Xiaomi Mi 9: Mod που υπερχρονίζει την οθόνη στα 84Hz δημιούργησαν οι χρήστες του MIUI

Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi 9: Mod που υπερχρονίζει την οθόνη στα 84Hz δημιούργησαν οι χρήστες του MIUI

Ίσως ένα από τα πιο δυνατά σημεία των Xiaomi smartphones είναι η εντυπωσιακή κοινότητα χρηστών που κρύβεται πίσω από αρκετά πράγματα, όπως οι custom ROMs που αφαιρούν τις διαφημίσεις, και τα κινέζικα apps.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που προσφέρουν οι custom ROMs είναι ότι δίνουν ώθηση στις επιδόσεις της συσκευής. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι το mod που δημιούργησε ένα μέλος της κοινότητας, το οποίο υπεργχρονίζει την οθόνη του Xiaomi Mi 9 και ανεβάζει τον ρυθμό ανανέωσης από τα 60Hz στα 84Hz.

Γενικότερα παρατηρούμε ότι οι κατασκευαστές προσπαθούν να προσφέρουν συσκευές με αυξημένο ρυθμό ανανέωσης στις οθόνες τους. Πρώτα η Razer κυκλοφόρησε το πρώτο της smartphone με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, μετά έχουμε το OnePlus 7 Pro που έχει ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Ωστόσο, ο συνηθισμένος ρυθμός ανανέωσης μιας οθόνης είναι τα 60Hz.

Η Xiaomi επέλεξε να κινηθεί παραδοσιακά και δεν εξόπλισε το Mi 9 με οθόνη που έχει αυξημένο ρυθμό ανανέωσης. Γι’ αυτό και η κοινότητα φρόντισε να τον αυξήσει μόνη της. Βέβαια, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κανείς είναι λίγο χρονοβόρα και μπορεί να οδηγήσει στο brickάρισμα της συσκευής. Οπότε, αν σκέφτεστε να προχωρήσετε στη χρήση του Mod καλό θα ήταν να το σκεφτείτε πολύ καλά.

Δεν θα περιγράψουμε αναλυτικά τη διαδικασία εγκατάστασης του mod, διότι τόσο η κοινότητα του MIUI όσο και οι XDA Developers το έχουν κάνει ήδη, και μάλιστα αρκετά καλά. Αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε, πείτε μας στα σχόλια πώς πήγε η όλη διαδικασία και ποια ήταν τα αποτελέσματα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νεκτάριος Ζόγκος

Μπράβο στην Xiaomi που έχει βάλει ένα ποιοτικό πάνελ που αντέχει να πάει τόσο ψηλά το refresh rate της οθόνη του. Για να το έχει βάλει όμως να παίζει στην συνηθισμένη συχνότητα των 60 hz κάτι ξέρει. Οπότε τέτοιου είδους mods καλύτερα να τα αποφεύγουμε για να μην κάψουμε το κινητό μας.

Μακροχρόνια χρήση πολύ φοβάμαι ότι θα κάψει την οθόνη οπότε προσοχή στους ενθουσιώδεις χρήστες. Πλάκα έχει να είναι τόσο σμουθ η κίνηση στην οθόνη αλλά ως εκεί. Από ένα σημείο και μετά που συνηθίζει ο εγκέφαλος είναι καθαρά πλασιμπο και δεν προσφέρει τίποτε ιδιαίτερο.

Το άρθρο μας ανεβάζει την ψυχολογία με ένα ακόμη επιπλέον λόγο να δικαιολογεί την αγορά αυτού του κινητού και για μια φορά ακόμη μπράβο στην Xiaomi που βάζει απλόχερα ακριβά υλικά στα κινητά της ενώ συνεχίζει ακόμη να τα προσφέρει στις μισές τιμές από τον ανταγωνισμό. Αλλά για μένα μακριά από τέτοια mods γιατί δεν ξέρεις πότε μακροχρόνια τι θα παρουσιάσει το κινητό.

Anto

” Για να το έχει βάλει όμως να παίζει στην συνηθισμένη συχνότητα των 60 hz κάτι ξέρει.”

Δεν ισχυει απαραιτητα αυτο, μπορει η οθονη να ειναι φτιαγμενη για τα ανεβασμενα αυτα hz αλλα η xiaomi να τα κατεβασε λογω αυξημενης καταναλωσης μπαταριας κτλ

Απο κει και περα, πειραματισμοι τετοιου ειδους εχουν ρισκο παντα, αλλα προσωπικα αυτο που θα εκανα ηταν να το ανεβασω σε ενα πιο ασφαλες overclock του τυπου 75hz και θα ειχα το κεφαλι μου ησυχο και θα απολαμβανα και τους υψηλοτερους ρυθμους ανανεωσης

Darth

το εχω εδω και 4 μέρες (απο δεύτερα η συσκευή θα πάει στον μόνιμο πλέον κάτοχο της)

διάφορες προς καλύτερο: το κλασσικό σπαστικό shuttering που κάνουν ειδικά amoled σχεδόν ανύπαρκτο πλέον και αίσθηση οτι συσκευή πήρε τελείως διαφορετικό αέρα
αρνητικό: μπαταρία μειώθηκε αισθητά (μέρα δεν βγαινει με τίποτα… ήταν που ήταν χαμηλά τώρα στα τάρταρα πήγε) πάντως άξιζε

btw μην μπει κάποιος στο τρυπακη να βάλει 90 αντί για 84 black screeen θα φάει και θα χρειαστεί να ξανά περάσει rom

Stelios

Μπορείς να ορίσεις όσα hz θες εσύ με αυτό το mod ?
π.χ. 75hz ?

Darth

α και κάτι τελευταίο το δαχτυλικό άρχισε να μην είναι τόσο ακριβές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.