Xiaomi 14 Pro Titanium edition: Παρουσιάστηκε με δυνατότητα αμφίδρομης δορυφορικής επικοινωνίας

Xiaomi 14 Pro TItanium edition, Xiaomi 14 Pro Titanium edition: Παρουσιάστηκε με δυνατότητα αμφίδρομης δορυφορικής επικοινωνίας

Προτού κυκλοφορήσει το Xiaomi 14 Pro στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο, οι φήμες ήθελαν τη συσκευή να υποστηρίζει δορυφορική συνδεσιμότητα. Αυτό, όμως, δε συνέβη. Ο λόγος; Η δυνατότητα περιορίζεται στο μοντέλο ειδικής έκδοσης με επένδυση τιτανίου.

Αυτό το μοντέλο κυκλοφορεί τώρα στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Xiaomi στην Κίνα στην τιμή των 7.000 CNY (900 ευρώ) με 16 GB μνήμης RAM και 1 TB αποθήκευσης. Συγκριτικά, το κανονικό μοντέλο με τον ίδιο αποθηκευτικό χώρο κοστίζει 6.000 CNY (770 ευρώ). Ακόμη, το βασικό Xiaomi 14 Ultra είναι στα 6.500 CNY (835 ευρώ), αν και η παραλλαγή του τιτανίου κοστίζει 8.800 CNY (1.130 ευρώ).

Η αμφίδρομη δορυφορική συνδεσιμότητα υπάρχει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εκτός της συνήθους κάλυψης δικτύου για τους παρόχους. Το σύστημα επικοινωνεί με τους δορυφόρους Tiantong της Κίνας.

Δυστυχώς, το Xiaomi 14 Pro δεν θα είναι διαθέσιμο εκτός Κίνας αλλά θα είναι το Xiaomi 14 Ultra που επίσης διαθέτει δορυφορική επικοινωνία. Ποιος αερομεταφορέας εκτός Κίνας θα υποστηρίξει αυτή τη δυνατότητα παραμένει αναπάντητο.

Και τα δύο τηλέφωνα βασίζονται στο τσιπ Xiaomi Pengpai T1. Η Xiaomi μάλιστα δημοσίευσε ένα βίντεο επίδειξης του 14 Ultra που πραγματοποιεί μια κλήση μέσω δορυφόρου στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Xiaomi 14 Pro TItanium edition, Xiaomi 14 Pro Titanium edition: Παρουσιάστηκε με δυνατότητα αμφίδρομης δορυφορικής επικοινωνίας

Ας μιλήσουμε λίγο και για το τιτάνιο. Η εταιρεία λέει ότι χρησιμοποίησε 99% καθαρό τιτάνιο αεροδιαστημικής ποιότητας για το μεσαίο πλαίσιο μαζί με κράμα αλουμινίου υψηλής αντοχής. Επιπλέον, το Xiaomi Dragon Crystal Glass χρησιμοποιήθηκε για το μπροστινό και το πίσω μέρος του τηλεφώνου. Αναγνωρίζεται από την πορτοκαλί λεπτομέρεια γύρω από τις κάμερες.

Αυτή η κάμερα είναι το ίδιο τριπλό σύστημα 50MP με την κανονική Pro. Έχουμε, δηλαδή, κύριο αισθητήρα 1/1,31” με OIS και μεταβλητό διάφραγμα f/1,4-f/4,0, τηλεφακό 3,2 x 75 mm και ultrawide 115° (με AF).

Το τηλέφωνο διαθέτει οθόνη 6,73″ 120Hz 12-bit LTPO με ανάλυση QHD+ και μπροστινή κάμερα 32MP. Τροφοδοτείται από τον Snapdragon 8 Gen 3 και μια μπαταρία 4.880mAh με ενσύρματη φόρτιση 120W και ασύρματη φόρτιση 50W.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Redmi Redmi Note 13 Pro+ Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+: Επίσημο το World Champions Edition για τους ποδοσφαιρόφιλους

Το Redmi της Xiaomi παρουσίασε το Redmi Note 13 Pro+ στην Ινδία νωρίτερα φέτος και σήμερα ήρθε το Redmi Note 13 Pro+ Word Champions Edition.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.