Xiaomi Mi 5: O οπτικός σταθεροποιητής εικόνας αφήνει πίσω το iPhone 6s Plus

Το Xiaomi Mi 5 ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα στην MWC 2016, εντυπωσιάζοντας τόσο με τα χαρακτηριστικά όσο και με την τιμή του, η οποία το κάνει το πιο οικονομικό smartphone της αγοράς με Snapdragon 820.

Εκτός όλων των άλλων, η Xiaomi υπερηφανεύεται ιδιαίτερα για την κάμερα 16 Megapixel με διάφραγμα φακού f/2.0 και αισθητήρα Sony IMX 298, επιπλέον, είναι είναι μια από τις πρώτες σε smartphones με 4-axis optical video stabilization (OIS). Η οπτική σταθεροποίηση εικόνας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην λήψη σταθερών και smooth video, αλλά και εικόνων που δεν είναι κουνημένες και θολές σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη; Στο παρακάτω video η κάμερα του Xiaomi Mi 5 συγκρίνεται με εκείνη του iPhone 6 Plus (με OIS) και τα αποτελέσματα είναι πράγματι εντυπωσιακά. Είναι ξεκάθαρο ότι ο οπτικός σταθεροποιητής του Xiaomi Mi 5 δίνει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Το Xiaomi Mi 5 έρχεται σε 3 εκδόσεις, η Standard edition με μνήμη RAM 3GB, Snapdragon 820 1.8GHz, η High edition με μνήμη RAM 3GB, Snapdragon 820 2.15GHz και η Ceramic exclusive με μνήμη RAM 4GB και Snapdragon 820 2.15GHz. Ενσωματώνει μπαταρία 3000mAh και θύρα USB Type-C. Η κάμερα είναι 16 Megapixel με 4-axis OIS και 4K video, η εμπρόσθια κάμερα 4 Megapixel με 2.0-micron camera. Η χωρητικότητα στην Standard έκδοση είναι 32GB, στην High 64GB και στην Ceramic exclusive, 128GB.

Διαβάστε επίσης: Xiaomi Mi 4s: Επίσημα με SD808, 3GB RAM και αισθητήρα αποτυπωμάτων

Δείτε το video:

xiaomi mi 5 vs iphone 6s camera ois, Xiaomi Mi 5: O οπτικός σταθεροποιητής εικόνας αφήνει πίσω το iPhone 6s Plus

xiaomi mi 5 vs iphone 6s camera ois, Xiaomi Mi 5: O οπτικός σταθεροποιητής εικόνας αφήνει πίσω το iPhone 6s Plus

xiaomi mi 5 vs iphone 6s camera ois, Xiaomi Mi 5: O οπτικός σταθεροποιητής εικόνας αφήνει πίσω το iPhone 6s Plus

xiaomi mi 5 vs iphone 6s camera ois, Xiaomi Mi 5: O οπτικός σταθεροποιητής εικόνας αφήνει πίσω το iPhone 6s Plus

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Xperiakias

SONY!

chris

Τιτανομαχια κινεζων xiaomi vs apple σημειωστε 1

tasos19

Γιατί ήταν το iPhone 6S plus γνωστό για τη σταθεροποίηση του και δε το ξέρουμε. Επίσης, γιατί δε το συγκρίνουν με φετινά κινητά όπως το G5, S7.

zois

Νοτια κινα εναντιον βοριας κινας συμπληροσαται 1

Kostas

@chris η apple εδρεύει στην Καλιφόρνια από το 1976

fotis

Η apple ειναι αμερικανικη εταιρια.αν το παρουμε ετσι ολοι τα κινητα στην κινα τα φτιαχνουνε εκτος απο την lg

Σακης

Είναι τούμπανο, αλλά απορώ, αν ήταν άλλη μάρκα με αυτά τα χαρακτηριστικά θα πληρώναμε 700 ευρώ και παραπάνω. Πληρώνουμε διαφήμιση ή υστερεί η xiaomi σε ποιότητα?
Επίσης επειδή με ενδιαφέρει η φωτογραφία, παρατηρώ ότι είναι μικρό τι μέγεθος του φακού (οπτικά εννοώ) Αυτό παίζει ρόλο στη ποιότητα των φωτογραφιών?

perseus

fotis@ samsung made in south korea , htc made in Taiwan , apple made in ano rahoula China

lefter

Δεν καταλαβαινω…. ο 4ος αξονας σταθεροποιησης ποιος ειναι?

Nio

Fotis δεν μας νοιάζει που είναι σχεδιασμένα.
Το θέμα είναι που κατασκευαζονται. Το μπλα μπλα καλό είναι. Η τέχνη είναι στην πράξη. Και οι Κορεατες είναι καλύτεροι από τους Κινέζους. Αλλιώς δουλεύει ένα κινεζακι 10 χρονών που κοιμάται όρθιο πάνω στο τραπέζι και αλλιώς ένας Αμερικανός με μισθό 3.000 δολάρια. Η μαγκιά θα ήταν made in USA. Τέλος πάντων για μένα πάει Κορέα>Κίνα>Ταϊβάν>Ινδία

viel

και τι ειναι η κινα βρε γατια? η foxconn εχει ρομποτικη στο εργοστασιο της που ουτε η samsung δεν εχει! εσας το εργοαστασιο σας στην Ελλαδα ειναι καλυτερο ε?

