Xiaomi 13 Pro vs Xiaomi 12 Pro: Συγκρίνουμε τα specs

xiaomi 13 pro, Xiaomi 13 Pro vs Xiaomi 12 Pro: Συγκρίνουμε τα specs

To Χiaomi 13 Pro έγινε επίσημα παγκόσμιο μέσα από την εκδήλωση της εταιρείας στο MWC στη Βαρκελώνη. Η συσκευή είχε παρουσιαστεί στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο με το Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm, που βασίζεται στη διαδικασία κατασκευής 4nm της TSMC.

Πρόκειται για μια premium συσκευή, με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Highlight ο διάσημος αισθητήρας Sony IMX989 1″ , 1,6 μm από το Xiaomi 12S Ultra που συνδυάζεται τώρα με φακό της Leica με διάφραγμα f/1.9 και Hyper OIS.

Πόσο, όμως, έχει πραγματικά αναβαθμιστεί το Xiaomi 13 Pro συγκριτικά με τον προκάτοχό του, Xiaomi 12 Pro; Ακολουθούν αναλυτικά τα specs στο gallery:

To Χiaomi 12 Pro διαθέτει μεγάλη, κύρια ευρυγώνια κάμερα 50MP (αισθητήρας IMX707 από τη Sony), με δυνατότητα εγγραφής βίντεο 8K. Τelephoto 50MP και ultrawide 50MP”Τρέχει” με τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1 με αρχιτεκτονική 4nm και έχει σύστημα ψύξης υψηλής απόδοσης. Έχει οθόνη AMOLED Dot Display WQHD+ 6,73 ιντσών και υποστήριξη TrueColor.

Η οθόνη αξιοποιεί το AdaptiveSync Pro για να προσαρμόζει «έξυπνα» τη δυναμική οθόνη LTPO μεταξύ 1Hz και 120Hz, ανάλογα με το περιεχόμενο. Διαθέτει το ανθεκτικό στις γρατζουνιές Corning Gorilla Glass Victus ενώ υποστηρίζει και Dolby Vision.

Προσφέρει τεχνολογία φόρτισης Xiaomi HyperCharge στα 120W. Η μπαταρία χωρητικότητας 4,600mAh, φορτίζει πλήρως σε μόλις 18 λεπτά χάρη στο Boost mode. H τιμή του ανερχόταν κατά την κυκλοφορία σε 1099 ευρώ για την έκδοση 12GB/ 256GB.

Το νέο Xiaomi 13 Pro, τώρα, κληρονομεί την οθόνη του 12 Pro. Eίναι 6,73 ίντσες, με σχεδόν πανομοιότυπες προδιαγραφές. Διαθέτει LTPO πάνελ με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, ανάλυση 1440 x 3200 px, HDR10+, Dolby Vision, HLG και 1920 Hz DC μείωση φωτισμού έναντι επιθετικού PWM. Η οθόνη διαθέτει επίσης έναν αισθητήρα θερμοκρασίας χρώματος περιβάλλοντος.

Έχει επίσης set up τριπλής κάμερας 50 ΜP στο πίσω μέρος, αλλά με αναβαθμίσεις. Ο διάσημος αισθητήρας Sony IMX989 1″ , 1,6 μm από το Xiaomi 12S Ultra συνδυάζεται τώρα με φακό της Leica με διάφραγμα f/1.9 και Hyper OIS. Η κάμερα telephoto είναι και πάλι 50MP, αλλά με επιπλέον ζουμ 3x και Leica Floating Lens, ενώ έχει ελαφρώς μικρότερο διάφραγμα f/2.0. Η ultrawide είναι η παλιά μονάδα 50MP, f/2,2, 14 mm με υποστήριξη macro.

Η μπαταρία είναι 4.820 mAh και συνδυάζεται με το τσιπ Surge G1 της Xiaomi που επιτρέπει την ασφαλή ενσύρματη φόρτιση 120 W και την ασύρματη φόρτιση 50 W. Υπάρχει επίσης η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 10 W.

Η τιμή του Xiaomi 13 Pro στην Ελλάδα για την έκδοση 12/256 είναι 1.399 ευρώ και θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαρτίου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.