Xiaomi 12 Pro: Μάθε τα πάντα για το νέο τούμπανο που έρχεται Ελλάδα +video

Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Pro: Μάθε τα πάντα για το νέο τούμπανο που έρχεται Ελλάδα +video

Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Pro: Μάθε τα πάντα για το νέο τούμπανο που έρχεται Ελλάδα +video

Το νέο Xiaomi 12 Pro κυκλοφορεί στη χώρα μας στις 14 Απριλίου με εντυπωσιακές βελτιώσεις στον αλγόριθμο AI της Xiaomi και απόδοση επεξεργαστή επιπέδου ναυαρχίδας, παρέχοντας μια εξελιγμένη και ολοκληρωμένη εμπειρία. Επιτρέπει στους χρήστες να τραβήξουν φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου, ανεξάρτητα από την περίσταση, είτε πρόκειται για δύσκολες συνθήκες φωτισμού είτε για κινούμενα αντικείμενα και ξεχωρίζει με τη μεγάλη, κύρια ευρυγώνια κάμερα των 50MP (αισθητήρας IMX707 από τη Sony), με δυνατότητα εγγραφής βίντεο 8K.

Ο αισθητήρας αυτός συλλέγει μεγάλες ποσότητες φωτός και ενισχύει τις προηγμένες δυνατότητες απεικόνισης, με γρηγορότερη εστίαση και βελτιωμένη ακρίβεια χρώματος. Την ίδια στιγμή, το Xiaomi 12 και το Xiaomi 12X διαθέτουν υπερευρυγώνια κάμερα στα 13MP, μαζί με κάμερα telemacro 5MP.

Το Xiaomi 12 Pro ενσωματώνει επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1 – τον πιο προηγμένο επεξεργαστή της Qualcomm για κινητά τηλέφωνα – κατασκευασμένος με αρχιτεκτονική 4nm, ο επεξεργαστής αυτός ενισχύει τις δυνατότητες rendering του GPU κατά 30% και την απόδοση ισχύος κατά 25%, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Συμπληρώνεται με συστήματα ψύξης υψηλής απόδοσης, ενισχυμένη από έναν εξαιρετικά μεγάλο θάλαμο ατμών και πολλαπλά στρώματα γραφίτη για να προσφέρουν κορυφαία ικανότητα ψύξης, για μια ιδανική εμπειρία χρήσης.

Έρχεται με οθόνη AMOLED Dot Display WQHD+ 6,73 ιντσών – που έχει βαθμολογηθεί με A+ από το DisplayMate – και υποστήριξη TrueColor. Διαθέτει το ανθεκτικό στις γρατζουνιές Corning Gorilla Glass Victus ενώ υποστηρίζει και Dolby Vision, την κορυφαία τεχνολογία απεικόνισης που δίνει ζωή στο περιεχόμενό σας με ζωηρά χρώματα και λεπτομέρειες. Η σειρά Xiaomi 12 υποστηρίζει επίσης HDR 10+.

Η οθόνη αξιοποιεί το AdaptiveSync Pro για να προσαρμόζει «έξυπνα» τη δυναμική οθόνη LTPO μεταξύ 1Hz και 120Hz, ανάλογα με το περιεχόμενο.

Για τη βελτιστοποίηση της βασικής εμπειρίας χρήσης το Xiaomiu 12 Pro έρχεται με MIUI 13, το οποίο κυκλοφόρησε παγκοσμίως νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, μεγαλύτερες δυνατότητες για εργασίες στο background, έξυπνη επεξεργασία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μεταξύ των λειτουργιών της εξελιγμένης αυτής εμπειρίας θα βρείτε το αποκλειστικό Liquid Storage της Xiaomi, καθώς και τα Atomized Memory, Focused Algorithms και Smart Balance.

Το Xiaomi 12 Pro έρχεται με την τεχνολογία φόρτισης Xiaomi HyperCharge στα 120W. Η μπαταρία χωρητικότητας 4,600mAh, φορτίζει πλήρως σε μόλις 18 λεπτά χάρη στο Boost mode, παρέχοντας ικανότητες φόρτισης επόμενης γενιάς που μπορούν να ανταποκριθούν ακόμα και στους πιο απαιτητικούς χρήστες.

Xiaomi 12 Pro 12GB/ 256GB, τιμή 1099 ευρώ

Από 1/4 και έως τις 14/4/2022 μαζί με κάθε συσκευή Xiaomi 12 Pro θα δίνεται δώρο το Xiaomi S1 αξίας 279 ευρώ. Η σειρά S1 των smartwatch της Xiaomi είναι πιο κορυφαία λύση στον τομέα του fitness!

Xiaomi 12 Pro τεχνικά χαρακτηριστικά

Λειτουργικό σύστημα: Android 12 με MIUI 13
Επεξεργαστής: Snapdragon 8 Gen 1 5G (4nm)
GPU: Adreno 730
RAM/ ROM: 12GB/ 256GB
Οθόνη: 6.73″ AMOLED Dot, WQHD+ (552 ppi), 120Hz, touch sampling rate 480Hz, 1500 nits φωτεινότητα, Dolby Vision, HDR 10+, Gorilla Glass Victus
Τριπλή Κάμερα: 50 Megapixel, wide, f/1.9, OIS, 2x optical zoom
50 Megapixel, telephoto, f/1.9
50 Megapixel, ultra-wide, f/2.2
Video: 8K 24fps, 4K HDR10+, Ultra Night Video
Selfie: 32 Megapixel, f/2.45, Super Pixel
Κάρτα μνήμης: Όχι
Συνδεσιμότητα: 5G (Dual SIM), Wi-Fi 6E, NFC, Bluetooth 5.2
Άλλα: Stereo ήχος Harman Kardon, αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη, Face Unlock
Μπαταρία: 4600mAh, 120W HyperCharge, 50W wireless turbo charging, 10W reverse wireless charging
Χρώματα: Gray, Purple, Blue
Διαστάσεις: 163.6x74x6x8.16 χλστ.
Βάρος: 205 γρ.
Τιμή: 1.099 ευρώ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στυλιανός Βασίλης

Περιμένω Κώστα τα 2 βίντεο σου, για να το τσιμπήσω συγχαρητήρια.

Power_G

Ο telephoto είναι τουλάχιστον στα 5x οπτικό zoom ?

jonjon

Με το που είδα τιμή ένιωσα ένα τσίμπημα στο νεφρό!
Δυνατό το εργαλείο περιμένω hands on!

Last edited 1 year πριν by jonjon

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.