Xiaomi 13 Ultra vs Xiaomi 13 Pro: Ποιες είναι οι διαφορές

xiaomi 13 ultra, Xiaomi 13 Ultra vs Xiaomi 13 Pro: Ποιες είναι οι διαφορές

To Χiaomi 13 Pro έχει μερικές από τις καλύτερες κάμερες αλλά το Xiaomi 13 Ultra έρχεται για να του κλέψει τον τίτλο με κύριο αισθητήρα 1 ίντσας αλλά μεταβλητό διάφραγμα, πιο ικανούς φακούς ζουμ και πολλά άλλα.

Οι πιο βασικές τους διαφορές (πέρα από την τιμή):

Το Xiaomi 13 Ultra έχει μεταβλητό διάφραγμα

Τόσο το Xiaomi 13 Pro όσο και το Xiaomi 13 Ultra προσφέρουν τεχνολογία κάμερας κορυφαίας βαθμίδας, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αισθητήρα Sony IMX989 1 ιντσών που τροφοδοτεί το κύριο snapper για να προσφέρει τεράστια κέρδη σε συνολική ποιότητα και λήψη φωτός, αλλά το Ultra κάνει ένα βήμα περισσότερο.

Εκτός από την προσφορά βασικών προδιαγραφών, όπως ανάλυση 50MP, HyperOIS και σύστημα φακών 8P, το Xiaomi 13 Ultra είναι ένα από τα πολύ λίγα τηλέφωνα  το δεύτερο μετά το P50 Pro της Huawei) που προσφέρει τεχνολογία μεταβλητού διαφράγματος – κάτι που συνήθως προορίζεται για τις παραδοσιακές DSLR.

Το Xiaomi 13 Ultra έχει καλύτερες δυνατότητες ζουμ

Το Xiaomi 13 Pro διαθέτει έναν από τους καλύτερους τηλεφακούς 3,5x από άποψη ποιότητας και απόδοσης, αλλά δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το τεράστιο επίπεδο ζουμ που προσφέρεται από το Samsung Galaxy S23 Ultra.

Το Xiaomi 13 Ultra φαίνεται να διορθώνει αυτό το πρόβλημα όχι μόνο με τον ίδιο τηλεφακό 50MP 3,5x με το Xiaomi 13 Pro, αλλά μια πρόσθετη «υπερ-τηλεφακό κάμερα» 50MP με ζουμ 5x, έως και 10x με τεχνολογία ψηφιακού ζουμ με αισθητήρα.

Το Xiaomi 13 Pro έχει ταχύτερη φόρτιση

Παρά το γεγονός ότι το Xiaomi 13 Ultra θέλει να προσφέρει την καλύτερη συνολική εμπειρία στη ναυαρχίδα της Xiaomi, αυτό δεν φαίνεται να επεκτείνεται στις ταχύτητες φόρτισης. Φτάνει τα 90W, είναι δηλαδή 35W πιο αργό από το Xiaomi 13 Pro των 125W.

Η Xiaomi ισχυρίζεται ότι η μπαταρία των 5.000 mAh του 13 Ultra μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε 35 λεπτά.

Το Xiaomi 13 Ultra έχει μια νέα λειτουργία αδρανοποίησης

Με τη μεγάλη μπαταρία και το κορυφαίο chipset Snapdragon 8 Gen 2 που βρίσκεται και στις δύο συσκευές, δεν θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη διαφορά όσον αφορά τη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το 13 Ultra, ωστόσο, έχει μια λειτουργία για να ενισχύσει τη μακροζωία του.

Για τη νέα “λειτουργία αδρανοποίησης” η Xiaomi ισχυρίζεται ότι ενεργοποιείται αυτόματα μόλις το 13 Ultra πέσει στο 1% της μπαταρίας. Η νέα λειτουργία προφανώς θα περιορίσει τις δραστηριότητές σας στο παρασκήνιο με στόχο να διαρκέσει αυτό το 1% όσο το δυνατόν περισσότερο, με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι μπορεί να διαρκέσει έως και 60 λεπτά σε κατάσταση αναμονής ή αρκετά για να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση 12 λεπτών.

Το Xiaomi 13 Ultra δεν μαζεύει τόσες δαχτυλιές

Το Xiaomi 13 Pro είναι ένα συμπαγές all-rounder με κομψό, premium σχεδιασμό, αλλά αυτό δεν εμποδίζει το ανακλαστικό κεραμικό μαύρο (ή λευκό, ανάλογα με το φινίρισμα που θα επιλέξετε) να γίνει ο απόλυτος μαγνήτης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Το 13 Ultra χάνει το γυαλιστερό γυάλινο πίσω μέρος για μια «αντιβακτηριακή πλάτη από δέρμα σιλικόνης νανοτεχνολογίας». Εκτός από τις δαχτυλιές, το κάνει και να μη γλιστράει τόσο εύκολα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.