Xiaomi Arch, με κυρτή οθόνη και στις δυο πλευρές

H Xiaomi ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές πλέον, δείχνει ότι έχει έρθει για να μείνει και προσπαθεί να συναγωνιστεί τα μεγάλα ονόματα με τα ίδια “όπλα”. Στην IFA 2014 η Samsung παρουσίασε τη νέα της καινοτόμα συσκευή, Samsung Galaxy Edge με καμπυλωτή οθόνη στη μια πλευρά. Η Xiaomi φαίνεται πως θέλει να πάει ένα βήμα πιο κάτω.

Σύμφωνα με ένα poster-concept που κυκλοφόρησε, βλέπουμε ένα smartphone με την υπογραφή της Xiaomi το οποίο έχει κυρτή οθόνη και από τις δυο πλευρές, κάτι ανάλογο με τις πληροφορίες που έχουμε ακούσει για την Edge έκδοση του Samsung Galaxy S6.

Όπως αναφέρουν οι (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες, η συσκευή ονομάζεται Xiaomi Arch και στις δυο πλευρές της οθόνης θα υπάρχουν notifications και control buttons, γα παράδειγμα η μια πλευρά θα κάνει stream το χρηματιστήριο και σκορ αγώνων. Το poster αναφέρει ότι το Arch είναι το πρώτο κινητό στον κόσμο με dual curved οθόνη.

Να πούμε όμως ότι ακόμη δεν μπορούμε να είμαστε για τίποτα σίγουροι αφού μέχρι τώρα η στρατηγική της Xiaomi είναι οι οικονομικές συσκευές και ένα τέτοιο smartphone θα ανέβαζε την τιμή.

xiaomi arch, Xiaomi Arch, με κυρτή οθόνη και στις δυο πλευρές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

η amoled ειναι η οθονη η igzoo της sharp……….. το κακο θα ειναι πως και η δυο ειναι πανακριβες…..

Δημήτρης

Δεν υπάρχει λόγος… Εκτός αν είσαι χρηματιστής και εγώ δεν είμαι…

wrangler10

Και πώς θα το κρατας στο χέρι?Θα του βάλουν χερούλι από κατω?Όπως έχουν οι παλέτες που κρατάνε οι ζωγράφοι?χαχαχα

Nicolas

Πως θα το κρατάς; Μην αρχίσετε τις εξυπνάδες τύπου “με τα 2 χέρια”. Με τις 2 πλευρές κυρτές, πως θα το κρατάς;

JohnWave

Προσωπικά αν είχα ένα τέτοιο κινητό δεν θα έβαζα τίποτα στα κυρτά πλαϊνά και θα έκανα disable (αν γινόταν) τα περί χρηματιστηρίου και σκορ αγώνων. Θα έκανα δλδ τα πλαϊνά αδρανή.Αυτό μπορεί να μου στερούσε χώρο αλλά μικρό το κακό μιας και αντί 3 σειρών Χ 5 εικονίδια στο dock του Nova, θα έβαζα πχ 4Χ4. Όσο για τα widgets, θα όριζα στον Nova πολλές σειρές και γραμμές στο grid ώστε να προσάρμοζα ακριβώς το μέγεθός των widgets ( το πλάτος του να σταματά στα σημεία όπου καμπυλώνει η οθόνη). Με άλλα λόγια, αν το κινητό αυτό κυκλοφορήσει όπως στο concept ,αν είναι 5.2 ίντσες και κάτω και αν η τιμή του είναι χαμηλή θα το πάρω 🙂

Daniel

άντε το επόμενο να είναι όλο οθόνη

Tom

Ελπιζω η κατασταση να μην γινει φλωρινιωτης. Ενα κινητο ρε παιδια που να δουλευει και τα στοιχεια του (οθονη, καμερα κλπ) να ειναι καλα. Οποια καινοτομια πρεπει να γινεται με γνομωνα την ευκολια και το intuition που λεει και ο λαος. Τουτο δω την ζωη πιο δυσκολη σου κανει. Πως θα πιανουμε το κινητο αφου εχει κυρτα τμηματα και στις δυο πλευρες οπως πιανουμε τον δισκο δηλαδη; Να δουλεψουν οι εταιριες στον να συγκρατησουν τα μεγεθη σε νορμαλ διαστασεις και επισης να δουλευτουν τα λογισμικα και οι τακτικες με τις οποιες παραδιδονται οι αναβαθμισεις απο την εκαστοτε εταιρια. Δεν εχουμε τα βασικα ξεκαθαρισμενα ακομα και παμε για ακομα παραπερα. Ενα ειναι σιγουρο. Αχρειαστες QHD αναλυσεις που θελουν τερατα επεξεργαστες οι οποιοι θελουν τερατα μπαταριες οι οποιες δημιουργουν τερατα κινητα και ολα αυτα σε ενα λογισμικο κατακερματισμενο του κερατα που αν δεν ψαχνεσαι μεχρι αηδιας δεν ξερω τι θα σου προκυψει. Ναι αχρειαστες QHD αναλυσεις. Ο κοσμος που τασσεται υπερ των τετοιων αναλυσεων λεει οτι ειναι σημαντικο για να streamαρουμε σε 4k τηλεορασεις απο τα κινητα και να ειναι ολα κομπλε. Εγω ρωταω: “Οκ δικιο εχετε αλλα αξιζει να θυσιαζουμε ολα τα αλλα για να streamαρουμε απο το κινητο στην 4k… Συνέχεια »

Γιώργος

Οι Έλληνες τελικά τα ξέρουν όλα , ένα photoshop από ένα μελλοντικό κινητό που μπορεί καν να μην βγει κυκλοφορήσει και ήδη βρήκαν πρόβλημα , δεν θα μπορείς να το κρατήσεις. Λες και τόσοι τεχνικοί και επιστήμονες είναι βλάκες και θα βγάλουν κινητό με χερούλι που λέει και ο άλλος. Κρίμα να πάνε όλα αυτά τα ταλέντα χαμένα , ας σας προσλάβει η Xiaomi να δώσετε τις κατάλληλες συμβουλές , σαν τον άλλο που έβγαλε τις οθόνες QHD για τα μπάζα , βγάλε εσύ δικό σου κινητό με οθόνη 4″ και 800×480 να δούμε πόσοι θα το αγοράσουν.Με την νοοτροπία αυτή θα είμασταν ακόμη στις σπηλιές.

Tom

Υπάρχουν οι ξερόλες που δεν δέχονται τιποτα και υπάρχουν και αυτοί που ότι τους σερβίρουν λένε ότι μας πάει μπροστά. Διαλέξτε στρατόπαιδα.

Αντικειμενικά αν ενα note edge είχε και στις δυο πλευρές την κουρμπα πως θα το πιανες;

Και ενα πασει περιπτώσει και καλοσχεδιασμένο να ειναι που εξυπηρετεί; Κανει την ζωή μας ευκολότερη κάπου να έχουμε notifications και στα πλαϊνά; Ήδη το κινητο μου όλη μερα ανάβει λαμπάκια και όταν κατεβάζω το notification bar σβήνω μπούρδες, ποσα notification να αντέξει κανεις;

Anyway το μονο που λεω ειναι να κάνουμε κατι που εξυπηρετεί και εδω και κάποιο καιρό το android δεν προσφέρει τιποτα παρά μονο καγκουριες. Ούτε το ios προσφέρει κατι καινούριο βέβαια και το windows phone απλά τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις.

Τωρα αν η τεχνολογίας μας γίνει με καλύτερη με τέτοιου είδους οθόνες count me out

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.