Xiaomi Mi 9 και Mi 9T Pro: Μπορεί να μπλοκάρουν εξαιτίας ενός wallpaper

Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi 9 και Mi 9T Pro: Μπορεί να μπλοκάρουν εξαιτίας ενός wallpaper

Τα wallpapers είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά στη διαμόρφωση των smartphones. Κάθε χρήστης φροντίζει να αλλάζει το φόντο της οθόνης του κινητού ανάλογα με τη διάθεση ή το γούστο του, και πολλές φορές σύμφωνα με την εποχή. Ωστόσο, φαίνεται ότι ένα συγκεκριμένο wallpaper είναι ικανό να μπλοκάρει τα Xiaomi Mi 9 και Mi 9T Pro.

Ποιο είναι το σφάλμα

Ο χρήστης του Reddit Soroush_kohan διαπίστωσε ότι για κάποιο ανεξήγητο λόγο η οθόνη του κινητού συμπεριφέρεται ιδιαίτερα περίεργα, όταν κάποιος χρησιμοποιήσει το wallpaper που έχουμε στο τέλος του άρθρου.

Σύμφωνα με τον χρήστη, το Xiaomi Mi 9 που έχει στη διάθεση του παρουσίασε ένα σοβαρό πρόβλημα όταν ο ίδιος άλλαξε το φόντο της αρχικής οθόνης με τη συγκεκριμένη εικόνα. Η οθόνη του smartphone άρχισε να αναβοσβήνει ανά τακτά διαστήματα. Όπως αναφέρει ο Soroush_kohan ήταν αδύνατο να κάνει οτιδήποτε, διότι το flashing της οθόνης ήταν τόσο γρήγορο που δεν προλάβαινε να πατήσει τίποτα.

Μετά από μερικές επαναλήψεις, το Xiaomi Mi 9 εμφάνισε μία οθόνη φόρτωσης και έπειτα τρεις συγκεκριμένες επιλογές: Επανεκκίνηση, Εκκαθάριση δεδομένων, Σύνδεση με το MiAssistant.

Η πρώτη επιλογή δεν λειτουργούσε καθώς το τηλέφωνο παρέμενε στην ίδια κατάσταση. Όσον αφορά τις άλλες δύο επιλογές δεν ήταν αποδεκτές από τον Soroush_kohan, διότι πολύ απλά δεν ήθελε έτσι ξαφνικά να κάνει επαναφορά του κινητού του.

Τελικά, ο χρήστης αναγκάστηκε να κάνει εκκαθάριση των δεδομένων του Xiaomi Mi 9, γιατί χρειαζόταν το smartphone, το οποίο χρησιμοποιεί ως κύρια συσκευή.

Η αιτία του προβλήματος είναι όντως το wallpaper

Όπως όλοι παρατηρούμε, η εικόνα δεν έχει κάτι παράξενο και προφανώς φαντάζει παρόλο το γεγονός ότι μπλοκάρει το Xiaomi Mi 9. Είναι απλά μία μαύρη εικόνα με ένα gradient περίγραμμα, την οποία εντόπισε ο Soroush_kohan στο Google.

Ωστόσο, μερικοί τολμηροί χρήστες αποφάσισαν να δοκιμάσουν το wallpaper στο δικό τους smartphone και ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι το σφάλμα επαναλαμβάνεται 100%, ακόμη και στο Mi 9T Pro.

Ποια είναι η λύση

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν το πρόβλημα παρουσιάζεται και σε άλλα Xiaomi smartphones. Επιπλέον η εταιρεία δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Οι χρήστες θεωρούν ότι πρόκειται για κάποιο εσωτερικό σφάλμα του MIUI.

Η λύση είναι μία και είναι μονόδρομος, η επαναφορά του smartphone. Βέβαια, υπάρχει και η βέλτιστη λύση που είναι η πρόληψη. Οπότε, καλό θα είναι να μην κάνετε χρήση τους wallpaper στο Xiaomi Mi 9 ή Mi 9T Pro που έχετε στην κατοχή σας.

Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi 9 και Mi 9T Pro: Μπορεί να μπλοκάρουν εξαιτίας ενός wallpaper

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μ

Πραγματικά η προχειρότητα του miui δεν έχει όρια. Φτιάχνουν ένα bug και βγαίνουν αλλά 2. Πόσες εφαρμογές στο play store πια έχουν οδηγίες μόνο για το miui για να δουλέψουν και αν δουλέψουν σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.