Η Xiaomi 4η στην Δυτική Ευρώπη σε πωλήσεις smartphones για το 2018

Xiaomi οικονομικά στοιχεία, Η Xiaomi 4η στην Δυτική Ευρώπη σε πωλήσεις smartphones για το 2018

Xiaomi οικονομικά στοιχεία, Η Xiaomi 4η στην Δυτική Ευρώπη σε πωλήσεις smartphones για το 2018

Η Xiaomi έδωσε στην δημοσιότητα κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας το 2018. Τα καθαρά έσοδα της Xiaomi για το έτος που μας πέρασε ήταν 8.6 δισ. RMB (περίπου 1.13 δισ. ευρώ). Συνολικά το 2018 η Xiaomi “έδιωξε” από τα εργοστάσιά της (shipments) 119 εκ. τεμάχια smartphones.

Για 6 συνεχόμενα τρίμηνα η Xiaomi ήταν πρώτη σε πωλήσεις smartphones στην Ινδία. Στην Ινδονησία έκλεισε στην 2η θέση. Στην Δυτική Ευρώπη κατέκτησε την 4η θέση στην αγορά των smartphones.

Το 4ο τρίμηνο του 2018 τα έσοδα της Xiaomi από την πώληση μοντέλων smartphones με τιμή έως 2.000 RMB (περίπου 260 ευρώ) ήταν το 31.8% των συνολικών πωλήσεων smartphones της εταιρείας.

Το ποσό που διέθεσε η Xiaomi το 2018 για έρευνα και ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων ήταν 5.8 δισ. RMB (περίπου 760 εκ. ευρώ), αυξημένο 66.2% σε σχέση με το 2017. Το 2016 το ποσό για RnD ήταν 2.1 δισ. RMB (περίπου 275,5 εκ. ευρώ).

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γεωργιάδης Ιωάννης

Πριν καμιά 5ετια που πήρα το πρώτο μου xiaomi ήμουν γραφικός με τις ” κινεζιές” ,τώρα λίγο πολύ όλοι είχαν, έχουν ένα xiaomi. Τώρα ψάχνομαι για κάτι άλλο και μάλλον το βρήκα. Φαίνεται ότι η umi( umidigi τώρα) ξεπέρασε τις παιδικές ασθένειες με τις fake μπαταρίες και βγάζει καλές και οικονομικές συσκευές. Αν επαναφέρει και το rootjoy ( για όσους ξέρουν) μαζί με τα τωρινά μοντέλα (f1, s3 pro) τα οποία έχουν θηρία μπαταρίες , nfc , και καλουτσικες κάμερες θα είναι καλή κατάσταση ( ξέρω, ξέρω πάλι γραφικός είμαι)…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Redmi Redmi Note 13 Pro+ Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+: Επίσημο το World Champions Edition για τους ποδοσφαιρόφιλους

Το Redmi της Xiaomi παρουσίασε το Redmi Note 13 Pro+ στην Ινδία νωρίτερα φέτος και σήμερα ήρθε το Redmi Note 13 Pro+ Word Champions Edition.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.