Xiaomi: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει smartphone με αφαιρούμενη οθόνη

Xiaomi, Xiaomi: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει smartphone με αφαιρούμενη οθόνη

Τους τελευταίους μήνες έχουν κυκλοφορήσει πολλές αναφορές που θέλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαιτεί την αφαίρεση των φορτιστών από το κουτί των smartphones και τον εξαναγκασμό των κατασκευαστών στη δημιουργία έξυπνων τηλεφώνων με αφαιρούμενες μπαταρίες. Ωστόσο, η Xiaomi προσεγγίζει το όλο θέμα υπό διαφορετική οπτική, τουλάχιστον όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του “προβλήματος”.

Smartphone με αφαιρούμενη οθόνη

Το LetsGoDigital ανακάλυψε μία πατέντα, η οποία δημοσιεύθηκε από την China National Intellectual Property Administration σήμερα 4 Αυγούστου του 2020 και δείχνει ένα Xiaomi smartphone με αφαιρούμενη οθόνη.

Στην πατέντα παρουσιάζεται μία συσκευή η οποία αποτελείται από δύο διαφορετικά κομμάτια. Από τη μία έχουμε το κύριο σώμα και από την άλλη την οθόνη, η οποία έχει δική της πηγή ενέργειας διότι λειτουργεί και αυτόνομα.

Xiaomi, Xiaomi: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει smartphone με αφαιρούμενη οθόνη

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το κύριο σώμα του smartphone της Xiaomi διαθέτει διπλά ηχεία, θύρα USB type-C, τις κύριες κάμερες, τα κουμπιά, ακόμα και τη selfie, η οποία σύμφωνα με τον ιστότοπο είναι under-display κάμερα και κρύβεται κάτω από την αφαιρούμενη οθόνη.

Πρόκειται για ένα από τα πιο παράξενα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουμε δει να καταθέτει η Xiaomi και φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο να δούμε σύντομα αυτό το smartphone στα ράφια των καταστημάτων.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Baioss

Άντε και χωρίς οθόνη στην συσκευασία τα μελλοντικά smartphones.

SUPS 👨‍⚖️

Να θυμισω οτι καταχυρωνονται απειρες πατεντες καθε χρονο που για να εφαρμοστουν σε ενα εμπορικο προιον μπορει να χρειαστει χρονια μεχρι ν βγουν στην αγορα..αν τυχον βγουν ποτε…μην νομιζει κανεις οτι θα ειναι το κινητο του μεθεπομενου ετους πχ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.