Xiaomi Mi 5: Bend test δείχνει ότι σπάει πολύ εύκολα [video]

Το Xiaomi Mi 5 είναι η φετινή ναυαρχίδα του Κινέζου, η οποία ανακοινώθηκε στην MWC 2016 και εντυπωσίασε με τον high-end Snapdragon 820 και την οικονομική τιμή. Στο πρώτο flash sale κατάφερε να πουλήσει 4 εκατομμύρια κομμάτια.

Όπως όλες οι ναυαρχίδες, έτσι και το Xiaomi Mi 5 περνά κάποια βασανιστήρια για να φανεί πόση είναι η αντοχή του. Χάρη στο Gorilla Glass 4 στην πίσω και μπροστά πλευρά, το Mi 5 δεν υστερεί σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ναυαρχίδες όσον αφορά στις γρατζουνιές, η κάμερα χάρη στην επικάλυψη από ζαφείρι, είναι επίσης πολύ ανθεκτική. Όταν ήρθε σε επαφή με την φωτιά, η οθόνη φάνηκε να τα πηγαίνει επίσης καλά.

Όμως το πρόβλημα φάνηκε στο δημοφιλές πλέον bend test, όπου το Xiaomi Mi 5 έσπασε πολύ εύκολα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει δευτερεύον μεταλλικό frame, αλλά μόνο ένα το οποίο είναι από όχι και τόσο καλής ποιότητας αλουμίνιο. Σίγουρα τα bend test σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν μεγάλη σημασία, όμως στην περίπτωση της Xiaomi, φάνηκε ότι το κινητό λυγίζει πολύ πιο εύκολα απ΄όσο θα περιμέναμε.

Δείτε το video:

xiaomi mi 5 bend test, Xiaomi Mi 5: Bend test δείχνει ότι σπάει πολύ εύκολα [video]

xiaomi mi 5 bend test, Xiaomi Mi 5: Bend test δείχνει ότι σπάει πολύ εύκολα [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Iwannhs

polu stivaro kinhto xaxaxa

Geo pap

Σαν το νοκια 3210 που οταν πεσει κατω αλλου η οθονη αλλιυ η μπαταρια αλλου το πληκτρολογιο.μονο που το 3210 σε 1 λεπτο το ξανα εφτιαχνες!!!προσωπικα δεν μου αρεσε το κινητο ουτε εμφάνιση ουτε ui.

Chris_BMW

Ρε ποσο χαζοί είμαστε εμείς τελικά που πληρώνουμε τα I phone k τα galaxy ένα σωρό λεφτά ενώ όλοι οι υπόλοιποι πανέξυπνοι αγοράζουν τς κινεζικά που είναι λέει τα ίδια κ καλύτερα … Ο,τι πληρώνεις περνεις … Λυπάμαι πολύ …

petros

Κραταγα μια τυροπιτα τις εκανα bend test και έσπασε πιο αργα απο το XIAOMI

thanasis

καταθληπτικο..

gio

μολις ειδα οτι στο gearbest εχει 433 €
παρολο που εχει δυνατα χαρακτηριστικα ειναι απαραδεκτο για συσκευη τετοιας τιμης να σπαει σαν φρυγανια
ισως το βελτιωσουν-ενισχυσουν στο frame οπως εγινε με το iphone 6

Ευστάθιος

Δεν ισχύει πάντα το: ο,τι πληρώσεις παίρνεις. Το λέω για τον φίλο Βαγγέλη με τα iPhone και τα Samsung. Υπάρχουν κινέζικα κινητά (βέβαια και τα iPhone στην Κίνα κατασκευαζονται) , που ντροπιαζουν τον ανταγωνισμό, σε εξαιρετικές τιμές (βλέπε Oneplus, Letv, Meizu, LENOVO, ZTE, Asus) και η σειρά είναι ατελείωτη. Δεν είναι ανάγκη να δίνεις εφτακοσαρια οχτακοσαρια και χιλιάρικα. Εκτός αν σου περισσεύουν. Οπότε καλοφαγωτα με υγεία… 🙂

vasilist

Ναι οκ δεν θα το έκανε ποτέ κανένας αυτό και αμφιβάλω αν θα είχε κανένας πρόβλημα αλλα έλεος χαχα πως έσπασε έτσι.
Ακόμα και το iphone 6 πιο γερό ήταν νομίζω και δεν νομίζω ότι θα ανέβαζε το κόστος πολύ αν έβαζε και κανένα κράμα μετάλου σκληρό και ας ήταν και πιο βαρύ, κρίμα.

