Xiaomi 12S Ultra: Θα υποστηρίζει εξαρτήματα της Leica – Μεγάλη ποικιλία φακών

Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S Ultra: Θα υποστηρίζει εξαρτήματα της Leica – Μεγάλη ποικιλία φακών

Η Xiaomi μείωσε το χάσμα μεταξύ των smartphone και των premium ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με την κυκλοφορία του Xiaomi 12S Ultra και του αισθητήρα 1-inch. Αλλά ακόμη και αυτό έχει φακούς με σταθερές εστιακές αποστάσεις όπως ένα τυπικό smartphone.

Η εταιρεία προσφέρει μια σπάνια ματιά στα παρασκήνια, στην πραγματικότητα υπήρχαν δύο έργα που αναπτύσσονταν ταυτόχρονα, ένα από τα οποία έγινε το 12S Ultra. Το άλλο είναι ένα υβρίδιο μεταξύ ενός smartphone και μιας κάμερας. Η πρωτότυπη συσκευή διαθέτει έναν δεύτερο αισθητήρα 1 χιλιοστού που δεν καλύπτεται από τον δικό του φακό. Αυτό επιτρέπει στο χρήστη να τοποθετήσει φακούς βάσης Leica M, ανοίγοντας το πορτάκι για ημι-επαγγελματική χρήση. Η μεγάλη ποικιλία φακών συνδυάζεται με μια προηγμένη εφαρμογή κάμερας που υποστηρίζει κορύφωση της εστίασης, ιστόγραμμα και άλλα εργαλεία που περιμένουν οι φωτογράφοι, αλλά και υποστήριξη 10-bit RAW.

Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12S Ultra: Θα υποστηρίζει εξαρτήματα της Leica – Μεγάλη ποικιλία φακών

Υπήρχαν εξαρτήματα φακών για smartphone στο παρελθόν, αλλά η ιδέα της Xiaomi είναι διαφορετική στο ότι ένας προσαρτημένος φακός Leica στέλνει φως απευθείας στον αισθητήρα. Λειτουργεί περισσότερο σαν μια κάμερα χωρίς καθρέφτη 1″ όταν είναι προσαρτημένος ένας φακός. Σε αντίθεση με μια τυπική κάμερα χωρίς καθρέφτη, ωστόσο, αυτή η συσκευή είναι επίσης ευλογημένη με τις προηγμένες δεξιότητες υπολογιστικής φωτογραφίας που ενεργοποιούνται από το πανίσχυρο chipset Snapdragon 8+ Gen 1.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Αν το βγάλει θα είναι το απόλυτο εργαλείο – gadget.
Για αυτόν που θα το χρειάζεται πραγματικά η για αυτόν που θα έχει τρέλα με τη φωτογραφία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.