Hugo Barra: Γιατί η Xiaomi είναι κατά των microSD στα smartphones

Αρκετά μεγάλη συζήτηση γίνεται εδώ και καιρό γα τις κάρτες microSD στα smartphones, ένα χαρακτηριστικό που για πολλούς είναι χρήσιμο και η βασική διαφορά ανάμεσα σε iOS και Android συσκευές. LG και HTC έχουν υποδοχή για microSD ενώ η Samsung έκανε την μη αναμενόμενη κίνηση να αφαιρέσει την επέκταση μνήμης από τα Samsung Galaxy S6.

Αυτό από αρκετούς σχολιάστηκε αρνητικά, καθώς αυτός είναι ένας οικονομικός τρόπος να επεκτείνει την χωρητικότητα του smartphone.

H Xiaomi είναι ένας από τους κατασκευαστές που δεν χρησιμοποιεί κάρτες microSD εδώ και καιρό, μόνο η οικονομική σειρά Redmi έχει ακόμη το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Ο Hugo Barra, VP της Xiaomi κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Xiaomi Mi 4i στο Hong Kong αναφέρθηκε στις κάρτες microSD.

Ο ίδιος εξήγησε γιατί η Xiaomi δεν είναι fan των microSD τονίζοντας ότι πιο σημαντικό είναι το design. Για να μπει κάρτα επέκτασης μνήμης, η Xiaomi πρέπει να θυσιάσει άλλους σημαντικούς τομείς όπως την χωρητικότητα της μπαταρίας, την εργονομία, ακόμη και την υποδοχή για μια δεύτερη κάρτα SIM.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Hugo Barra, υπάρχουν προβλήματα και με την λειτουργικότητα, καθώς οι κάρτες microSD γενικά είναι επιρρεπείς σε αποτυχία και δυσλειτουργίες. Πολλές φορές σταματούν να δουλεύουν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα όπως apps που κρασάρουν συνεχώς, dδεδομένα που χάνονται και άλλα.

“You think you’re buying like a Kingston or a SanDisk but you’re actually not, and they’re extremely poor quality, they’re slow, they sometimes just stop working, and it gives people huge number of issues, apps crashing all the time, users losing data, a lot of basically complaints and customer frustration”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Hugo Barra: Γιατί η Xiaomi είναι κατά των microSD στα smartphones, Hugo Barra: Γιατί η Xiaomi είναι κατά των microSD στα smartphones


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Miko

Συμφωνώ απόλυτα. Όσο καλό και να είναι το να έχεις έξτρα χώρο, αν η ποιότητα λειτουργίας είναι χάλια, τι να το κάνεις;

Alex

Κανενα πρόβλημα σε Lumia 630 και 730 μετα απο 1 χρονο λειτουργίας, όλα πάνε ρολόι.

Άκαρδος

Δεν συμφωνώ καθόλου…εμένα σαν δικαιολογίες μου ακούγονται απο τους γνωστούς αμερικάνους. Δεν ξέρω γιατί αλλά μου ακούγεται ακριβώς σαν να ακούω την Apple να λέει γιατί δεν είχε βάλει τόσα χρόνια μεγαλύτερη οθόνη. Πιστεύω είναι καθαρά για να ρίξουν το κόστος και να προωθήσουν το cloud storage, τίποτα παραπάνω…όλοι οι άλλοι που βάζουν micro sd δηλαδή είναι χαζοί? Άκου εκεί χαλάνε οι κάρτες, σταματάνε να δουλέουν και χάνουμε δεδομένα..Πραγματικά ρε παιδιά υπάρχει άνθρωπος εδώ που έχει δει χαλασμένη SD η οποία δεν μπήκε στο νερό ή δεν πατήθηκε απο αυτοκίνητο?

Χάρης

@ Άκαρδος

Μετά από περίπου 1.5 χρονο χρήσης, ξαφνικά η micro SD φαινόταν να εχει 0 data. Το κινητό ασφαλές, στεγνό και με πολύ καλή μεταχείριση. Στα ηλεκτρονικά, failures μπορει να συμβούν οποτεδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο

Panos7GR

Δικαιολογίες της πλάκας!
Τα ελάχιστα χιλιοστά που χρειάζεται η θύρα microSD επηρεάζει στο να βάλουν μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία; Επίσης στη σειρά Redmi πως έχει dual SIM + microSD; Δεν θέλουμε κουλές λεπτές συσκευές ρε φίλε!!! Έχετε τα @@ σαν κατασκευαστές να βγάλετε λεπτές και υπέρλεπτες με όλα τα καλούδια και με αξιοπρεπής αυτονομία; Εκεί δείχνεις την αξία σου και την καινοτομία σου σαν εταιρεία!!!
Συμφωνὠ στο κομμάτι του ότι η microSD για να διαβαστεί χρειάζεται ενέργεια, άρα επηρεάζει (ελάχιστα πάλι) την κατανάλωση της μπαταρίας, αλλά ας σοβαρευτούμε είναι σοβαρός λόγος να μη δώσεις αυτή τη δυνατότητα;

Συμφωνώ επίσης στο ότι οι εφαρμογές που εγκαθιστώνται στην κάρτα μνήμης είναι επιρρεπείς σε προβλήματα και ορισμένες φορές χάνουν σε λειτουργικότητα, πχ κρασαρίσματα, αργούν να φορτώσουν, αργούν να εκκινήσουν κτλ, αλλα ρε φίλε γι αυτό μου δίνεις εσωτερική μνήμη. Εκεί θα βάλω ΟΛΕΣ της ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ μου και στην microSD θα βάλω όλα τα ΠΟΛΥΜΕΣΑ μου!