anwnymous

Μ’αρεσει που λέτε ότι πληρώνεις παίρνεις.
Αν ήταν έτσι η εν λόγω συσκευή θα έπρεπε να είναι κορυφαία.
Έχετε ιδέα πόσο κοστίζει ή επειδή είναι xiaomi, αυτόματα είναι και φθηνό?

Sint

Αυτή η εμμονή για πιο ελαφριά τηλέφωνα φταίει. Γιαυτό τα λιγότερο ανθεκτικά είναι αυτό Κ το iPhone 6. Ευτυχώς το αλουμίνιο θεωρείται ξεπερασμενο πια Κ οι εταιρίες προσανατολιζονται σε Κράματα που είναι πολύ πιο ανθεκτικά Κ ποιοτικά.

Stathis

Σωστά ρε Chris_BMW πες τα! για χαζούς σας περνάνε που δίνετε 800 ευρώ για ένα τηλέφωνο που θα το κρατήσετε 1 χρόνο ενώ άμα παίρνατε ένα των 300 που θα το κρατούσατε 1 χρόνο μπορεί και να σας χάλαγε αν του κάνατε bend test? Ε μα όχι δεν έχουν όλοι το δικό σας μυαλό φίλε μου δίκιο έχεις.

Σωτήρης

Βασικά με τα 340ε που έχει σήμερα σε κινέζικο κατάστημα, το παίρνω, το σπάω και μετά αγοράζω πάλι το ίδιο…
Δε θα έχω δώσει ούτε 700 ευρώ.
Και θα έχω κάνει και μπεντ τεστ…..

Chris_BMW

Stathis @ Α γεια σου στα λόγια μου έρχεσαι !! Πάρε εσυ λοιπόν αυτό που νομίζεις για σένα καλο κ value for money κ άσε εμένα τον “χαζό ” Να πληρώνω 800αρια για το εκάστοτε I phone Galaxy κτλ ..Επίσης το ίδιο χαζοί με εμένα είναι κ όσοι αγοράζουν Mercedes Audi κτλ κ δεν αγοράζουν τα αντιστοιχα κινεζικά κ πάει λέγοντας … Ε ρε χαζοί που είμαστε …

kostas

του έμεινε η μπαταρια τουλάχιστον πάλι καλά χαχα. για αυτό και οι μάρκες πληρώνονται.αυτο έγινε 1000 κομμάτια σε 2 δευτερα

petros

chris BMW@ +1 απο μενα, το φθηνό το πληρώνεις στο τέλος ακριβό , Αν και τα Κινέζικα έχουν ξεπεράσει το 500αρικο μερικά, εξαιρω Huawei και oneplus, lenovo που ειναι αξιόλογα απο εκει και περα ολα σαβουρες

petros

Ευσταθιος @ Το asus που αναφέρεις ειναι Taiwan και οχι Κίνα και ειναι εταιρεία κολοσσός ειδικα στα pc

George

Και η κεραμικη εκδοση του κινητου σπαει τοσο ευκολα;

Almir

Θα ρωτήσω μονο αυτο !
Πραγματικά πιστευετε αυτα τα βιντεο περι bend tests…;;;!!!

αλιάκμων

οκ, με το που είδα το βίντεο, τέλος.. δεν το παίρνω.. είχα σκοπό να το βάζω στην πρέσα που και που..

