Ξεδίπλωσε ένα νέο κόσμο με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

, Ξεδίπλωσε ένα νέο κόσμο με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

Η Samsung επανέρχεται και φέτος με τα αναδιπλούμενα κινητά της, με τα Samsung Galaxy Z Fold3 5G και Galaxy Z Flip3 5G ενσωματώνοντας ορισμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά των συσκευών της εταιρείας που έχουν γίνει αγαπητά από τους χρήστες, με την αξιοπιστία και την υψηλή ποιότητα στον τομέα της κατασκευής και των τεχνικών χαρακτηριστικών.

Ο χαρακτηρισμός “πολύ-εργαλείο” δεν έχει δοθεί άδικα στις νέες αναδιπλούμενες συσκευές της Samsung, οι οποίες εκτός των άλλων, είναι οι πρώτες ανθεκτικές στο νερό Samsung Galaxy foldable συσκευές με πιστοποίηση IPX8*. Αυτό συμβαίνει καθώς τόσο οι επιδόσεις του Samsung Galaxy Z Fold3 σε συνδυασμό με την εσωτερική Dynamic Amoled 2X Infinity Flex οθόνη των 7.6 ιντσών που για πρώτη φορά υποστηρίζει τη χρήση του S Pen Fold Edition**, αλλά και η λειτουργικότητα του Samsung Galaxy Z Flip3, με το συμπαγή σχεδιασμό του που το κάνει να χωρά σε μια τσέπη***, με τις βελτιωμένες λειτουργίες κάμερας και τη μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, φέρνουν μια νέα εμπειρία χρήσης για όλους.

, Ξεδίπλωσε ένα νέο κόσμο με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

Το Samsung Galaxy Z Fold3 έρχεται με εξωτερική οθόνη με γυαλί Gorilla Glass Victus, το οποίο βρίσκουμε και στο πίσω μέρος της συσκευής, για αντοχή σε πτώσεις ακόμα και από ύψος 2 μέτρων Το μέγεθος της εξωτερικής οθόνης είναι στις 6.2 ίντσες και είναι τεχνολογίας HD+ Dynamic Amoled 2X, με αναλογία 24.5:9 και ανάλυση 2268×832 pixels με ρυθμό ανανέωσης μέχρι τα 120Hz, κάνοντας το οπτικό αποτέλεσμα να εμφανίζεται εκπληκτικό.

Ξεδιπλώνοντας το Samsung Galaxy ZFold3, παρατηρεί κανείς την εκπληκτική και γεμάτη χρώματα εσωτερική οθόνη των 7.6 ιντσών, η οποία αποζημιώνει το χρήστη για την επιλογή του. Η αναδιπλούμενη εσωτερική οθόνη είναι τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X με αναλογία οθόνης 22.5:18 την οποία η Samsung ονομάζει Infinity Flex Display, με ανάλυση 2208×1768 pixels και ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 120Hz.

, Ξεδίπλωσε ένα νέο κόσμο με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

Κάτι που επίσης συναντούμε για πρώτη φορά, είναι το ότι στην εσωτερική οθόνη του Samsung Galaxy Z Fold3 μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις λειτουργίες του S Pen Fold Edition. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες της συσκευής μπορούν για παράδειγμα, να καταγράφουν τις σημειώσεις τους κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης και να διαβάζουν ταυτόχρονα τα e-mail τους, επεκτείνοντας τις δυνατότητες που έχουν πλέον κυριολεκτικά στα χέρια τους, κάνοντας τη συσκευή multitasking εργαλείο. Επιπλέον, μέσω της λειτουργίας Flex οι multitasking δυνατότητες επεκτείνονται ακόμα πιο πολύ καθώς στο πάνω μέρος της οθόνης μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια βιντεοκλήση, με έλεγχο σημειώσεων σχετικά με αυτή στο κάτω μέρος, ενώ η λειτουργία multi-active window κάνει την ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών εφαρμογών μια εύκολη υπόθεση.