Fotis

Πες τα ρε viel .perseus χαχαχα δεν πας να δεις αν Έρχομαι! Έχω το s4 και το κουτί λέει made In China

Fotis

Nio ναι εντάξει για αυτό το 6σ το οποίο έχω τώρα σας άφησε πισω

viel

χαχαχαχ μολις εψαξα και βρηκα οτι η samsung φτιαχνει και στην κινα χαχαχα
https://www.productfrom.com/products/0/Samsung/Smartphones/

και μαλιστα υπαρχουν και ποσα forum που λενε οτι το δικο τους s4-s5-s6 ειναι φτιαγμενο στην κινα

Minas

LG V10 made in Korea χαχα

fotis

viel σε ευχαριστω που με υποστηριζεις ακου εκει τα galaxy s made in korea χαχαχαχα

Giannis

Η ουσία είναι ότι ο True Κινέζος πατάει κάτω τους fake κορεάτες και τους fake ήλιοκαμενους καλιφορνεζους.
Μπράβο στη xiaomi. Το μόνο που ύστερει σε σχέση με την Sam είναι software και υποστήριξη αλλά το αντιστάθμισμα σε τιμή είναι μεγάλο

perseus

Παιδια αμα ψωνιζετε απο το Ζεφυρι συσκευές λογικο ειναι να γραφουν made in china (SAMSOUNG) Fotis, το s4 που εχεις βγάζει και μια κεραια για TV στο πλάι?

Gpapa

Γιατί το συγκρίνουν με το iphone? Όλοι ξέρουν ότι τα Iphone ούτε σε κάμερα ούτε σε οθόνη αξίζουν και είναι τηλέφωνα για ποζεράδες και άσχετους με την τεχνολογία. H σωστή σύγκριση θα ήταν με την Samsung που έχει κορυφαίες κάμερες αλλά εκεί θα έχαναν κατα κράτος.

Nio

Άμα έχει εξελιγμένη ρομποτική γιατί δεν πάει να φτιάξει το εργοστάσιο της μπροστά στην λίμνη της Γενεύης στην Ελβετία ρε έξυπνε Viel? Ε? Πάρε το αιφον τώρα που το φτιάχνει κινεζακι με τσιμπλες στα μάτια και σου έχει στραβοκουμπωσει την κάμερα και άλλη φορά θα του πω να σου έχει και selfie μέσα να βλέπεις τον κατασκευαστή σου…….
Designed by illuminati in California and made by kinezaki me tsimples Kai pantofles sti Foxconn….

fotis

γελαει ο μωρος καν τι μη γελιον ει perseus για μπες και ψαξε που φτιαχνονται τα galaxy και μετα μιλας .επισης το σ4 που εχω ειναι αγορασμενο απο την vodafone .τελος δεν πατησες το site του viel ποιο πανω

Ανακιν

Made by Vietnam κάποια κομμάτια που έχω δει

Basilhs

Giannis μάλλον δεν έπιασες κινητό της xiaomi το software είναι το miui και υπάρχει ελληνική κοινότητα που το υποστηρίζει, έχω το mi2s 2.5 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
τιμή-ποιότητα-υποστήριξη λογισμικού.

steve93

ξέρει κάνεις αν το Μι5 θα τραβάει 1080/60 fps? από ότι βλέπω θα τραβάει στα 30 καρέ…

vasilist

Ρε μανία φέτος με την apple όλοι αυτήν χτυπάνε σε κάθε σύγκριση.
Ή foxcon δεν έχει ρομποτική αλλά κινέζους με συμβόλαιο που κοιμούνται και ζουν μέσα στο εργοστάσιο μέχρι να λήξει το συμβόλαιο τους ή αυτοκτονήσουν.(δεν έχει να κάνει με την apple αλλά με την foxcon)
Το αν ένα προϊόν είναι καλό η όχι δεν εξαρτάται από το αν είναι made in China αλλά με τι προδιαγραφές είναι κατασκευασμένο.

perseus

fotis@ οσο Ελληνικα ειναι τα MLS αλλο τοσο ειναι Αμερικανικα τα iphone , Τωρα αν το S4 εισαι σίγουρος οτι λεει china να το πας στον Ταμτακο που στο πουλησε πισω και να του πεις οτι ο φιλος μου ο Περσευς λεει οτι ειναι φολα και θελω τα 30 ευρώ μου πισω

fotis

το δικο μου παντως ειναι κατασκευασμενο στο βιετναμ .τελως αν το παρουμε ετσι αλλα στην κινα (κινα βιετναμ hong kong) φτιαχνονται ποια επειδη ειναι φτηνα.επισης θα ηθελα να σου πω οτι ειμαι fan και τον δυο εταιριων apple samsung και δεν εχω λογω να κατηγορω την samsung

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.