Xiaomi 13T Pro vs Xiaomi 13 Pro: Ποιες είναι οι διαφορές;

Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 13T Pro vs Xiaomi 13 Pro: Ποιες είναι οι διαφορές;

Το 2022, η Xiaomi κυκλοφόρησε τις εκδόσεις «T» των ναυαρχίδων της σειράς 12, παρέχοντας βασικές προδιαγραφές σε μια αρκετά φθηνότερη συσκευή. Η εταιρεία έκανε το ίδιο και με τη σειρά Xiaomi 13, κυκλοφορώντας τα Xiaomi 13T και Xiaomi 13T Pro.

Το Xiaomi 13T Pro επιδιώκει να φέρει υψηλά επίπεδα απόδοσης, ταχύτητας και εξαιρετικής οθόνης σε ένα τηλέφωνο που δεν είναι τόσο ακριβό όσο το εξαιρετικά premium 13 Pro, ωστόσο, όπως είναι φυσικό, θα πρέπει να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς.

To Xiaomi 13T Pro λέγεται πως θα κοστίζει £649 στην Μ. Βρετανία (800 ευρώ) , σε αντίθεση με το Xiaomi 13 Pro, του οποίου η τιμή ανερχόταν σε £1100 (1.400 ευρώ).

Κοιτάζοντας την πλάτη των δύο τηλεφώνων, οι διαφορές είναι σαφείς. Η σχεδίαση είναι διαφορετική, ενώ και το υλικό που χρησιμοποιείται είναι διαφορετικό. Το 13 Pro διαθέτει πιο ακριβή κεραμική πλάτη είτε πρόκειται για το μαύρο είτε για το λευκό μοντέλο, ενώ το 13T Pro διαθέτει είτε γυάλινη πλάτη στο Black and Meadow Green είτε vegan δέρμα στην έκδοση Alpine Blue.

Οι οθόνες είναι επίσης επικαλυμμένες με διαφορετικό γυαλί. Το 13 Pro έχει Gorilla Glass Victus στο μπροστινό μέρος, αλλά το 13T Pro έχει το παλαιότερο, λιγότερο ανθεκτικό Gorilla Glass 5. Και τα δύο είναι ανθεκτικά στο νερό και τη σκόνη σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο, με πιστοποίηση IP68.

Ακόμα, το 13 Pro είναι πιο στενό και πιο λεπτό από το 13T Pro, αλλά και πιο ψηλό και πολύ πιο βαρύ λόγω αυτής της κεραμικής πλάτης.

Όσον αφορά στην οθόνη, υπάρχει σαφής διαφορά στις προδιαγραφές αλλά και τα δύο είναι πάνελ υψηλής ικανότητας. Η μία – στο 13 Pro – είναι οθόνη ανάλυσης Quad HD+ (3200 x 1440) και η άλλη – στο 13T Pro – είναι FullHD+ (2712 x 1220).

Το 13 Pro έχει, ωστόσο, μεγαλύτερη οθόνη, πράγμα που σημαίνει ότι η πυκνότητα των pixel στο υψηλότερο επίπεδο είναι μόνο περίπου 60 ppi διαφορετική, άρα μοιάζει απίθανο να μπορείτε να δείτε τεράστιες διαφορές στην ευκρίνεια μεταξύ τους.

Σχετικά με τους ρυθμούς ανανέωσης, το 13T Pro έχει υψηλότερη επιλογή μέγιστης ανανέωσης και μπορεί να φτάσει έως και τα 144 Hz όπου το 13 Pro φτάνει τα 120 Hz. Και πάλι, είναι κάτι που δε μπορεί κανείς να αντιληφθεί με γυμνό μάτι.

Όσον αφορά τη φωτεινότητα, και τα δύο έχουν αρκετή αντίθεση και φωτεινότητα για να πιστοποιηθούν για Dolby Vision και HDR10+. Και τα δύο έχουν επίσης τυπική φωτεινότητα 1200 nit, αλλά η top των 2600 nit στο 13T Pro είναι πιο φωτεινή από την top των 1900 nit στο 13 Pro.

Στο τμήμα της κάμερας έχουν γίνει εκπτώσεις στο Τ προκειμένου να μειωθεί το κόστος. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ένα κακό σύστημα κάμερας, απλά δε φτάνει το επίπεδο του Xiaomi 13 Pro.

