Xiaomi Mi 10 Ultra: Eλέγχει αυτοκίνητο εξ αποστάσεως χάρη στο 5G [βίντεο]

Xiaomi Mi 10 Ultra, Xiaomi Mi 10 Ultra: Eλέγχει αυτοκίνητο εξ αποστάσεως χάρη στο 5G [βίντεο]

Πριν περίπου έναν μήνα, η κινέζικη κατασκευάστρια γιόρτασε τα δέκατα γενέθλια της παρουσιάζοντας και κυκλοφορώντας το Xiaomi Mi 10 Ultra, ένα ισχυρό smartphone με αρκετά καλά χαρακτηριστικά.

Ελέγχοντας αυτοκίνητα με το smartphone

Η εταιρεία δημοσίευσε στο Weibo μία αφίσα και ένα βίντεο λίγων λεπτών, στα οποία αποκαλύπτει ότι το Xiaomi Mi 10 Ultra έχει τη δυνατότητα να ελέγχει αυτοκίνητα εξ αποστάσεως, χάρη στην τεχνολογία 5G που διαθέτει και τα δίκτυα νέας γενιάς.

Το βίντεο αποκαλύπτει όλη την προετοιμασία που απαιτείται για τον έλεγχο των οχημάτων, και το πώς επαγγελματίες οδηγοί χειρίζονται τα αυτοκίνητα μέσω του Xiaomi Mi 10 Ultra που διαθέτουν.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το πότε η εταιρεία θα πραγματοποιήσει την αναλυτική παρουσίαση του χαρακτηριστικού. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην εκδήλωση.

Xiaomi Mi 10 Ultra, Xiaomi Mi 10 Ultra: Eλέγχει αυτοκίνητο εξ αποστάσεως χάρη στο 5G [βίντεο]

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Xiaomi Mi 10 Ultra έρχεται με κυρτή οθόνη τεχνολογίας OLED 6,67 ιντσών, ανάλυσης FHD+ και 10-bit color output. Η οθόνη προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 120Hz, με ρυθμό δειγματοληψίας αφής στα 240Hz. Η αναλογία της οθόνης είναι 19.5:9, ενώ υποστηρίζει και περιεχόμενο HDR 10+. Η φωτεινότητα της συσκευής μπορεί να φτάσει έως και τα 800 nits.

Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει ο Snapdragon 865, τον οποίο είχαμε δει και στο αρχικό μοντέλο, συνοδευόμενος από 8GB, 12GB ή 16GB μνήμης LPDDR5 RAM, μαζί με 128GB, 256GB ή 512GB ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου, τεχνολογίας UFS 3.1. H Xiaomi φέρνει την τεχνολογία LiquidCool 2.0, μαζί με ένα σύνθετο στρώμα γραφίτη έξι layer, για να εξασφαλίσει τη βέλτιστη θερμική διαχείριση.

Η θερμική διαχείριση παίζει μεγάλο ρόλο για την προστασία της συσκευής, καθώς πρόκειται για την πρώτη συσκευή με υποστήριξη Mi Turbo Charge στα 120W. Η μπαταρία της συσκευής ανέρχεται στα 4.500mAh, με τη Xiaomi να υποστηρίζει ότι μπορεί να φορτίσει πλήρως μέσα σε μόλις 20 λεπτά. Η μπαταρία είναι βασισμένη σε graphene, αν και παραμένει τεχνολογίας lithium-ion.

Το Xiaomi Mi 10 Ultra έρχεται και με γρήγορη ασύρματη φόρτιση, η οποία φτάνει στα 50W. Σύμφωνα με τη Xiaomi, η συσκευή μπορεί να φορτίσει ασύρματα πλήρως από το 0% σε μόλις 40 λεπτά, ενώ υποστηρίζει και 10W αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Η Xiaomi υποστηρίζει πως ακόμα και με τη χρήση καθημερινά του 120W φορτιστή, μετά από 800 κύκλους φόρτισης η μπαταρία θα έχει ακόμα χωρητικότητα τουλάχιστον 90%.

Το Xiaomi Mi 10 Ultra έρχεται με τετραπλό σύστημα κάμερας. Ο κύριος αισθητήρας είναι 48MP με f/1.85 και έρχεται με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Μαζί του έρχεται και ο νέος, περισκοπικός αισθητήρας των 48MP με f/4.1, ο οποίος προσφέρει οπτικό ζουμ έως και 5x και υβριδικό ζουμ 120x, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε smartphone. Οι δύο κάμερες είναι ικανές για λήψεις 8K βίντεο.

Τέλος, στο πίσω μέρος βλέπουμε τον ultrawide αισθητήρα των 20MP με εστιακό μήκος 13mm και αισθητήρα portrait στα 12MP με 2x οπτικό ζουμ. Στη μπροστινή οπή της συσκευής φιλοξενείται η selfie κάμερα των 20MP.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.