Xiaomi 14 Ultra: Υιοθέτησε το δίκτυο 5.5G και «έπιασε» ταχύτητα 5.132 Mbps

Xiaomi 14 Ultra, Xiaomi 14 Ultra: Υιοθέτησε το δίκτυο 5.5G και «έπιασε» ταχύτητα 5.132 Mbps

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced (γνωστό και ως 5.5G και 5G-A) την περασμένη εβδομάδα και ήδη μεγάλοι κινέζοι παίκτες έχουν δηλώσει πως το φέρνουν στις συσκευές τους.

Πρώτη πρώτη ήταν η Oppo, η οποία ανακοίνωσε πως θα φέρει το 5G-Advanced στη σειρά Find X7 και στη συνέχεια, το άλλο μέλος του BBK group, η vivo, δήλωσε πως θα το φέρει και εκείνη σε συσκευές της.

Το vivo X Fold3, το X Fold 3 Pro και η σειρά X100 θα είναι από τις πρώτες συσκευές που θα αποκτήσουν 5.5G αργότερα αυτόν τον μήνα με μια ενημέρωση OTA. Η σειρά iQOO 12 και η σειρά iQOO Neo 9 έχουν επίσης προγραμματιστεί να λάβουν υποστήριξη 5.5G.

Τώρα, μπαίνει στο χορό και η Xiaomi, η τρίτη σε πωλήσεις μάρκα smartphone παγκοσμίως, η οποία έδειξε ταχύτητες ρεκόρ με το Xiaomi 14 Ultra.

Xiaomi 14 Ultra, Xiaomi 14 Ultra: Υιοθέτησε το δίκτυο 5.5G και «έπιασε» ταχύτητα 5.132 Mbps

Το Ultra κατάφερε να πετύχει ταχύτητα 5.132 Mbps, κάτι που ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας μέσω σύνδεσης 5G. Αυτή η δοκιμή ήταν μια συνεργασία μεταξύ της China Mobile, της ZTE (η οποία προμηθεύει τη CM με εξοπλισμό δικτύωσης) και της Qualcomm (η οποία σχεδίασε το μόντεμ Snapdragon X75 μέσα στο Xiaomi 14 Ultra).

Ο αερομεταφορέας θέλει να αναπτύξει το νέο δίκτυο σε περισσότερες από 300 πόλεις στην Κίνα, ενώ 20 νέα τηλέφωνα με δυνατότητα 5.5G αναμένονται φέτος και η υιοθέτησή τους θα αυξηθεί γρήγορα. Η China Mobile προβλέπει 20 εκατομμύρια συνδρομητές 5.5G σε ένα χρόνο. Για αναφορά, η χώρα έφτασε τα 850 εκατομμύρια συνδρομητές 5G τον Φεβρουάριο.

Το 5G Advanced υπόσχεται δεκαπλάσια αύξηση της χωρητικότητας του δικτύου μαζί με ταχύτητες downlink έως 10Gbps και uplink έως 1Gbps. Η επιπλέον χωρητικότητα θα επιτρέψει επίσης 100 δισεκατομμύρια συσκευές IoT να ενταχθούν στο δίκτυο. Ο λανθάνοντας χρόνος είναι επίσης χαμηλότερος από τα τρέχοντα δίκτυα 5G.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Oppox5

Και με το χ60μοντεμ που εχω παει 7,5

Last edited 26 ημέρες πριν by Oppox5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.