Έρευνα: Οι γυναίκες πιο εθισμένες στα smartphones από τους άντρες

Το ότι είμαστε εθισμένοι στα smartphones είναι γεγονός, αλλά πλέον έχουμε την πρώτη ακαδημαϊκή έρευνα που μελετά τη ροπή που έχουν τα δυο φύλα ως προς τον εθισμό με το smartphone τους. Ακόμη και αν φαίνεται περίεργο, οι γυναίκες είναι αυτές που θεωρούνται περισσότερο εθισμένες.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Ajou στη Νότια Κορέα, έδειξε ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν το κινητό μεταξύ 4 και 6 ωρών ημερησίως και ότι είναι περισσότερο εθισμένες από τους άντρες.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των γυναικών που χρησιμοποιεί το κινητό για τουλάχιστον 4 ώρες την ημέρα είναι στο 52% ενώ οι άντρες βρίσκονται στο 29.4%. Επιπλέον, το ποσοστό των γυναικών που χρησιμοποιεί το κινητό για 6 ώρες ημερησίως είναι στο 22.9% και των αντρών στο 10.8.

Η έρευνα βασίστηκε στις απαντήσεις 1236 φοιτητών από 6 πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ν. Κορέας. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν το κινητό κυρίως για social media όπως Facebook και Instagram. Ενώ οι άντρες κοιτάζουν το κινητό τους κυρίως κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, οι γυναίκες το κοιτάζουν ενώ μιλούν με άλλους ή μετακινούνται.

Μια στις πέντε γυναίκες (20.%) απάντησε ότι αισθάνεται παραπάνω αίσθημα ανασφάλειας από το κανονικό, όταν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το smartphone, ενώ το ποσοστό των ανδρών είναι στο 8.9%.

Για πολλές γυναίκες αναφέρεται ότι η χρήση του κινητού δεν είναι απλώς ένα “χόμπι”, αλλά ο εθισμός έχει φτάσει σε σημείο που μπορεί να επηρεάσει την ψυχική τους υγεία. “Women’s desires for networking and communication are far stronger than men’s, which drive them to become more dependent on social network service (SNS) via their smartphones”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα.

smartphones addiction women, Έρευνα: Οι γυναίκες πιο εθισμένες στα smartphones από τους άντρες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

το γιατί μαντέψετε….. μπορούν και αμεσα να έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα όπου βάζουνε άπειρες φώτο τους και στρατιές “πεινασμένων” από κάτω φωνάζουν είσαι θεαααα (μπας και π….ν) ετσι η γυναίκες σηκώνουν μύτη ψιλά νιώθοντας θεές

Νωντας

Αφου υπαρχουν τα ζωα οι ανδρες που ασχολουνται με αυτες στο φειςμπουκ…Γραψτε τις εκει να δεις μετα για το ποτε θα ξεκοψουν..

Ανακιν

Μόνο για φωτογραφίες και social media το χρησιμοποιουν για τίποτα άλλο

Bloodmaster

Αφηστε εχει παραγινει το κακο. Προσωπικη εμπειρια. Πηγα μια φορα περσυ παραλια. Καθετε μια εκει εξω τραβαει κανα 30 λεπτα selfies. Ηταν ομορφη? ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Περπατανε στον δρομο δεν βλεπουν γυρω τους μεσα στο FB. Περπαταει μια στον δρομο με το τηλεφωνο στο χερι και κανει chatting. Βλεπει στα 50 μετρα εναν που περπατάει και παιζει με ενα μαχαιρι. Ερχετε πανω της περπατοντας. Σημασια αυτη. Παει ο αλλος κοντα τη τραβαει μια μαχαιρια. Ποιος εφτεγε? Ποσες φορες σας εχει τυχει να πατε να πατησετε με το αμαξι/μηχανη κοπελα. Εμενα περισσοτερες απο αντρα. Αυτο τα λεει ολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.