Xiaomi: Κλείνει το έτος με ρεκόρ αποστολών smartphones

Xiaomi 90 εκ. smartphones 2017, Xiaomi: Κλείνει το έτος με ρεκόρ αποστολών smartphones

Η Xiaomi είναι αδιαμφισβήτητα ένας εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphones παγκοσμίως. Οι συσκευές της Κινέζικης εταιρείας κυριαρχούν στην αγορά της low-end και mid-range αγοράς, αφού συνδυάζουν αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά με ανθεκτική κατασκευή και μοντέρνο σχεδιασμό.

Μπορεί μεν η Xiaomi να έχει εκπροσώπους και στα ανώτερα τιμολογιακά εύρη με high-end μοντέλα, όμως το μεγαλύτερο κέρδος έρχεται από τα οικονομικά κινητά της. Μάλιστα, η άνοδος στις πωλήσεις είναι τόσο μεγάλη, που η εταιρεία αποβλέπει στο 2017 ως το καλύτερο έτος της σύντομης ιστορίας της.

Αναλυτικά, η Xiaomi αποστέλλει εκατοντάδες εκατομμύρια smartphones τα τελευταία χρόνια. Να σημειωθεί πως η εταιρεία ιδρύθηκε στις 6 Απριλίου 2010 και έκτοτε οι συσκευές της έχουν γίνει ανάρπαστες, τόσο κινητά τηλέφωνα, όσο και άλλα προϊόντα (tablets, φορητοί υπολογιστές, τηλεοράσεις κλπ). Μέχρι στιγμής, η πιο κερδοφόρα χρονιά του Κινέζου κολοσσού ήταν το 2015, όταν και απέστειλε 70 εκατομμύρια κινητά. Το 2016 ο αριθμός αυτός έπεσε στα 58 εκατομμύρια, φέτος όμως τα οικονομικά δεδομένα δείχνουν πιο ανοδικά από ποτέ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εταιρεία αναμένεται να κλείσει το 2017 με αριθμό ρεκόρ, 90 εκατομμύρια αποστολές smartphones. Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο (και μόνο) που μας πέρασε η Xiaomi πούλησε 10 εκατομμύρια κινητά. Ήδη στην αγορά της Κίνας έχει σκαρφαλώσει στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με τους κορυφαίους κατασκευαστές, έχοντας μπροστά της μόνο την Huawei.

Με τις νέες της προτάσεις να καταφθάνουν στα ράφια των καταστημάτων (ή στα online καταστήματα), όπως το high-end Mi Mix 2 ή το εξαιρετικά οικονομικό και νεοανακοινωθέν Redmi 5A, η Xiaomi έχει στόχο μόνο την κορυφή. Ήδη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη αμέτρητων καταναλωτών που προτιμούν μια φθηνή και αξιόπιστη συσκευή, παρά ένα ακριβό μοντέλο του οποίου η τιμή δεν δικαιολογεί τις λίγες επιπλέον λειτουργίες.

Στο τέλος της χρονιάς η εταιρεία μάλλον θα σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ και πλέον κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως ανήκει στην ίδια ομάδα με τους “μεγάλους” της αγοράς των κινητών τηλεφώνων. Αναμένουμε στις επόμενες ελκυστικές προτάσεις της…

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Teo

Έτσι ακριβώς είναι! Περιμένουμε σε λίγο σχόλιο από τον γνωστό φίλο μας που στάζει δηλητήριο….Ας προσέξει μην δαγκώσει τη γλώσσα του όμως καμιά φορά!!!

Θάνος

Ίσως τα καλυτερα smartphones σε λογο ποιότητα/τιμή.

Βασίλης

Πήρα τα Xiaomi mi a1 και το A4!!

keysmith

Πολύ καλά κινητά για τα χρήματά τους και υπέροχο miui GUI που έρχονται.

Την 800άρα να καθιερώσουν που τώρα δίνουν σε μερικά ή σε υποεκδόσεις (global editions). Αγοράζεις miui και δεν ξέρεις τι γίνεται με αυτήν. Στην Ευρώπη και Ελλάδα είναι τελικά απαραίτητη ως μπάντα ειδικά αν κινείσαι εκτός μεγάλων πόλεων (και δεν αφορά μόνο την wind το θέμα).

Επίσης λίγο το NFC να αγαπήσουν περισσότερο.

VasiliS7edge

Εγώ συχαινόμουν Xiaomi και OP, άλλα από την στιγμή που ήρθε επίσημα Ελλάδα συχαίνομαι μόνο το OP. Μάλιστα απο Xiaomi έκανα και μια αγορά απο το Expirience Shop που έχει ανοίξει στο Golden Hall (καλά σκέτο Copy-Paste Apple Store)

ilias

Εγώ πήρα το 4Χ με 3άρα ραμ και είμαι υπερευχαριστημένος. Το μόνο που θα ήθελα είναι μια λίγο καλύτερη κάμερα, με λιγότερο noise. Ολα τα αλλα ειναι κομπλε. Ιδικα μπαταρία, κατασκευή κτλ…

Kostas79

Εδω νομζω θα συμφωνήσουμε οι περισσότεροι…απ τα καλυτερα value for money κινητά ειδικα στη midrange κατηγορία και το βασικότερο γρηγορα. Εκει που πάσχουν σχεδον ολοι οι Κινέζοι εκτος huawei ειναι στην κάμερα αλλα οχι κατι τραγικό. Εμενα προσωπικά και ετσι οπως βγάζουν φωτογραφίες μου αρκει. Νομιζω αν συνεχίσει την καλη δουλεια θα ανεβεί αρκετα τα επόμενα χρονια αν δεν ριξουν τις τιμές οι μεγαλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.