WSJ: Ένα επετειακό OLED iPhone το 2017, από 2018 τα υπόλοιπα μοντέλα

Ο επόμενος χρόνος σίγουρα θα είναι σημαντικός για τους λάτρεις των iPhone, αφού η Apple θα γιορτάσει την δέκατη επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου smartphone της. Ωστόσο, αυτό το γεγονός έχει ρίξει αρκετό βάρος στην πλάτη των υπεύθυνων, οι οποίοι πρέπει να παρουσιάσουν κάτι ξεχωριστό.

Οι περισσότερες πηγές από την βιομηχανία των smartphones, κάνουν λόγο για τον ερχομό των OLED πάνελ στην σειρά των iPhone, τα οποία θα φέρουν μια σαφή βελτίωση. Αυτή η φήμη υπήρχε για πολλά χρόνια, αλλά αυτή την φορά τα στοιχεία είναι θα λέγαμε σχεδόν αδιάσειστα, με ανθρώπους να έχουν δηλώσει ότι υπάρχει παραγγελία 100 εκατομμυρίων OLED πάνελ από την Samsung.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται αρκετά συναρπαστικά, αλλά αν προσέξει κάποιος, τα 100 εκατομμύρια πάνελ δεν φτάνουν για να καλύψουν τις πωλήσεις μιας νέας σειράς iPhone. Επιπλέον, από την στιγμή που τα OLED πάνελ είναι αρκετά δύσκολα στο να κατασκευαστούν, με τους κατασκευαστές να είναι πολύ λίγοι σε αριθμό, τότε λογικά μόνο ένα από τα νέα iPhone θα λάβει την έξτρα “περιποίηση”.

Την υπόθεση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα αναφορά της Wall Street Journal. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρχουν 3 νέα iPhone, εκ των οποίων τα 2 θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση του iPhone 7, τα οποία όμως δεν θα έχουν OLED πάνελ. Το τρίτο iPhone, θα είναι αυτό που θα φέρει το βάρος της ειδικής επετειακής έκδοσης και θα έχει το OLED πάνελ.

Αν οι φήμες επαληθευτούν, το επετειακό iPhone εκτός από ανώτερη τεχνολογία οθόνης, θα έχει edge-to-edge πάνελ το οποίο καλύπτει ολόκληρο το μπροστά μέρος. Αυτό λογικά θα σημαίνει ότι το homebutton, ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, το tactile feedback engine και το 3D touch θα πρέπει να ενσωματωθούν κάτω από την οθόνη. Επιπλέον, το OLED πάνελ ίσως είναι κυρτό.

Όσον αφορά το μέλλον των OLED πάνελ, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ήρθαν για να μείνουν με σκοπό την εξάπλωση σε όλα τα μοντέλα της Apple. Η ευρεία εξάπλωση των OLED λογικά θα γίνει το 2018.

iPhone OLED Panel Wall Street Journal broad adoption 2018 2017 anniversary iphone, WSJ: Ένα επετειακό OLED iPhone το 2017,  από 2018 τα υπόλοιπα μοντέλα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Drinos

Έχει καταντήσει πολυ κουραστικό το τι θα κανει η Apple στο επομενο iPhone.
Τίποτα δε θα κανει, όπως ποτε δεν έκανε κάτι καινουργιο. Το μονο που έκανε και της το αναγνωριζω ειναι οτι ξεκινησε και ενεργοποιησε τους παντες να βγαζουν καλυτερα smartphones  με αποτελεσμα να εχουμε ωραιο ανταγωνισμο και να απολαμβάνουμε κινητα πολυ συγχρονα. Κατα τα αλλα η Apple ειναι μια εταιρεία τοσο συντηρητική και προβλεψιμη που πλεον δεν πρικαλει ενθουσιασμο, συν οτι το ios δεν ειναι σταθερο. ( Ημουν κατοχος ολων των iphones εχως το 6s και 6s+,  απο το 2008 και σημερινος κατοχος S7 πιο ευχαριστημένος δε γινεται!)

KnightRider

Ύστερα τους haters λέτε,,,,αμα δεν καινοτομεί η Apple μην περιμένετε οτι θα εντυπωσιαστεί ο κόσμος

Jorge

Ελπίζω έστω το επετειακό να είναι κάπου στα μαγαζιά μην κάνει φτερά! Εγώ πάντως iOS σε οθόνη Edge το περιμένω με ανυπομονησία !

james

H apple πουλαει κατι πανω απο 200 εκατομμυρια τηλεφωνα το χρονο. Σε αυτα περιλαμβανονται δυο φετινα μοντελα, δυο περσινα, δυο προπερσινα και ενα μικρο. Του χρονου θα ειναι τρια τα μοντελα. Αρα καπου 8 διαφορετικες συσκευες. Δεν ειναι καπως πολλα τα εκατο εκατομμυρια παραγγελιες για ενα μονο μοντελο;

Dimitris

Το άκουσα και αυτό σήμερα το iOS δεν είναι σταθερό ξέρω από κινητά πάνα από όλα κάτοχος iPhone se,sumsung s4

Thanosgr13

Δημήτρη πέρσι όταν ήρθε το iPhone στην Ελλάδα πήγα και έσκασα 998 ευρώ για το 6s plus 64 και τους τελευταίους 2 μήνες μετά την αναβάθμιση στο ios 10 η μπαταρία τα έχει παίξει χρόνια χρήστης της Apple και πάλι περιμένω το 8 με ανυπομονησία αλλά αφού το 7 plus δεν με εντυπωσίασε πήγα σε ένα s7 edge και μέχρι στιγμής το κινητό είναι πολύ πιο σταθερό από ότι το iPhone με το ios 10 πέρα από την πλάκα το ios μετά το ios 7 πάντα συναντάς και κανένα Lagg που παλιά δεν εβλεπες πουθενά ούτε το παραμικρό lagg

George

Έχει δίκαιο ο Θάνος. Και γω είχα iphone 7 και το επέστρεψα και πήρα τα λεφτά μου πίσω. Οι εφαρμογές σκαλωναν και ανά διαστήματα πετούσε επανεκκινησεις. Το κορυφαίο ήταν ο αναγνώστης δακτυλικου αποτυπωματος όπου μου είχε κολλήσει κάνα 2 φορές και το κινητό είχε παγώσει και δεν ξεκλειδωνε. Σε μια φάση μπόρεσε και ξεκλειδωσε φίλους το κινητό με δικο του δακτυλο…

Η Apple σαν εταιρία και σέρβις είναι η χειρότερη που έχω δει. Μίλησα 2 ώρες με support και μετά μου είπαν να κλείσω ραντεβού με genius bar (Αγγλία) και να περιμένω 10 μέρες αναμονή. Μιλάμε για τραγική εταιρία. Το ios 10 είναι από τα πιο ασταθή ios. Έχω πολλούς φίλους που γκρινιάζουν ότι έχουν θέματα και με εφαρμογές και με το κινητό να κολλάει αλλά και με τη μπαταρία.

Chris_BMW

Φίλε George @ Μπορείς να μας πεις κ εμάς ποιο κατάστημα σου έκανε επιστροφή (!) χρημάτων κ όχι αντικατάσταση συσκευής ;; Να ξέρουμε κ μεις ρε παιδι μου να αγοράζουμε απο εκει ..

George

Ναι Χρήστο BMW, το πήρα από John Lewis. Στο εξωτερικό τα μαγαζιά σου δίνουν 30 μέρες επιστροφή εάν κάνεις online παραγγελία. Ψησου και πάρε και συ …

Gvirginia

Off topic: Αν δε κάνω λάθος, το έχουμε και εδώ για online παραγγελίες αλλά για 14 ημέρες.

Chris_BMW

George @ https://m.johnlewis.com/customer-services/shopping-with-us/terms-and-conditions.Εκατσα κ διάβασα ο,τι παρέχεται στην εγγύηση που σου δίνει το εν λόγο κατάστημα κ ισχύει οτι λέει ο @ Virginia δηλαδή οτι έχεις το δικαίωμα επιστροφής εντός 14 ημερών της σφραγισμένης συσκευασίας όμως . Αν την ανοίξεις οπως λόγου χάρη έκανες εσυ προφανώς ισχύει οτι γράφει στο link που σ εστειλα .Δηλαδη οτι σου το επισκευάζουν κ αν δεν χρήζει επισκευής στο αντικαθιστούν με ίδιο ή ίδιας αξίας. Πουθενά δεν λέει για επιστροφή χρημάτων σε ανοιγμένη συσκευασία . Πως το πέτυχες; Αν θελεις μας λες σε περίπτωση π αντιμετωπίσουμε κ εμείς αντίστοιχο πρόβλημα

George

Off topic:

Φίλε Χρήστο BMW δες εδώ https://m.johnlewis.com/customer-services/returns/how-do-i-return-an-item

Εγώ πήγα στο κατάστημα και μίλησα με τεχνικό. Αφού τους έδειξα το τηλέφωνο και τους εξήγησα τη κατάσταση μου πρότειναν να μου δώσουν αλλαγή συσκευής ή επιστροφή χρημάτων. Επέλεξα το δεύτερο.

Εάν θες με πιστεύεις εάν όχι πάλι καλώς.

Η ίδια η Apple σου επιτρέπει το ίδιο εάν το επιστρέψεις μέσα σε 2 βδομάδες από την αγορά.

Εν κατακλείδι εγώ είχα μια αρκετά αρνητικά εμπειρία με την Apple. Πολύ πιθανό άλλοι να έχουν μόνο θετικές. Τυχερά είναι αυτά.

George

Off topic

Φίλε Χρήστο,

Εγώ πήγα στο κατάστημα και μίλησα με τεχνικό. Αφού τους έδειξα το τηλέφωνο και τους εξήγησα τη κατάσταση μου πρότειναν να μου δώσουν αλλαγή συσκευής ή επιστροφή χρημάτων. Επέλεξα το δεύτερο.

Εάν θες με πιστεύεις εάν όχι πάλι καλώς.

Η ίδια η Apple σου επιτρέπει το ίδιο εάν το επιστρέψεις μέσα σε 2 βδομάδες από την αγορά.

Εν κατακλείδι εγώ είχα μια αρκετά αρνητικά εμπειρία με την Apple. Πολύ πιθανό άλλοι να έχουν μόνο θετικές. Τυχερά είναι αυτά.

Chris_BMW

Anyway .Ξανα λέω οτι δικαίωμα επιστροφής χρημάτων έχεις σχεδόν παντού οπως κ στην Apple αλλα σε ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ συσκευασία.Αντιμετωπισα ίδιο πρόβλημα με ψυγείο απο γνωστή αλυσίδα η οποία είχε το δικαίωμα επιστροφής χρημάτων αλλα σε σφραγισμένη συσκευασία οπως μου είπαν εκ των υστέρων .Με συγχωρείτε για το off-topic

George

Εγώ σου λέω την δική μου εμπειρία. Πήγα στο κατάστημα και τους έδειξα βίντεο που είχα με το κινητό κολλημένο και να μην ξεκλειδωνει…. Εσύ από ποιο κατάστημα πήρες το ψυγείο; DOA εγγύηση δεν έχει;
Τσέκαρε το.

Agnostos13

Το DOA δεν προβλεπει επιστροφη χρηματων…
Τωρα στο θεμα εγγυησης νομιζω υπαρχει παραθυρακι για επιστροφη χρηματων αλλα συνηθως επιλεγεται ως εσχατη λυση απο τους κατασκευαστες (σε περιπτωση αδυναμιας επισκευης και αντικαταστασης)

James

Για τις επιστροφές χρημάτων που λέτε, υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία, η οποία έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο και είναι σε ισχύ από το 2014.

John

@George
Αυτά που λες είναι απολύτως λογικά για Αγγλία και τα έχω διαβάσει παμπολες φορές σε ξένα φορουμ , όταν όμως γράφεις την αλήθεια για την Apple δηλαδή ότι τα προιόντα της δεν αξίζουν με τίποτα τα λεφτά τους και είναι πίσω απο τον ανταγωνισμό είναι λογικό στην Ελλάδα ότι θα δεχθείς επίθεση από isheep.

Chris

Ρε μάγκες μην σκοτώνεστε χαλαρώστε . Και γω έχω το εξάρι π το πήρα μόλις κυκλοφόρησε . Το κινητό ήταν ταχύτατο και πραγματικά πολυ σταθερό σε σχέση με το s4 που είχα πιο πριν που με είχε κουράσει αρκετά . Ολες οι αναβαθμίσεις σε εμένα προσωπικά τόσα χρόνια δεν μου δημιούργησαν πρόβλημα . Το μόνο μου θέμα προσωπικά ειναι πως η μπαταρία τα τελευταία χρόνια τα έχει παίξει πραγματικά και μ κλείνει κάποιες φορές ακόμα και στο 30% πράγμα το οποίο ειναι αρκετά ενοχλητικό .
Από κει και πέρα η αδερφή μου αγόρασε το s7 (μετα από δίκη μου σύσταση ) και το οποίο επίσης έχω να πω πως ειναι εκπληκτική συσκευή σε κάθε επίπεδο και η εμπειρία ειναι αναβαθμισμένη σε σχέση με ότι θυμόμουν από το s4. Εκει που θέλω να καταλήξω ειναι πως αυτήν τη στιγμή για μένα όλα ειναι θέμα γούστου και προσωπικών επιλογών και οι δυο εταιρείες προσφέρουν εκπληκτικές συσκευές για τους δικούς τους πελάτες η κάθε μια. Μην είστε δογματικοί .

Makis

Εγω ειμαι κάτοχος του παμπάλαιου πλέον 5s με την 10.1.1 και το κινητό παει ακομη σφαίρα τωρα πως κολάνε τα δικά σας 6s και 7 ειναι πραγματικά εντυπωσιακό δηλαδή ύποπτα εντυπωσιακό θα έλεγα.

Thanosgr13

Φίλε Μάκη το δικό μου 6s plus κάποιες φορές όχι συνέχεια μου πετούσε το Apple logo μου έχει σβήσει πολλές φορές στο 60% άλλες στο 29 σην ότι η μπαταρία πέφτει υπερβολικά γρήγορα εντάξει δεν λέω ότι δεν είναι σταθερό το ios αλλά δεν ήταν οπως πάλι όλο και κάποια μικρό προβληματα θα βρεις

Dimitris

Παιδιά εγώ όπως είπα κι επάνω έχω το iPhone se 64gb δεν έχω ποτέ κανένα πρόβλημα δεν με έχει πετάξει ποτέ από εφαρμογή όπως συνηθίζεται στα android έχω και το s4 Root 7.1 Nougat και πολλές φορές με έχει πετάξει από εφαρμογή εντάξει θα μου πείτε είναι θέμα Rom αλλά ρε παιδιά αυτό που με πειράζει τρέλα είναι που όλοι οι κατασκευαστές δίνουν δυο χρόνια αναβαθμίσεις ενώ apple 4 έπειτα τα iPhone δεν έχουν σχέσει με τα αλλά κινητά σε τι θέμα να πω από όλα σε ήχο σε εφαρμογές όλα ανοίγουν σφαίρα και είναι σταθερές και δουλεμένες και έχω φίλους που έχουν s7 edge πατάνε να ανοίξουν εφαρμογές και το σκέφτονται να ανοίξουν σε σχεσει με τα iPhone τέλος να μην τα πολύ λέω αλλά δεν πρόκειται να φύγω από apple είμαι πολύ ευχαριστημένος σε όλα και αυτό που ξέχασα να πω είναι η μπαταρία με κρατάει στο iPhone 2 μέρες με χαλάρω Ίντερνετ,Whats up και αλλά

NikosAr

Έλα πείτε την αλήθεια * στέλεχος της Samsung έγραψε το άρθρο …. τραγικό !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.