Xiaomi Mi A2 Lite: Η αναβάθμιση στο Android 10 τα κάνει brick

Xiaomi Mi A2 Lite, Xiaomi Mi A2 Lite: Η αναβάθμιση στο Android 10 τα κάνει brick

Κάτι φαίνεται ότι δεν λειτουργεί καθόλου καλά με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Xiaomi. Ίσως το πρόβλημα οφείλεται στον περιορισμό του beta προγράμματος που έχει εφαρμόσει η εταιρεία εδώ και αρκετό καιρό. Μετά τα Mi 10, προβλήματα παρουσιάζει και το Xiaomi Mi A2 Lite.

Το Android 10 κάνει brick τα smartphones

Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκινά τη διάθεση του Android 10 στο Mi A2 Lite. Ωστόσο, φαίνεται ότι πολλοί χρήστες των Android One smartphones αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα μετά την αναβάθμιση του έξυπνου τηλεφώνου τους.

Αρκετοί χρήστες δημοσιεύουν στο φόρουμ της κοινότητας και στο Reddit ότι μετά την αναβάθμιση στο Android 10 το Mi A2 Lite που είχαν στην κατοχή τους έπεσε σε boot loop ή δεν ανοίγει καν. Παράλληλα, υπήρξαν χρήστες οι οποίοι αναφέρουν ότι κατάφεραν να εγκαταστήσουν το Android 10 στο Xiaomi Mi A2 Lite χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα.

Ευτυχώς, φαίνεται ότι το συγκεκριμένο update διατέθηκε σε μικρή μερίδα χρηστών. Αυτό βοήθησε στο να μην επηρεαστούν πολλοί κάτοχοι Mi A2 Lite.

Το XDA Developers και χρήστες του Reddit προτείνουν κάποιες πιθανές λύσεις. Οι περισσότερες περιλαμβάνουν τη χρήση του fastboot utility. Ωστόσο, αν είστε κάτοχος ενός Xiaomi Mi A2 Lite το οποίο κόλλησε μετά από την αναβάθμιση και αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τις μεθόδους που προτείνουν, θα πρέπει να το κάνετε με ιδιαίτερη προσοχή.

Τέλος, αν δεν έχετε αναβαθμίσει το smartphone σας, αλλά λάβατε ειδοποίηση για την εν λόγω ενημέρωση, καλό θα ήταν να περιμένετε μέχρις ότου η εταιρεία ανακοινώσει ότι έλυσε το πρόβλημα και πως είναι ασφαλές να προβείτε στο update.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Τον τελευταίο καιρό με τις αναβαθμίσεις, η xiaomi το έχει παρακάνει.. Όλες , ΟΛΕΣ οι συσκευές τις έχουν πρόβλημα μετά τα updates , δεν ξέρω τι συμβαίνει. Βιάζονται να τα βγάλουν ? ο κορωνοϊός τους κάνει να ασχολούνται λιγότερο? Ή μήπως τα έχουν παίξει με τόσες συσκευές?
Το MIUI 11 και το Android 10 έχει θέματα σε όλες τις συσκευές μου και κυρίως Battery Drain
To Forum τους έχει πάρει φωτιά με προβλήματα..

Κώστας Βλαχάκης

Έχουμε λάβει και εμείς τα μηνύματα από κάτοχους Xiaomi smartphones με προβλήματα μετά από updates ή για updates που έπρεπε ήδη να έχουν γίνει και καθυστερούν….

George

Μακάρι να τα διορθώσουν τα προβλήματα γιατί είναι εξαιρετικές συσκευές

Για να μην είμαι άδικος και σε άλλες εταιρίες το Android 10 έχει κάποια προβλήματα

Βασιλική

Το δικό μου και του άντρα μου το κινητό μετά από ενημέρωση για το 10 δεν ανοίγει καν…τι πρέπει να κάνουμε??δεν μπορούμε να μείνουμε χωρίς τηλέφωνο…

Κώστας Βλαχάκης

Βασιλική, επιστρέψτε το εκεί από όπου το αγοράσατε αναφέροντας το πρόβλημα. Εγγύηση έχετε λογικά.

Μάνος

Xiaomi Mi A3 Η αναβάθμιση στο Android 10 τα κάνει αόρατα!!!!

