Xiaomi 15: Φήμες ότι έρχεται μέσα Οκτώβρη με Snapdragon 8 Gen 4

Xiaomi 15, Xiaomi 15: Φήμες ότι έρχεται μέσα Οκτώβρη με Snapdragon 8 Gen 4

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε για πρώτη φορά ότι η Xiaomi έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πρώτης κυκλοφορίας για το επερχόμενο SoC Snapdragon 8 Gen 4 της Qualcomm και τώρα μια νέα φήμη μας λέει πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει αυτή η συσκευή.

Σύμφωνα με τον πολυγραφότατο Digital Chat Station, η πρώτη συσκευή που τροφοδοτείται από το Snapdragon 8 Gen 4 έχει προγραμματιστεί να φτάσει στα μέσα Οκτωβρίου.

Εάν η προηγούμενη αναφορά σχετικά με την αποκλειστικότητα της Xiaomi ήταν ακριβής, αυτό σημαίνει ότι το Xiaomi 15 (και πιθανώς το 15 Pro μαζί του) θα γίνει επίσημο στα μέσα Οκτωβρίου.

Φυσικά πολλά μπορούν να αλλάξουν μέχρι τότε, αφού απομένουν αρκετοί μήνες ακόμα, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι το Xiaomi 14 ανακοινώθηκε στις 26 Οκτωβρίου πέρυσι. Έτσι, αυτό θα σήμαινε μια φετινή αποκάλυψη περίπου μία έως δύο εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι συνέβη το 2023.

Αυτό το αρχικό λανσάρισμα του Xiaomi 15 είναι πιθανό να είναι μόνο για την κινεζική αγορά, όπως συμβαίνει με τα flagships της εταιρείας εδώ και μερικά χρόνια.

Το Xiaomi 14 έκανε το διεθνές ντεμπούτο του μόλις φέτος τον Φεβρουάριο στο MWC.

Το Snapdragon 8 Gen 4 φέρεται να φτάνει σε βαθμολογία μονού πυρήνα περίπου 2.700 και βαθμολογία πολλαπλών πυρήνων περίπου 10.000 στο Geekbench, σύμφωνα με τον Digital Chat Station. Η CPU του λέγεται ότι διαθέτει δύο πολύ μεγάλους πυρήνες που θα είναι χρονισμένοι στα 3,6 έως 4 GHz. Ο leakster προτείνει να περιμένουμε σχετικά μεγάλες θεωρητικές βελτιώσεις απόδοσης τόσο στην πλευρά της CPU όσο και στην πλευρά της GPU

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO

Oppo Reno 12: Δείτε το εξαιρετικά λεπτό smartphone σε όλα τα χρώματα

H Oppo ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα επόμενα smartphone της, τα Reno 12 και Reno 12 Pro, στις 23 Μαΐου.

Games featured gta

GTA 6: Έχουμε το παράθυρο κυκλοφορίας από την Take-Two

Η Take-Two Interactive μόλις επιβεβαίωσε ότι το Grand Theft Auto (GTA) 6 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025.

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.

Software Android featured Google

Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.