Τέλος κ.Barra δώστε μου σαν καταναλωτή την επιλογή να βάλω κάρτα μνήμης ή όχι. Βάλτε υποδοχή για κάρτα μνήμης και άσε με εμένα να κρίνω αν όντως θέλω ή δε θέλω να βάλω επέκταση.

Darth

μέσα, αλλά να μας προσφέρουν περισσότερο storage σε τιμές sd card, γιατί ναι 16 φτάνουν για apps κλπ αλλα για media ούτε για αστείο, και 64 κοστίζουν χρυσό, και 128 είτε δεν υπάρχουν είτε πρέπει να πουλήσεις σπίτι για να την πάρεις την συσκευή, και το χειρότερο στην περίπτωση ζημιές rip τα αρχεία αλλά αυτό το παραβλεπω

One

Για μενα είναι τελειως ακυρος ο τυπος. Αμα θελεις καποιος να παιζει πολλα παιχνίδια αναγκαστικα θα πρεπει να τα μεταφερει στη καρτα, όπως επισης και αμα γραφει πολλα βιντεο ειδικα 4Κ παλι απευθειας στη καρτα θα τα αποθηκευσει όχι στο τηλεφωνο. Μονο για οσους θελουν το κινητο για απλη χρηση δεν χρειαζεται καρτα.

alelo

Huawei βέβαια ακόμα και στο κορυφαίο της μοντέλο για φέτος το P8 έχει επιλογή dual sim ή single sim kai sd card. Αλλά αυτοί δεν ξέρουν φαίνεται και τα κινητά τους κολλάνε και έχουν προβλήματα.Να μου πουν για το μέγεθος οκ αλλά όχι πως έχουμε προβλήματά με τις sd card. Στο τέλος θα μας πουν πως το κρατάμε λάθος…..

Miko

Έγω πάλι, δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούω αυτό παίδες, και ειδικά το έχω ακούσει για τα 4Κ βίντεο.
Και δεν γίνεται να λέμε οτι είναι άκυρος, ένας τύπος που ήταν χρόνια στην Google, και σήμερα βρίσκεται σε μια απο τις πιο μεγάλες και ανερχόμενες εταιρίες της Κίνας. Σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω απο μένα και απο εσάς.

Marios

Βασικα με λιγα λογια λεει πως επειδη δεν βαζει η Apple καρτες SD δεν βαζουμε ουτε και εμεις.

Agnostos13

Η Apple δεν βαζει καρτα για να διασφαλισει την ασφαλεια του κλειστου iOS και για να βγαζει και κανα φραγκο παραπανω… Στην Xiaomi το πρωτο σκελος δεν υφισταται ελεω android οποτε το κανουν μονο για τα φραγκα!

Agnostos13

Το “αυτο” και για την Samsung πλεον…

Nikos

Πλάκα μας κάνουν ε????
Σιγά το χώρο και κτλ που πιάνει…
Όταν όμως μία φορά θα σας συμβεί να παραδώσει πνεύμα το κινητό και έχετε τα data στην εσωτερική μνήμη… τότε τα λέμε….
Μία φορά έτυχε σε μένα… και έκανα στο σταυρό μου που τα είχα στην sd card…
Και μη μου πείτε για cloud και sync….. χρόνος και χρήμα….
Και σχετικά με τις κάρτες sd…. και κάτι πες ότι παθαίνουν υπάρχουν πολλά προγράμματα δωρεάν για ανάκτηση δεδομένων…

Pit

Μόνο στο πρώτο μου android είχα sd (Huawei Ideos X5) και τα πράγματα ήταν όπως τα λέει ο φίλος Hugo. Συνεχώς προβλήματα ανάγνωσης και κρασαρίσματα. Σωστή κίνηση η μη χρησιμοποίηση τους αλλά τώρα θα πρέπει να δουν πως θα προσφέρουν μεγαλύτερη ενσωματωμένη χωρητικότητα με χαμηλότερο κόστος.