Σταύρος

Δηλαδή, αρκετοί εδώ στο techblog θέλατε να το αγοράσετε το κινητό και τσουυυυπ, αλλάξατε γνώμη εξ αιτίας του bend test…Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…Με συγχωρείτε ρε παιδιά αλλά ειλικρινά, υπάρχει κανείς που κάνει κάτι σε κινητό, ώστε να προκαλέσει αστοχία στην κάμψη;
Τα ίδια με το iphone το 5,5αρι προπέρσυ….Άμα είναι έτσι πάρτε 2 κινητά, 3 κατοστάρικα κάνει το mi5, και άμα καταφέρετε ρε τσακάλια και το ξεκάνετε το 1ο, πάμε στο 2ο, όπως είπε ο φίλος στο παραπάνω….
Τα κινητά δεν είναι αμάξια παρεπιπτόντως…δεν παίζεται η ζωή του καθενός κορώνα-γράμματα με το κινητό, ούτε σκέφτεται κανείς να κάνει 300.000χλμ με το κινητό για να πάρει το επόμενο (υπερδεκαπλάσια η τιμή του audi βλέπεις)…σε 2 χρόνια το πολύ τα αλλάζουμε όλοι καλώς ή κακώς, εκτός και αν όλοι το φυσάτε εδώ μέσα, οπότε καλά τα κάνει ο Τσίπρας και ρουφάει όσο περισσότερο μπορεί….

JohnWave

Προσωπικά δίνω ένα δίκιο και στις δυο πλευρές. Είδα όλα τα bend tests του Jerry και παρατήρησα τα εξής : 1) H κορεάτικη Samsung έφτιαξε πολύ γερές συσκευές ( S6, S7) που δεν σπάνε στο bend test και το κάλυμμα των καμερών τους είναι γυάλινο και δεν χαράσσεται. 2) Η κορεάτικη LG κάλυψε με στρώση χρώματος το G5 και έβαλε πολύ λεπτό γυαλί στην οθόνη. Στην κάλυψη της κάμερας πάντως έκανε καλή δουλειά. 3) H ταϊβανέζικη HTC τα θαλάσσωσε κατασκευαστικά στο M9 σε όλους τους τομείς. 4) Η κινέζικη Huawei από τη μία έφτιαξε μια μάπα κατασκευή στο Nexus 6P που έσπασε σαν ψευτοκατασκευή ( στην κάλυψη της κάμερας πάντως έβαλε γυαλί) αλλά από την άλλη έφτιαξε μια πολύ γερή κατασκευή σε όλα της στο Mate 8. 5) Η ιαπωνική Sony τα θαλάσσωσε στο Z5 Premium βάζοντας πλαστικό που χαράσσεται στην κάλυψη της κάμερας και τα πήγε χάλια στο bend test. 6) H αμερικάνιση Motorolla έφτιαξε μια πολύ γερή κατασκευή σε όλα της στο Moto Χ. 7) H κινέζικη Οne plus έφτιαξε μια πολύ γερή κατασκευή σε όλα της στο Οne plus Χ. Συμπεράσμα : Οι κινέζικες εταιρίες άλλοτε φτιάχνουν γερές κατασκευές ( καλύτερες από ιαπωνικές και ταιβανέζικες) και άλλοτε… Συνέχεια »

X.88

Απο το πόσο εύκολα σπάει στο bend test καταλαβαίνουμε και το τι ψέμματα λένε οι κινέζοι για τα χαρακτηριστικά στις συσκευές τους!
Στο ”gsmarena” δείχνει πως το συγκεκριμένο φέρει μπρος πίσω gorilla glass 4,ενω αυτο πέραν του ότι έσπασε σαν φρυγανιά έγινε και θρύψαλα το γυαλί.
Το gorilla glass απο την κατασκευή του αποκλείεται να πάθαινε τέτοια ζημιά,μάλιστα η τεχνολογία που το κάνει ανθεκτικό και το έκανε και ευρέως γνωστό είναι το να μην γίνεται θρύψαλα οπότε κάτι βρωμάει εδώ!
Κακά τα ψέματα μάγκες,πολυτέλεια και ανθεκτικότητα σε τιμή ξεφτίλα δεν πάνε μαζί!
Και άσε που γενικά οι κινέζοι έχουν αρχίσει και βαράνε σε τιμές,σε 2 χρόνια απο τωρα xiaomi και meizu θα πουλανε σε τιμές Samsung.

Vasilisr91

Είναι ένα μεγάλο ζήτημα η αντοχή παιδιά. Εγώ έχω ένα lumia 925 και η ποιότητα κατασκευής και η αντοχή του είναι πάρα πολύ καλή. Σίγουρα δεν είναι android σε θέματα εφαρμογών και λογισμικού αλλά σε θέμα ποιότητας και αξιοπιστίας με έχει βγάλει ασπροπροσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.