Xiaomi 13T Pro: Πέρασε τη δοκιμή κάμερας του DxOMark

Xiaomi13t Pro, Xiaomi 13T Pro: Πέρασε τη δοκιμή κάμερας του DxOMark

To Xiaomi 13T Pro πέρασε τις απαιτητικές δοκιμές κάμερας της ομάδας του DxOMark για να αναλυθεί η απόδοσή του σε ποιότητα φωτογραφίας, βίντεο και ζουμ από την οπτική γωνία του τελικού χρήστη.

Βασικές προδιαγραφές κάμερας:

Κύρια: Αισθητήρας 50MP 1/1,28″, 1,22 μm pixels, ισοδύναμη εστιακή απόσταση 24mm με διάφραγμα f/1,9, OIS
Ultrawide: Αισθητήρας 12MP 1/3,06″, 1,12μm pixels, ισοδύναμη εστιακή απόσταση 15mm με διάφραγμα f/2,2
Τelephoto: Αισθητήρας 50MP 1/2,88″, 0,61μm pixels, ισοδύναμη εστιακή απόσταση 50mm  AF με διάφραγμα f/1,9

Xiaomi13t Pro, Xiaomi 13T Pro: Πέρασε τη δοκιμή κάμερας του DxOMark

Xiaomi13t Pro, Xiaomi 13T Pro: Πέρασε τη δοκιμή κάμερας του DxOMark

Στα θετικά, παρατηρήθηκε ακριβής έκθεση σε διαφορετικές συνθήκες φωτός και καλός έλεγχος θορύβου σε φωτογραφίες και βίντεο. Η αυτόματη εστίαση φάνηκε πως είναι είναι γενικά γρήγορη και ακριβής για βίντεο. Ακόμα, διατηρούνται οι λεπτομέρειες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Στην αντίπερα όχθη, στα αρνητικά παρατηρήθηκε απώλεια λεπτομέρειας σε εικόνες εγγράφων. Ακόμα, στη λειτουργία πορτραίτου παρατηρήθηκαν ατέλειες. Η ομάδα του DxOMark εντόπισε ελαφρώς ανακριβή απόδοση δέρματος αλλά και ανακριβή αναπαράσταση χρωμάτων στη νυχτερινή λειτουργία.

Με συνολική βαθμολογία κάμερας 131, το Xiaomi 13T Pro κατατάχθηκε 8 βαθμούς υψηλότερα από το Xiaomi 13T, παρόλο που και τα δύο τηλέφωνα είναι εξοπλισμένα με το ίδιο hardware κάμερας. Οι διαφορές στην ποιότητα της εικόνας ήταν ιδιαίτερα ορατές στη χρωματική απόδοση, όσον αφορά την ισορροπία λευκού και την απόδοση του τόνου του δέρματος.

Φέτος, η Xiaomi άλλαξε ταχύτητες και εξόπλισε τις σειρές 13T και 13T Pro με chipset Mediatek, μετά από αρκετά χρόνια χρήσης chipset της Qualcomm για τις γραμμές T Pro. Συγκεκριμένα, το 13T Pro συνοδεύεται από το ισχυρό MediaTek Dimensity 9200+, ενώ το τυπικό 13T έχει το MediaTek Dimensity 8200-Ultra.

Σε σύγκριση με το 12T Pro, τον προκάτοχό του, το 13T Pro σημείωσε επίσης μερικούς πόντους υψηλότερα στην απόδοση της κάμερας, κυρίως χάρη στην απόδοση φωτογραφιών στην οποία η έκθεση, και ειδικά ο θόρυβος και η αυτόματη εστίαση, παρουσίασαν σημαντικές βελτιώσεις. Η αυτόματη εστίαση ήταν γενικά άμεση και το 13T Pro κατάφερε να διατηρήσει ευκρινές το κύριο θέμα. Ωστόσο, το κύριο μειονέκτημα της συσκευής είναι η καθυστέρηση ενεργοποίησης, η οποία κρατά το 13T Pro πίσω από τις καλύτερες συσκευές σε αυτόν τον τομέα.

Η λειτουργία βίντεο του 13T Pro παρέχει καλή σταθεροποίηση κίνησης, καλή απόδοση χρωμάτων σε εξωτερικές συνθήκες, ενώ διατηρεί χαμηλά τα επίπεδα θορύβου σε κινούμενα αντικείμενα, καθιστώντας την ιδανική κάμερα για τη λήψη βίντεο από ταξίδια και αθλήματα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.