nick

Δεν λέει λαθος πράγματα . Εγώ έχω ένα Samsung galaxy note 2 με 16 gb μνήμη . Με το που το πήρα αγόρασα και μια κάρτα μνήμης των 32 gb . Τα πράγματα πήγαιναν καλά μέχρι που κάποια στιγμή σταμάτησε να λειτουργεί η καρτα μνήμης χωρίς να έχει συμβεί κάτι ( ευτυχώς τις φωτογραφίες τις είχα ανεβασμένες στο Dropbox ) .μέχρι να πάρω την καινούργια είδα τις πραγματικές δυνατότητες του κινητού . Όλα φόρτωναν εξαιρετικά γρήγορα !!! Βέβαια επειδή ήθελα να έχω μουσική στο κινητό έβαλα την καινούρια οπότε τώρα γύρισα πάλι στη μέτρια απόδοση . Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι εταιρίες πρέπει να σταματήσουν να παραγουν κινητά με λιγότερα από 32 gb μνήμη και φυσικά οι εκδόσεις με τα 64 , 128 να μην έχουν εξωφρενικά μεγάλες τιμές !!!! Βέβαια αυτές θα κάνουν όπως πάντα αυτο που συμφέρει περισσότερο την τσέπη τους …

Αλέξανδρος

Αυτά είναι σαχλαμάρες, ο τύπος τα λέει αυτά για να προωθήσουν τις cloud υπηρεσίες.
Και 500gb μνήμη να έχεις η sd χρειάζεται γιατί όπως λέει και ο φίλος από πάνω άμα τα παίξει το κινητό σου τα δεδομένα είναι εκεί και σε περιμένουν.
Από ενέργεια δεν τρώει τίποτα γιατί είναι flash μνήμη. Εδώ σκληρό δίσκο σηκώνει το κινητό την MICRO SD δεν θα σηκώσει; Απορώ γιατί κάθομαι και ασχολούμαι…..

Τασος

Καλα τοτε πως τις εχουν σουπα τις καρτες επεκτασης μνημης στις dslr και στις videocameres,
Οι ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ οτι βολευει το σερβιρουν.
Δηλαδη που θα μπαινουν οι καρτες σε μηχανες του καφε????????

Sosimple

Μετα απο 6 smartphone και ποσες microsd, ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα. Ουτε μειωση επιδοσεων ουτε τετοια κουραφεξαλα. Αμα εχεις μειωση επιδοσεων λογω microsd, ή η microsd είναι προβληματικη, ή κατι δεν παει καλα στο κινητο. Και η κατανάλωση λογω microsd ειναι αστεια. Ε αμα θες να σωζεις σε microsd 4k video, ενοειτε οτι μπορεί να εχεις προβλήματα. Γι αυτο υπάρχουν 64αρες microsd με 30€, και υπάρχουν και με 100€,ταχυτατες ακριβώς για να κανεις αυτη τη δουλεια.

Dimitris77

Ολες μου οι συσκευες ηταν με υποδοχη micro SD. Στα τοσα χρονια, δεν αντιμετωπισα το παραμικρο προβλημα ειτε με φθηνες, ειτε με ακριβες καρτες μνημης. Στο μονο που θα συμφωνουσα με τον κ.Barra θα ηταν το θεμα της ταχυτητας αναγνωσης που κι αυτο πλεον δε φαινεται στο ματι με μια SD class 10. Οχι να μας λεει για χωρο (σιγα τον πολυτιμο χωρο που πιανει μια υποδοχη SD) ή για διαφορα προβληματα. Αν παει με αυτη τη λογικη, ας μη βαλει κι επεξεργαστη στο κινητο, μπορει να χαλασει κι αυτος. Ας μη βαλει και ROM, ουτε RAM. Ας μη βαλει και οθονη, μπορει να χαλασει/σπασει ακομα ευκολοτερα. Τωρα που το σκεφτομαι, ας μη βαλει και μπαταρια. Κι αυτη μπορει να χαλασει ή ακομα χειροτερα, να εκραγει. Και θα γλιτωνε και αφθονο χωρο.

akis

Δικαιολογίες της κακίας ώρας. Ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα σε όσες συσκευές είχα, Samsung, Sony.

vasilist

Σαν να ακούω την apple με την διαφορά που οι χρήστες android είναι λίγο πιο advanced users (costum roms, nand back ups…)και δεν μασάνε, η κάρτα sd δεν καθυστερεί το τηλέφωνο μιας και την χρησιμοποιούμε μόνο για media και σπάνια για κανένα μεγάλο παιχνίδι.
Πες που θέλεις να γλυτώσεις λεφτά απο τα δικαιόματα που θα πλήρωνες για να βάλεις sd στα τηλέφωνα και για να κερδίσεις πιο πολά πουλώντας την 64gb έκδοση με 100 ςυρώ παραπάνω απο την 32 μια κάρτα 64gb sd κάνει 30 ευρώ πλέον.

chris g

@Άκαρδος Φαντάσου οτι οι sd αντέχουν και στο νερό!!! μια της samy που έχω λέει οτι αντέχει μια μέρα μέσα στο νερό!!! :p

nikolas

νταξει ελεος, στο Lumia 820 και στο 620 που εχω δεν κολλησανε ΠΟΤΕ. μα ποτε ομως…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.