TSMC: Ξεκινάει η μαζική παραγωγή 5nm chips τον επόμενο χρόνο

TSMC, TSMC: Ξεκινάει η μαζική παραγωγή 5nm chips τον επόμενο χρόνο

Η TSMC μπήκε ήδη στην διαδικασία κατασκευής chips αρχιτεκτονικής 5nm και αναμένει ότι μπορεί να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του επόμενου χρόνου. Η νέα διαδικασία υπόσχεται έως 45% μικρότερα chip ενώ οι επιδόσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 15% σε σχέση με τα chip των 7nm.

Αργότερα μέσα στην τρέχουσα χρονιά η TSMC θα φέρει και το process των 7nm+ η οποία θα προσφέρει μείωση 12% στην κατανάλωση ενέργεια ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει την πυκνότητα των τρανζίστορ κατά 20%.

Η TSMC έχει αρκετή δουλειά για τα επόμενα χρόνια αφού είναι η μόνη που προμηθεύει την Apple μέχρι το 2020. Η Qualcomm λογικά θα ξανά επιλέξει την TSMC για τον νέο premium Snapdragon αφού χρησιμοποίησε την δική της διαδικασία των 7nm για τον Snapdragon 855.

TSMC, TSMC: Ξεκινάει η μαζική παραγωγή 5nm chips τον επόμενο χρόνο

Η Huawei μπορεί να δημιουργήσει έναν νέο Kirin για την σειρά Mate 30 που θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το έτος η οποία είτε θα μεταφερθεί στην 7nm+ διαδικασία είτε θα παραμείνει στην τρέχουσα των 7nm.

Η TSMC έχει ξεκινήσει ήδη να εργάζεται πάνω στο 5nm+ process που αναμένεται να μπει σε risk production στάδιο κατά το Q1 του επόμενου χρόνου ώστε να είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή το 2021. Η διαδικασία θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοση να μειώσει την κατανάλωση ενέργεια αλλά δεν έχουμε επίσημα στοιχεία ή κάποιες προβλέψεις προς το παρόν.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Business Apple featured TSMC

H Apple θα πάρει πρώτη τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC

Η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα λάβει τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο DigiTimes.

Smartphones Apple TSMC

Apple iPhone: Η TSMC θα ξεκινήσει να παράγει τσιπ 2 nm το 2025

Η τεχνολογία τσιπ 2 nm επόμενης γενιάς που προορίζεται για μελλοντικές συσκευές Apple έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του το επόμενο έτος.