Ξεκίνησε η τηλεοπτική μάχη Samsung Galaxy S10 με Huawei P30

Samsung Galaxy S10, Ξεκίνησε η τηλεοπτική μάχη  Samsung Galaxy S10 με  Huawei P30

https://www.youtube.com/watch?v=16h8Y_qnROQ

Τα νέα Samsung Galaxy S10 κυκλοφόρησαν επίσημα και στην Ελλάδα την προηγούμενη Παρασκευή με τους φίλους των smartphones να τα έχουν υποδεχθεί με ενθουσιασμό. Όμως δεν θα είναι τα μόνα τούμπανα για το 2019, η Huawei ετοιμάζεται να εξαπολύσει τα P30 και οι τηλεοπτικές διαφημίσεις έχουν ξεκινήσει από σήμερα.

Ναι, είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε διαφήμιση στην ελληνική τηλεόραση με smartphones που όχι μόνο δεν κυκλοφορούν αλλά ούτε καν έχουν ανακοινωθεί επίσημα. Τα νέα Huawei P30, Huawei P30 Pro και Huawei P30 lite θα κάνουν πρεμιέρα στις 26 Μαρτίου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το tv spot που παίζεται ήδη στην τηλεόραση.

Samsung Galaxy S10, Ξεκίνησε η τηλεοπτική μάχη  Samsung Galaxy S10 με  Huawei P30

Χωρίς να έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση, πιστεύουμε ότι τα νέα P30 series θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τις πρώτες μέρες του Απριλίου, δηλαδή περίπου 15 μέρες μετά την πρεμιέρα στο Παρίσι που το Techblog είναι προσκλεκλημένο για να παρακολουθήσει πρώτο από κοντά το μεγάλο launch event.

Σε ότι αφορά την τιμή του Huawei P30 Pro, θα κάνω μια πρόβλεψη και να πω οτι θα ειναι ίδια με αυτή του Samsung Galaxy S10+. Για τα “επαγγελματικά” Galaxy Note και Mate series η μάχη καθυστερεί και θα δωθεί μετά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Εως τότε πάμε με S10 series και P30 series.

Samsung Galaxy S10, Ξεκίνησε η τηλεοπτική μάχη  Samsung Galaxy S10 με  Huawei P30

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκας-Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus

η huawei ξέρει που παίζεται το παιχνίδι …
με τοσα που χωνει στο marketing μεχρι και η sony θα κανε πωλήσεις.

επί της ουσιας κανει λαθη με μεγαλύτερο αυτο της συνεργασίας της με την lg που την εβαλε σε μεγάλο μπελα της κοστίσε πολλα εξοδα και προξένησε βλαβη στο όνομά της

και δηλαδή χωνει τοσα λεφτα στην εξέλιξη των δικων της επεξεργαστων απλά για να υπολείπεται μόνιμα κατά πολυ απο τους snapdragon, ακομα και απο τους exynos και δεν επενδύει σε δικες της οθονες και εξαρτάται απο boe και LG!? καμία ελπίδα…

Συμφωνω μεχρι ένα σημειο. Καλα κανει και χωνει στο μάρκετινγκ . Περσι με το Mate 20 pro εβγαλε τουμπανο κινητο στην αγορα , γρηγορο , καλη μπαταρια , ασυρματη αντιστροφη φορτιση , δαχτυλικο αποτύπωμα στην οθονη , οι καμερες κτλ. απλα εχασε την εμπιστοσυνη των πελατων με την συνεργασια που εκανε. Οσοι ειχαν ενθουσιαστεί με την ταχυτητα και τις δυνατότητες του μολις παρουσιαστηκε το πρόβλημα ηθελαν ολοι να το ξεφορτωθουν. Και εγω βεβαια καλα κανω και δεν αγοραζω ποτε κινητο από την πρωτη μερα κυκλοφοριας.

KnightRider

Όλα για το marketing…
Αντί να βάλουν μεγαλύτερους αισθητήρες(που τα λέω 200 φορές) και να προσθέσουν κάτι καινοτόμο πχ 5 μικρόφωνα για 5.1 εγγραφή (με έλεγχο gain) κάθονται και διαφημίζουν ότι να ναι πράγματα με τις 3πλες κάμερες λες και αυτό κάνει την σούπερ ουάου διαφορά…

