Xiaomi: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει smartphone με ηλιακό πάνελ

Xiaomi, Xiaomi: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει smartphone με ηλιακό πάνελ

Σύμφωνα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, η Xiaomi ετοιμάζει ή θέλει να προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός smartphone το οποίο διαθέτει ηλιακό πάνελ. Η πατέντα κατατέθηκε αρχικά στις 27 Ιουλίου του 2018 στο Παγκόσμιο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας στις 27 Ιουλίου 2018.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκαλύπτει μία συσκευή η οποία στην πίσω όψη έχει ενσωματωμένο ένα ηλιακό πάνελ. Πέρα από το ηλιακό πάνελ, η πίσω όψη έχει δύο κάμερες σε κάθετη διάταξη με το LED flash τοποθετημένο ανάμεσα τους.

Η μπροστινή όψη της Xiaomi συσκευής αποτελείται μόνο από οθόνη χωρίς κάποιο punch hole, notch ή pop-up μηχανισμό. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Xiaomi θα χρησιμοποιήσει under-display κάμερα, μία τεχνολογία που αποκάλυψε τον Ιούνιο.

Xiaomi, Xiaomi: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει smartphone με ηλιακό πάνελ

Ενδιαφέρον είναι να σημειώσουμε ότι η Xiaomi δεν θα είναι η πρώτη εταιρεία που τοποθετεί ηλιακά πάνελ σε συσκευή, αφού η Samsung και η LG την έχουν προλάβει εδώ και μία δεκαετία

Στο Samsung Guru E1107 η μία ώρα φόρτισης μέσω του ηλιακού πάνελ αντιστοιχούσε σε κλήση 5 έως 10 λεπτών και η συσκευή ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά σε χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Η εταιρεία επίσης κυκλοφόρησε το Samsung Blue Earth S7550 του οποίου η ηλιακή φόρτιση προσέφερε αντίστοιχη αυτονομία μπαταρίας. Το κινητό αυτό ήταν κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό, είχε έναν HTTP browser, και υπενθύμιζε στον κάτοχο την να πετάει τα σκουπίδια και να κλείνει τη βρύση.

Από την άλλη, το 2010 η LG κυκλοφόρησε μία θήκη με ηλιακό πάνελ για το LG Pop GD510 η οποία προσφέρει 3 λεπτά κλήσης με 11 λεπτά φόρτισης.

Φυσικά αυτές οι συσκευές κυκλοφόρησαν πριν 9 χρόνια και η τεχνολογία από τότε έχει κάνει άλματα. Όχι μόνο τα smartphones καταναλώνουν μεγαλύτερα επίπεδα μπαταρίας χάρη σε όλα τα νέα χαρακτηριστικά, αλλά και η τεχνολογία των ηλιακών πάνελ έχει βελτιωθεί.

Όπως και να έχει η συσκευή της Xiaomi μπορεί να μην κυκλοφορήσει ποτέ και πριν μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτή δεν είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.