, Ξεδίπλωσε ένα νέο κόσμο με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

Μεταβαίνοντας στο εσωτερικό του Samsung Galaxy Z Fold3, θα βρούμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 888, ο οποίος σε συνδυασμό με τα 12GB RAM κάνουν τη χρήση της συσκευής μια απλή διαδικασία ακόμα και αν ο χρήστης έχει πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα ενεργές, ενώ οι επιλογές για 128GB ή 256GB**** εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, κάνουν το χρήστη να νιώθει ασφαλής πως δε θα χρειάζεται να μεταφέρει τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα αρχεία του σε κάποια εξωτερική συσκευή.

, Ξεδίπλωσε ένα νέο κόσμο με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

Όσον αφορά τα οπτικά μέρη του Samsung Galaxy Z Fold3, έχουμε 2 selfie κάμερες, τη μια τοποθετημένη στο εξωτερικό της συσκευής, η οποία έχει ανάλυση 10MP (f/2.2) και μια τοποθετημένη κάτω από την αναδιπλούμενη οθόνη των 7.6 ιντσών, με ανάλυση 4MP (f/1.8), έχουμε τριπλό σετ από μια κάμερα τηλεφακού στα 12MP (f/2.4) με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, μια ευρείας γωνίας στα 12MP (f/1.8) με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και μια ultra wide στα 12MP (f/2.2).

, Ξεδίπλωσε ένα νέο κόσμο με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

Τέλος, το Samsung Galaxy Z Fold3, όπως και το Samsung Galaxy Z Flip3, είναι τα πρώτα Samsung Galaxy αναδιπλούμενα smartphone ανθεκτικά στο νερό με IPX8 για βύθιση σε 1.5 μέτρο γλυκού νερού για μισή ώρα, αλλά χωρίς αντοχή σε σκόνη. Το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 11 και τροφοδοτούνται από (τυπική) μπαταρία χωρητικότητας 4.400mAh, ενώ υποστηρίζεται ταχεία φόρτιση 25W (ο φορτιστής πωλείται χωριστά), ασύρματη φόρτιση 10W αλλά και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 4.5W με την οποία ο χρήστης μπορεί να φορτίζει άλλες συσκευές συμβατές με το πρότυπο Qi ακουμπώντας τις στο πίσω μέρος του Samsung Galaxy Z Fold3.

, Ξεδίπλωσε ένα νέο κόσμο με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

Το Samsung Galaxy Z Flip3 δε στερείται φυσικά, δόξας και δυνατοτήτων σε σύγκριση με το Samsung Galaxy Z Fold3, καθώς ο αναδιπλούμενος σχεδιασμός του και η στιβαρή κατασκευή του που το κάνει να χωράει στην τσέπη, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες και τις τεχνολογικές εξελίξεις που προσφέρει, το καθιστούν μια επιλογή για όσους επιθυμούν μια υψηλής ποιότητας συσκευή με τη σφραγίδα της Samsung.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κάποιος με το που πιάσει στα χέρια του το Samsung Galaxy Z Flip3, είναι η εξωτερική οθόνη τεχνολογίας Super AMOLED με μέγεθος 1.9 ίντσες και ανάλυση 260×512 pixels. Η νέα οθόνη είναι 4 φορές μεγαλύτερη από αυτή που βρίσκαμε στον προκάτοχό του, και διευκολύνει την προβολή ειδοποιήσεων, μηνυμάτων αλλά και αριθμού βημάτων χωρίς να ανοίξουμε τη συσκευή, κάτι το οποίο είναι πρακτικό για τους χρήστες, γλιτώνοντας κόπο και χρόνο.

, Ξεδίπλωσε ένα νέο κόσμο με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

Μόλις ξεδιπλώσουμε τη συσκευή θα αντικρίσουμε την 6.7 ιντσών Dynamic AMOLED 2X Infinity Flex οθόνη στα 2640×1080 pixels με αναλογία 22:9 και ρυθμό ανανέωσης μέχρι τα 120Hz, κάνοντας τη χρήση της μια ομαλή και ευχάριστη εμπειρία γεμάτη άμεση απόκριση σε κάθε μας άγγιγμα, ενώ η selfie κάμερα των 10MP (f/2.4) είναι εκεί για να απαθανατίσει selfie φωτογραφίες και βιντεο υψηλής ποιότητας. Όσον αφορά τις κύριες κάμερες της συσκευής, οι οποίες είναι τοποθετημένες στο πίσω μέρος το οποίο καλύπτεται από Gorilla Glass Victus, έχουμε μια ευρείας γωνίας στα 12MP (f/1.8) με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, και μια ultra-wide στα 12MP (f/2.2), τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και αν η συσκευή είναι διπλωμένη, καθώς με τη λειτουργία Quick Shot, μπορούμε να καταγράψουμε φωτογραφίες και βίντεο με διπλό πάτημα στο πλήκτρο λειτουργίας της συσκευής (power button).