Nickolas

Μου φαίνεται λιγάκι αστείο όλο αυτό, σα να λέει η Huawei μην πάτε σε Samsung ερχόμαστε :p Λίγος ανταγωνισμός πάντως καλό κάνει και στις προπαραγγελίες όπως και στην περίπτωση του Mate 20 Pro με το ρολόι, η Samsung έδινε τα ασύρματα ακουστικά, το κακό της υπόθεσης βέβαια είναι οτι δεν τα έδιναν μαζί, πρέπει να κάνουν αίτηση, λιγάκι ότι να ναι η κατάσταση. Εν τω μεταξύ έκανε προσφορές η Huawei στα Mate 20 Pro και P20 Pro για να τσιμπήσει ο κόσμος πριν το λανσάρισμα του S10 και η Samsung αντεπιτίθεται με κουπόνια, είμαι μέλος στα Mediamarkt και μου ήρθε κουπόνι για το S10 έως 200 ευρώ έκπτωση, φαντάζομαι τα 200 ευρώ θα τα έχει για το S10 Plus και άκουσα οτι μοιράζει κουπόνια και ο Γερμανός με την Cosmote. Κατα τη γνώμη μου καλύτερα να αφήσουν αυτές τις βλακείες να βάλουν από την αρχή μια τιμή της προκοπής να μπορεί να αγοράσει ο κόσμος και ας κρατήσουν αυτή την τιμή για μεγαλύτερο διάστημα, όχι να αρμέγουν όσους κάνουν το λάθος και πάρουν πρώτοι και μετά από τέσσερις πέντε μήνες βλέπεις την ίδια συσκευή 200 και 300 ευρώ κάτω. Πάντως αν η τιμή του P30 Pro φτάσει τα 1.000 ευρώ… Συνέχεια »

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Της πλακας εταιρεία ειναι η huawei στο mobile τμημα. Απλα εχει την υποστήριξη της κυβέρνησης της και ξοδευει αλόγιστα οσο γουστάρει σε marketing

Spyros

Δεν έχει για τι να φοβάται η Samsung την κινεζική εταιρεία, καλό είναι να υπάρχει ανταγωνισμός αλλά να ρίχνουν και τις τιμές σε λογικά επίπεδα.Η Samsung από την άλλη είναι κολοσσός με μεγάλη σταδιοδρομία και επιτυχία σε όλα τα είδη,ο Κινέζος το παλεύει, αλά όχι τίμια,δεν έχει αντάξια προϊόντα τις Samsung,ο Κινέζος είναι πάντα να αντιγράφει πατέντες των άλλων,σε αυτό ναι είναι αδιαμφισβήτητα ο πρώτος.Σε ποιότητα πολύ πίσω, κατά την γνώμη μου και σύμφωνα με ότι έχω διαβάσει. Ακολουθεί και αυτός τους κολοσσούς και σου λέει ότι πιάσει…

kostas

και καπου εδω σταματησα να διαβαζω,μιλησε η κορεα για κινεζικη εταιρεια….

George_png95

Φίλε κατοχως huawei και τι να πω καλέσεις ανώτερο από την Samsung σε όλα σε κάμερα σε ήχο σε service σε accessories σε όλα. Καταρχάς με βαριά χρήση (p20 pro) βγάζει άνετα μιάμιση μέρα ενώ το s9 μόνο 1 μια το ζωρι, φακός Leica ενώ η Samsung δικό της και βάζει και καλά κόλπα μέσα για να σε παραπλανήσει να το πάρεις όσο και να κάνει. Τελος να πω φίλε μ ότι η huawei μεσα σε 3-4 χρόνια έγινε ναυαρχίδα ενώ η Samsung πέρασαν πολλά χρόνια και στο λέω αυτό όχι έτσι το έχω ψάξει

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Ειναι ενα πολυ ενδιαφέρον versus σε καθε περίπτωση. Η huawei δεν ειναι εταιρεία οπως οι υπόλοιπες κινεζικες. Ειναι η ιδια η κινα και αυτο φαίνεται απο τον πολεμο που δέχεται απο αμερικη Αυστραλία και Ευρώπη με το 5G που κάνουν οτι μπορούν να τη σταματήσουν.

Θυμαμαι εποχη οχι πολυ μακρια καπου galaxy s4 τι φτηνα σαπακια επιπεδου τουρμπο εξ εβγαζε τοτε η huawei και τα blogs τους ζητουσαν κομμάτια για hands on και ηταν φαση δεν σηκώνω τηλέφωνο

Ξαφνικα βρεθηκε να εξελίσσει δικο της soc, δικη της καμερα, ΑΙ, fold και διαβάζω τωρα καιδικο της Operating system και να ξοδευει δις σε διαφήμιση.

Που βρηκε ολους αυτούς τους πόρους για ξοδεμα? Το ρίσκο?
Έχει ολα τα λεφτά του κοκκινου δρακου απο πισω της και η samsung ξερει εδω και καιρο οτι εχει μπλεξει για τα καλα…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Θυμιζει κατι ισως απο τους επικους πολεμους Καρχηδόνας και Ρωμης το 200πχ που η δεύτερη ως ανερχόμενη δύναμη κατάφερε και επικρατησε της κραταιάς ως τότε Καρχηδόνας μετα απο δυο ανεπανάληπτες αναμετρησεις.
Μπορεί η ιστορία να επαναληφθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.