Xiaomi: Αυτός είναι ο λόγος που θα έχουν τσιμπημένες τιμές το 2021

Xiaomi, Xiaomi: Αυτός είναι ο λόγος που θα έχουν τσιμπημένες τιμές το 2021

Οι τιμές των smartphones, και όλων των τεχνολογικών προϊόντων, διαρκώς αυξάνονται, και ένας από τους λόγους είναι το hardware που διαθέτουν, καθώς κοστίζει όλο και περισσότερο στις κατασκευάστριες. Φαίνεται ότι αυτή η τάση έχει επηρεάσει και τη Xiaomi, η οποία το 2021 θα διαθέτει έξυπνα τηλέφωνα με ιδιαίτερα υψηλές τιμές.

Η άνοδος των τιμών

Τα flagship smartphones συνήθως διαθέτουν τους τελευταίους flagship επεξεργαστές, οι οποίοι προφανώς είναι και οι ακριβότεροι της αγοράς. Όμως, χρόνο με τον χρόνο οι τιμές των SoCs αυξάνονται δραματικά και αυτό έχει αντίκτυπο στις τιμές των smartphones που τους χρησιμοποιούν.

Για παράδειγμα, τα έξυπνα τηλέφωνα με τον Snapdragon 865 τιμολογούνται πολύ υψηλότερα από τους προκατόχους τους, και αυτό ισχύει και για τα smartphones της Xiaomi, η οποία είναι γνωστή για τις οικονομικές προτάσεις της, σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Ακόμα πιο ακριβά τα flagships του 2021

Σύμφωνα με αναφορές, η Xiaomi έχει παραγγείλει στην Qualcomm τον Snapdragon 875 και τα έγγραφα της παραγγελίας δείχνουν ότι το SoC κοστίζει 250 δολάρια Αμερικής. Επίσης, στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται ο επεξεργαστής και το Snapdragon X60 5G modem.

Συγκριτικά, ο Snapdragon 865 κοστίζει 150 με 160 δολάρια Αμερικής. Οπότε, ο διάδοχος του θα είναι 90 με 100 δολάρια Αμερικής πιο ακριβός. Ένα ποσό που θα περάσει στην τσέπη των καταναλωτών, και σίγουρα αυξημένο.

Αν και η Xiaomi συνεχίζει να παρέχει στους πελάτες τις οικονομικές λύσεις, μέσω της Redmi, το σίγουρο είναι ότι από τη στιγμή που θα χρησιμοποιήσει στα δικά της flagships των Snapdragon 875 σημαίνει ότι τα smartphones θα έχουν αισθητά αυξημένες τιμές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.