K.L

Κόψε κάτι ρε παιδιά…φυσικά και όλες οι συσκευές δεν έχουν πρόβλημα σε αναβάθμιση για το android 10 διαβάστε το άρθρο πιο καλά – “Ευτυχώς, φαίνεται ότι το συγκεκριμένο update διατέθηκε σε μικρή μερίδα χρηστών. Αυτό βοήθησε στο να μην επηρεαστούν πολλοί κάτοχοι Mi A2 Lite” – επίσης αν υπάρχει θέμα με ένα ολοκαίνουργιο λογισμικό αυτό είναι πολύ λογικό μιας και το ίδιο συμβαίνει σε αντίστοιχη περίπτωση και σε pc, tablet και smartphone φυσικά είναι τόσο πολύπλοκα αυτά τα software που ειδικά σε beta εκδόσεις δεν είναι περίεργο να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά νισαφι με τις υπερβολές όχι σε ΟΛΑ – παράλληλα, υπήρξαν χρήστες οι οποίοι αναφέρουν ότι κατάφεραν να εγκαταστήσουν το Android 10 στο Xiaomi Mi A2 Lite χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα – γι’ αυτό λέμε όχι σε όλα…εδώ η “προκομενη” η Apple έχει ξεπατωθει να πληρώνει πρόστιμα τα οποία μέχρι στιγμής ανέρχονται περι τα 500.000.000€ για ΕΣΚΕΜΜΈΝΗ ΜΕΊΩΣΗ της απόδοσης των μπαταριών τής (που έτσι κι αλλιώς είναι ιδιαίτερα “μικρές” για τις ανάγκες των κινητών της, εκεί να δείτε τι θα πει battery drein) με κάθε αναβάθμιση στα iOS 11 και 12 update χωριά το ότι είναι δεδομένη η άλλη ακόμα περισσότερο απαράδεκτη πρακτική της όταν σε προηγούμενα… Συνέχεια »

George

Το android 10 που έφερε η xiaomi, λυπάμαι αλλά είναι αποτυχία σε όλες τις συσκευές που το έχουν πάρει μέχρι τώρα.. Πέρασε μια βόλτα από το forum τους.. Είμαι μεγάλος φαν της xiaomi αλλά αλήθεια δεν τα πάει καλά με τα updates αυτόν τον καιρό.. Αργούν πάρα πολύ τα updates σε ολοκαίνουρια (ακριβά μοντέλα) και μόλις βγαίνουν είναι μέσα στα προβλήματα.. Καμία σχέση με την παλιά xiaomi
Και είμαι σίγουρος ότι φταίνε τα τόσα μοντέλα που βγάζουν

John

Όπως φαινεται από πολλούς χρήστες στο xda, το πρόβλημα προέκυψε σε όσα mi a2 lite έχουν lcd vendor csot, και όχι σε όσα έχουν vendor bird. Δηλαδή εξαρτάται ποιος είναι ο κατασκευαστής της οθόνης. Και μάλλον η xiaomi “ξέχασε” να συμπεριλάβει drivers για την πρώτη κατηγορια οθονων

Chris

Έχω το Xiaomi Mi A2 και έκανα σήμερα την ενημέρωση
Στην αρχή συνέχεια μου έκανε επανεκκίνηση όμως μετά από 3 με 4 φορές έφτιαξε

Alfa

Δυστυχώς στην δικιά μου συσκευή (mi a2 lite)δεν έχει έρθει κάτι για update σε android 10😷

Κώστας Σκανδαλης

Σε μας μετά την αναβάθμιση σε Android 10 σε XIAOMI MiA2 έχουν εξαφανιστεί οι ήχοι κλήσης. Ενώ μέσα στις ρυθμίσεις στους ήχους κλήσης φαίνονται όλες οι επιλογές οποία και αν επιλέξεις ακούγεται ένα μονότονο Ντιν Ντιν Ντιν. Υπάρχει δυνατότητα να γυρίσουμε το κινητό στην προηγούμενη κατασταση-εκδοση.?

Θαλεια

Εμένα δεν φορτίζει μετά την αναβάθμιση.. Τι κάνω??

nikos

Μπορείτε να επιστρέψετε πισω στην εκδση 9.

Στέλιος περακης

Καλησπέρα μετά την αναβάθμιση σε Android 10 το mi A2 lite εμένα η οθόνη κάνει τα δικά της έχει γίνει πολύ ευεσθητη κ άλλα αγγίζω αλλά βγάζει αν ξέρετε κάτι ενημερώστε με ευχαριστώ πολύ

ΧΑΡΗΣ

Καλησπέρα, στο δικό μου δεν δέχεται κανένα ήχο ούτε κινητού ούτε viber. Μεμονωμένα αν θες τους ακούς όλους, αλλά δεν μπορείς να τους επιλέξεις, είναι XIAOMI Mi A2 Lite

Menelaos

Καλησπέρα σας. Εμένα στο κινητό κολλάει η περιήγηση στον chrome και δεν κάνει τπτ στιγμές στιγμές κ πρέπει να το λν κλείσω και πάλι από την αρχή…. Αρκετά κουραστικό θα έλεγα… Μάλλον να φανταστώ οτι φταίνε οι 2 τελευταίες αναβαθμίσεις σε android 10…. Πάντως κάνει διάφορα κουλά τώρα τελευταία….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.