, Ξεδίπλωσε ένα νέο κόσμο με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

Μια νέα λειτουργία που είναι σημαντικό να αναφέρουμε είναι η Flex Mode Panel, η οποία εξασφαλίζει καλύτερη εμφάνιση και ευκολότερη χρήση των εφαρμογών. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς οι χρήστες μπορούν να μετακινήσουν το βίντεο που παρακολουθούν στο πάνω μισό μέρος της οθόνης και τα αντίστοιχα πλήκτρα ελέγχου, για παράδειγμα της φωτεινότητας και της έντασης, στο κάτω μισό μέρος αυτής, δίνοντάς τους ακόμα περισσότερες επιλογές στον έλεγχο του οπτικοακουστικού τους περιεχομένου.

, Ξεδίπλωσε ένα νέο κόσμο με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

Προχωρώντας ακόμα πιο μέσα στο Samsung Galaxy Z Flip3, θα βρούμε λειτουργικό σύστημα Android 11, τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 888, μαζί με 8GB και επιλογή για 128GB ή 256GB**** εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, χωρίς δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών microSD, με τη συσκευή να τροφοδοτείται από (τυπική) μπαταρία 3.300mAh, με τα είδη της φόρτισης που υποστηρίζονται να είναι αυτά της ταχείας φόρτιση 15W, ασύρματης φόρτισης 10W καθώς επίσης και αντίστροφης ασύρματης φόρτισης 4.5W με την οποία ο χρήστης μπορεί να φορτίζει άλλες συμβατές με το πρότυπο Qι συσκευές ακουμπώντας τις στο πίσω μέρος της συσκευής.

, Ξεδίπλωσε ένα νέο κόσμο με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

Με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3, η Samsung καταφέρνει να ενσωματώσει ακόμα περισσότερες τεχνολογίες σε αυτή τη νέα κατηγορία smartphone από πέρυσι, δίνοντας ταυτόχρονα στους χρήστες ένα ακόμη μεγαλύτερο εύρος δυνατοτήτων και λειτουργιών, σε συνδυασμό με την αξιοπιστία που διακρίνει τις high-end συσκευές της εταιρείας, μετατρέποντάς τις σε πολύ-εργαλεία.

, Ξεδίπλωσε ένα νέο κόσμο με τα Samsung Galaxy Z Fold3 και Galaxy Z Flip3

*Τα Galaxy Z Fold3 | Flip3 5G έχουν πιστοποίηση IPX8. Με βάση συνθήκες δοκιμής για βύθιση σε γλυκό νερό βάθους έως 1,5 m και μέχρι 30 λεπτά. Δεν συνιστάται για χρήση σε παραλία ή πισίνα. Δεν είναι ανθεκτικά κατά της σκόνης

** Τα S Pen Fold Edition |Pro πωλούνται ξεχωριστά. Συμβατά μόνο με Galaxy Z Fold3 5G. Άλλα S Pen/ Stylus ενδέχεται να φθείρουν την οθόνη.

***Λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή περιέχει μαγνήτες, θα πρέπει να κρατήσετε απόσταση ασφαλείας από εμφυτεύσιμες ιατρικές συσκευές και άλλες, που μπορεί να επηρεαστούν από μαγνήτες.

****Η μνήμη του χρήστη είναι μικρότερη από τη συνολική μνήμη εξαιτίας του χώρου που χρησιμοποιείται από το λειτουργικό σύστημα και το λογισμικό για το χειρισμό των λειτουργιών της συσκευής. Η πραγματική μνήμη του χρήστη θα διαφέρει ανάλογα με τον πάροχο και μπορεί να αλλάξει μετά την εκτέλεση αναβαθμίσεων λογισμικού.

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.