Ο αισθητήρας 1 ίντσας 50 megapixel του Xiaomi 13 Pro στην κύρια κάμερα είναι ένας εκπληκτικός αισθητήρας, που προσφέρει εκπληκτική λεπτομέρεια και βάθος. Το 13T Pro έχει ακόμα αισθητήρα 50 megapixel, αλλά είναι ελαφρώς μικρότερος, κάτι που σημαίνει λίγο λιγότερη ευκρίνεια και μειωμένη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.

Όπως και το 13 Pro, ωστόσο, ενώνεται με μια κάμερα τηλεφακού ζουμ 50 megapixel. Είναι μια πολύ διαφορετική κάμερα ζουμ με μέγιστο ζουμ 2x ισοδύναμο οπτικού ζουμ, όπου η 13 Pro έχει ζουμ 3,2x και διαθέτει εξαιρετική δυνατότητα macro για κοντινές λήψεις.

Και οι δύο διαθέτουν επίσης κάμερα ultrawide αλλά το Xiaomi 13 Pro έχει αισθητήρα 50 megapixel, ενώ το 13T Pro έχει αισθητήρα 12 megapixel.

Όσον αφορά το βίντεο, τα δύο μοιάζουν πολύ. Μπορείτε να τραβήξετε βίντεο 8K έως και 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο και στα δύο τηλέφωνα και μπορείτε να τραβήξετε αρχεία LOG 10 bit. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη HDR10+ σε ανάλυση 4K έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Hardware, απόδοση και μπαταρία

Στην αγορά των smartphone, η επωνυμία Snapdragon της Qualcomm έχει γίνει συνώνυμη με τις πιο ισχυρές και ακριβές κορυφαίες συσκευές Android. Με το Xiaomi 13T Pro, ο κατασκευαστής δείχνει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στο πρόσωπο του MediaTek 9200+. Όσον αφορά την ακατέργαστη ισχύ, την απόδοση και την αποδοτικότητα, δεν είναι πιθανό να δείτε διαφορά στις καθημερινές εργασίες.

Ακόμα κι αν επρόκειτο να μετρήσετε τα δύο chipset χρησιμοποιώντας δημοφιλή εργαλεία συγκριτικής αξιολόγησης, θα βρείτε παρόμοια απόδοση, με το τσιπ MediaTek ελαφρώς μπροστά σε μερικούς τομείς.

Εκεί που κερδίζετε αντικειμενικά περισσότερα από το 13T Pro είναι η μνήμη και η αποθήκευση. Το 13 Pro έχει είτε 8 GB είτε 12 GB RAM, όπου το 13T Pro έχει είτε 12 GB είτε 16 GB, καθιστώντας το πιο ικανό να εκτελεί πολλαπλές εργασίες υψηλής έντασης. Όσο για την αποθήκευση, το 13T Pro έρχεται με αποθηκευτικό χώρο 256 GB, 512 GB ή 1 TB. Το 13 Pro έχει 128GB, 256GB ή 512GB.

Όσον αφορά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, οι δύο συσκευές έχουν παρόμοιες χωρητικότητες. Το 13T Pro έχει μπαταρία 5000 mAh και το 13 Pro 4820 mAh. Αυτά τα επιπλέον 180 mAh δεν είναι πιθανό να κάνουν διαφορά, αλλά οι διαφορετικές οθόνες, κάμερες και επεξεργαστές θα την κάνουν.

Και τα δύο είναι παρόμοια και όσον αφορά τις ταχύτητες φόρτισης, επειδή καθώς διαθέτουν την τεχνολογία HyperCharge 120 W της Xiaomi που μπορεί να γεμίσει μια μπαταρία από το 0 σε λιγότερο από 20 λεπτά. Εκεί που το 13 Pro έχει πλεονέκτημα είναι η ασύρματη φόρτιση με υποστήριξη για τη γρήγορη ασύρματη τεχνολογία 50W της Xiaomi, τη στιγμή που το Τ δεν υποστηρίζει καθόλου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Επιπλέον είναι 180 mah όχι 80 mah που αναφέρεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Smartphones AnTuTu featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 8 Gen 3: Κυρίαρχος στο AnTuTu τον Απρίλιο

Στην αρχή κάθε μήνα, οι άνθρωποι πίσω από το AnTuTu δημοσιεύουν δύο γραφήματα που αντιπροσωπεύουν τον προηγούμενο μήνα.

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.