμογών.