Το iPhone SE κυκλοφορεί ξανά με τιμή 249 δολάρια

iPhone SE, Το iPhone SE κυκλοφορεί ξανά με τιμή 249 δολάρια
Η Apple φαίνεται πως ξανανοίγει τις αποθήκες της και ψάχνει για τα τελευταία κομμάτια από τα iPhone SE που της έχουν απομείνει για να προχωρήσει αφενός σε εκκαθάριση του στοκ της και αφενός σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναπληρώσει μέρος του χαμένου της τζίρου.
Εάν είστε λάτρης των μικροκαμωμένων συσκευών τηλεφώνου και μετανιώσατε που δεν αγοράσατε το iPhone SE, όταν κυκλοφορούσε ακόμη στα ράφια των καταστημάτων μην στεναχωριέστε, έχετε ακόμη μια ευκαιρία. Η Apple το ξαναβγάζει σε κυκλοφορία. Προχωρά στο λεγόμενο “stock clearance” και θα αδειάσει από iPhone SE, σε 2 χωρητικότητες (64 & 128GB). Συγκεκριμένα το 64GB θα πωλείται στα 249 δολάρια (από 349 δολάρια, αρχική τιμή) και το 128GB στα 299 δολάρια (από 449 δολάρια αρχική τιμή).
Μπορεί το συγκεκριμένο μοντέλο να έκανε το ντεμπούτο του στις αρχές του 2016, όμως μπορεί να “σηκώσει” ακόμη και την πιο πρόσφατη έκδοση iOS. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του θα βρείτε τον επεξεργαστή A9 και πίσω κάμερα στα 12 megapixel. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα συρρικνωμένο iPhone 6s. Δεν θα ήταν κακή επιλογή για κάποιον που έχει iPhone το οποίο σκοπεύει να αλλάξει και δεν θέλει να δώσει πολλά χρήματα αλλά θέλει να παραμείνει στην οικογένεια της Apple.
Δεν είναι επιβεβαιωμένο γιατί η Apple φέρνει αυτή τη στιγμή το iPhone SE πίσω στις πωλήσεις. Δεν θα την πειράξει προφανώς να πουλήσει λίγα περισσότερα iPhones. Η εταιρεία ενμέρωσε πρόσφατα εξάλλου ότι θα πέσει έξω στις οικονομικές εκτιμήσεις της πρώτης περιόδου του νέου έτους, μετά από τις χαμηλές πωλήσεις του iPhone στην Κίνα και σε άλλες περιοχές που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες τους. Έτσι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να βοηθήσει στην βελτίωση των αριθμών καθώς ξεκινά το 2019.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
koprodogis

Τι θα πει αδειάζει τις αποθήκες της δε ξέρω (τα κρατούσαν για συλλεκτικά;;) αλλά για άτομα σαν εμένα που θέλουμε ένα μικρό κινητό είναι πολύ ευχάριστη είδηση αν κάποια από αυτά φτάσουν Ελλάδα με σχετικά καλή τιμή

Jim C.

Πολύ καλή κίνηση. Όμως καλύτερα πιστεύω θα ήταν να το αναβαθμίσει (πχ camera, A12 Bionic)

Tasos Spanos

Δεν αδειάζει τις αποθήκες
Απλά παράγει νέες συσκευές και θα τις προωθήσει στην αγορά
Προφανώς έχουν στοιχεία ότι ακόμα υπάρχει κόσμος που αγοράζει μικρά τηλέφωνα και θέλουν να έχουν μια συσκευή στα 249$ για να μην χάνουν πελάτες από το οικοσύστημα
Βέβαια επειδή είχα την συσκευή να πω ότι είναι μια χαρά τίμια και δουλεύει άψογα
Αυτήν την φορά την δίνουν και με αποθηκευτικό χώρο 64gb κάτι το οποίο σημαίνει ότι για το iPhone se που η κάμερα του δεν είναι κατασκευής 2018-19 είναι αρκετή σαν χωρητικότητα
Μόνο μελανό σημείο της συσκευής θεωρώ την μπροστινή κάμερα που ναι δεν είναι σαν τις σημερινές
Από θέμα επεξεργαστή, ραμ, πίσω κάμερα και λοιπά είναι μια χαρά
150€ εγώ είχα πριν λίγους μήνες ένα μεταχειρισμένο iPhone se 32gb
Για κάποιον που θέλει καινούργιο με 2 έτη εγγύηση και 64αρι τότε τα 249€ τα θεωρώ οριακά ανεκτά

INSIDIOUS

@Jim C μεγαλύτερη κοτσανα δεν εχω διαβάσει……..καταλαβες τι εγραψες?

peat

Τρομερή Κίνηση.!!!
Οι πωλήσεις της apple δεν πανε καλά και τον Ιανουάριο και εχουν χεστεί πανω τους.
Εγω Νόμιζα πως η apple δεν κανει εκπτωσεις , και σε γνωστό διαδυκτιακό ψευτοτεχνολογικό site
πουλάει τζαμπα οτι στοκ έχει σε tablet.(ipad)
Αυτό ας το λάβουμε υποψιν, ότι εμείς κραταμε την καθε apple στα χερια μας μη αποδεχόμενοι τις τιμές της, κατεβασε τα παντελόνια.
όλα της τα προιόντα ειναι ΥΠΕΡτιμημένα, δεν αξίζουν τα λεφτά τους.
αυτά..

Pavlos

Μια χαρά θα είναι .
Το θέμα είναι να το υποστηρίζει κανονικά για μια πενταετία όπως όλα τα τηλέφωνα της

Πan

Ας υποθέσουμε ότι αγόρασε ένα iPhone 1300ευρω και μετά από 5 χρόνια δεν βρίσκεις ούτε μπαταρία τι κανεις . Το γλεντάς και πας για καινούργιο

Ante_geia

Ε βέβαια! Έτσι να πονέσει και λίγο η Apple γιατί πολύ μας το έπαιζε υπεράνω τον τελευταίο καιρό βγάζοντας κινητά τηλέφωνα πανάκριβα και χωρίς καμία διαφορά με το προηγούμενο μοντέλο (iPhone 7 με 8 / iPhone X με Xs). Τώρα όμως που κανείς δεν αγόρασε τα καινούργια iPhone (γιατί μην γελιόμαστε ένα iPhone 7 / 7 Plus μια χαρά κρατάει) και έχουν πέσει οι μετοχές σχεδόν 50% σπεύδει να προλάβει μπες και βγάλει κάτι παραπάνω. Καλά να πάθει. Τρίζουν τα κόκαλα του Steve.

Γιάννης

Αφού υπάρχει ήδη στον σκρουτζ το SE στην Ελλάδα οπότε δεν ξανά κυκλοφορεί γτ υπάρχει ήδη

John Real

Και ποιος θα δωσει 250 ευρω γι αυτό?

ΑΝΔΡΕΑΣ

Κίνησα ΜΑΤ από τον Κύριο Κούκ!! χαχχαχαα. Κλάφτε ρομποτάκηδες!! Βγάζουμε ξανά στην αγορά τον μπαμπά σας!! Και οσονούπω θα έχουμε και το 4s Steve Jobs edition και θα επανέλθουμε στα μερίδια και στο Hype που είχαμε 2010-2015. Πανέξυπνο, απλό και άχαστο. Το Διοικητικο μας συμβούλιο, το τεχνικό τμήμα και το Marketing αξίζει κάθε cent που εισπράτει!!
Οπότε πιστοί μου, ανακεφαλαιώνοντας: Ασυζητητί αναβαθμίζετε σε Xs max, τσιμπάτε για 2ο ένα XR και για δωράκι ένα SE φρεσκότατο 2,5 ετών σε κρυογονικό θάλαμο να δουλεύεται το insta με το 1 χέρι επιδεικτικά. Οθονάρα, καμεράρα, κουμπάρα ( κουμπί ζωντανό, PREMIUM , το νοιώθεις όταν το πατάς),αλουμινάρα και design all time classic !!
HATERS GONA CRYYYYYYYY!!!

George

Το iPhone SE δεν ήταν εκείνη η συσκευή, πίσω στο 2016, που είχε βγάλει η Apple την διαφήμιση στην τηλεόραση, και υποστήριζε με σθένος ότι έχει επιλέξει την συγκεκριμένη διάσταση οθόνης για τα κινητά της, διότι ο ανθρώπινος αντίχειρας μπορεί έτσι να φτάσει εύκολα από την μια άκρη της οθόνης τέρμα πάνω δεξιά, έως την άλλη άκρη της οθόνης, τέρμα κάτω αριστερά; Εάν δούμε όμως το μέγεθος των σημερινών μοντέλων iPhone που κυκλοφορούν, ένα από τα δύο παρακάτω, βγαίνει ως συμπέρασμα: Είτε μέσα σε λίγα μόλις χρόνια ο ανθρώπινος αντίχειρας μεγάλωσε και έγινε… τεράστιος, είτε κάποιος μας… δουλεύει κανονικότατα. Anyway, ας αφήσουμε το θέμα του μεγέθους, που είναι καθαρά θέμα γούστου και υποκειμενικό, και ας δούμε τα αντικειμενικά κριτήρια. Μπορεί να σταθεί το iPhone SE με τα 250 ευρώ απέναντι στον ανταγωνισμό, την σημερινή εποχή; Ας πάρουμε για παράδειγμα το νέο Xiaomi Redmi Note 7 που παρουσιάστηκε πρόσφατα με τιμή κάτω από 200 ευρώ, και ας το συγκρίνουμε με το iPhone SE: Επεξεργαστής/ταχύτητα/αποθηκευτικός χώρος: Το iPhone μοιάζει απλά ως αρχαιολογία μπροστά σε ένα σύγχρονο smartphone. Και χωρίς καν δυνατότητα επέκτασης της μνήμης με micro SD card. Διάρκεια μπαταρίας: Και πάλι, δεν μπορεί καν να συγκριθεί με την μπαταρία 4.000ma του… Συνέχεια »

Agnostos13

Μήπως ήρθε η ώρα να το ξανασκυτούν για το SE του 2019;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.