Xiaomi: Δέχεται μήνυση για παραβίαση πατέντας στο μη ανακοινωμένο Mi 5

Ο πόλεμος των πατεντών μεταξύ τεράστιων ονομάτων και μη, δεν είναι κάτι καινούριο. Εταιρείες όπως Apple και Samsung βρίσκονται χρόνια στα δικαστήρια ζητώντας η μια από την άλλη πολλά εκατομμύρια για πατέντες που έχουν παραβιάσει σε διάφορες συσκευές που έχουν λανσάρει.

Ωστόσο, μήνυση σε εταιρεία για smartphone που δεν έχει ανακοινώσει ακόμη, είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά. Μια εταιρεία ονόματι Blue Spike LLC κατέθεσε μήνυση για παραβίαση πατέντας κατά της Xiaomi.

Η εταιρεία κατέθεσε την μήνυση στις ΗΠΑ και ισχυρίζεται ότι διάφορες συσκευές της Xiaomi, μεταξύ των οποίων και τα μη ανακοινωμένα Xiaomi Mi 5 και Xiaomi Mi 5 Plus, παραβιάζουν την πατέντα 8.930.719 B2 με τίτλο “Data Protection Method and Device”.

Το Xiaomi Mi 5 αναμένεται με οθόνη 5.2 ιντσών ανάλυσης 1440×2560 pixels QHD, επεξεργαστή Snapdragon 820, Adreno 530 GPU, μνήμη RAM 4GB, ενσωματωμένη μνήμη 16/64GB, κάμερα 16 Megapixel, δεύτερη κάμερα 5 Megapixel και μπαταρία 3030mAh. Η τιμή του υπολογίζεται περί τα 312 δολάρια.

Από την άλλη, το Xiaomi Mi 5 Plus λέγεται ότι θα έρθει με οθόνη 5.5 ή 5.7 ιντσών, Snapdragon 820, μνήμη RAM 4GB, ίδια κάμερα και τιμή γύρω στα 390 δολάρια.

Να πούμε ότι η Blue Spike αναφέρει ότι οι δραστηριότητές της περιστρέφονται γύρω από Address Space Layout Randomization (“ASLR”) λογισμικό, συστήματα και τεχνολογία, όμως μέσα από την επίσημη σελίδα της δεν φαίνεται κάποιο προϊόν ή πελάτες. Η εταιρεία έχει κάνει μηνύσεις σε γνωστά ονόματα όπως Google και Facebook, οπότε μιλάμε για patent troll.

xiaomi mi 5 patent lawsuit, Xiaomi: Δέχεται μήνυση για παραβίαση πατέντας στο μη ανακοινωμένο Mi 5

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.