Xiaomi Mi A3: Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 11 και… καταστρέφει συσκευές

Xiaomi Mi a3, Xiaomi Mi A3: Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android 11 και… καταστρέφει συσκευές

Η Xiaomi προσφέρει την πολυπόθητη αναβάθμιση Android 11 στο Xiaomi Mi A3, όμως το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστροφικό. Το νέο update προσφέρει βελτιωμένο σύστημα ειδοποιήσεων, bubbles για τις εφαρμογές μηνυμάτων, καλύτερο σύστημα διαχείρισης αδειών και βελτιωμένη λειτουργεία “Μην ενοχλείτε”.

Αν και όλα τα παραπάνω είναι αρκετά θετικά και δείχνει ότι η εταιρεία δεν ξεχνάει τους χρήστες του Xiaomi Mi A3, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Αρκετοί χρήστες που βιάστηκαν να κάνουν την αναβάθμιση σε Android 11 βρέθηκαν με ένα κατεστραμμένο smartphone, το οποίο ούτε ανοίγει ούτε μπορεί να φορτίσει.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως επειδή πρόκειται για νέο update, δεν υπάρχει προς το παρόν λύση στο πρόβλημα, ούτε τρόπος επαναφοράς. Επιπλέον, έχουμε δει και άλλα updates να “σπάνε” λειτουργίες του Xiaomi Mi A3, όμως δεν είχαμε μέχρι σήμερα αναφορές για ολικό brick των συσκευών.

Οπότε, αν σας έρθει η αναβάθμιση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε λίγες ημέρες, μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα. Το OTA update σε Android 11 έχει μέγεθος 1.40GB και παρέχετε σταδιακά, οπότε μπορεί να το δείτε μέσα στις επόμενες ώρες στις συσκευές σας.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Έχω κάνει την αναβάθμιση και το τηλέφωνο πραγματικά καταστράφηκε. Δεν ανοίγει. Δεν φορτίζει. Τίποτα. Όμως, θέλω να συμπληρώσω στο άρθρο σας ότι όταν μια αναβάθμιση έρχεται επίσημα, όποτε και να την κάνει κάποιος δεν «βιάζεται». Η xiomi βιάστηκε να την κυκλοφορήσει, χωρίς πρώτα να την δοκιμάσει. Νομίζω ότι η εταιρία είναι παντελώς αναξιόπιστη.

George

Στο θέμα των Android one είναι, γι αυτό και σταμάτησε να βγάζει με τελευταίο το A3
Στα miui είναι μια χαρά

Nefeli

Καλή χρονιά.Έχει δίκιο ο φιλτατος το κινητό με τη χαμηλή ανάλυση amoled ήταν νομίζω το μόνο που η xiaomi το πέρασε pure Android one και αυτό ήταν το λάθος και πριν λίγους μήνες είχε σοβαρό πρόβλημα με update. Υπομονή , αναφορά σφάλματος αναμένοντας διόρθωση update. Μπες και σε κανένα forum της xiaomi να δεις τι γίνεται και μην βιάζεστε να ενημερώνεται τα κινητά.

Γιωργος

Αναφορα σφαλματος με τι φιλε μου?
Δεν ματαλαβες ….μετα το update το τηλεφωνο ειναι παντελως αχρηστο τουβλο,τσιμεντο νεκρο.
Δευτερον το τηλεφωνο κατεβαζει μονο του το update και το μονο που σε ρωταει ειναι ποτε να κανει restart για να ολοκληρωσει.
Ακομα και με απενεργοποιημενο το αυτοματο update.
Μιλαμε για tragic κατασταση.
Εγω τρομαζω μην μου σβησει και μετα καληνυχτα.

Nefeli

Δεν είχα ιδέα ότι μπρικαραν οι συσκευές τελείως φιλτατε τότε πάει για recovery ή μπαίνει σε κατάσταση fastboot χειροκίνητα ή μπορεί να το κάνει η ίδια η xiaomi Όπως και να χει να μην μείνει από μπαταρία ελπίζω να φορτίζουν ακόμα και απ’την στιγμή που το πρόβλημα είναι γενικό σε καμία περίπτωση δεν θα περάσει απαρατήρητο

Βασίλης Ξυλογιαννόπουλος

Ευτυχώς δεν μου εμφανίζει ακόμα την διαθέσιμη ενημέρωση. Μου φαίνεται πως το Mi A3 θα είναι το τελευταίο μου κινητό από την Xiaomi. Ίσως πάρω κανένα Samsung.

Γιωργος

Την αποσυρανε για αυτο δεν την εμφανιζει.εισαι τυχερος.

Solon

Και το μεγάλο ερώτημα παραμένει. Καλά δεν τεστάρουν τα updates πριν τα διαθέσουν στον κόσμο και γίνουνε ρεζίλι;

dem

τεσταρτουν το πρόβλημα με όλες της xiaomi συσκευές ειναι ότι για να ρίξει το κόστος έχει πολλαπλούς vendors για το ίδιο εξάρτημα δλδ μπορει για ένα proximity να έχει καμία 15 κατασκευαστές…… το καλό ειναι ότι ρίχνει το κόστος συσκευών (καλό για μας) το κακό ειναι ότι πρέπει να γίνει τεστ με οποιαδήποτε συνδυασμό Hardware εκεί έξω (μπορει και εκατοντάδες) το οποίο δεν γίνετε για λόγους οικονομίας καθώς ειναι αρκετά χρονοβόρο και ακριβό (και δεν προκειτε να γινει σύντομα)

ΒΑΣΙΛΗΣ

Μετά το ΜιΑ1, ΜιΑ2 και ΜιΑ3 κατέφυγα στο Realme 7pro

SoGuru

Το ίδιο συνέβη και σε εμένα , 1η φορά στη ζωή μου τέτοιο χάλι… Δεν το περίμενα. Ειλικρινά μην το κατεβάσει κανένας. Είναι πρόβλημα που κάτι μου λέει μόνοι μας αποκλείεται να το λύσουμε (όταν βγει λύση). Ευτυχώς έτυχε να είμαι διακοπές στο πατρικό και να έχω διαθέσιμο παλιό κινητό της μάνας μου, όχι ότι δεν καταστράφηκα ήδη αρκετά…

Κωστας

Το θεμα ειναι τωρα τι γινεται… Τι λυση να βρει η xiaomi? Αφου το κινητο δεν ανταποκρινεται σε καμια ενεργεια. Οποτε ενα καινουριο update θα ηταν αχρηστο για εμας που την πατησαμε. 2 πραγματα μπορουν να γινουν: δωρεαν επισκευη με καινουρια motherboard σε εξουσιοδοτημενο καταστημα ή κουπονι αντιστοιχης τιμης για αγορα καινουριου κινητου, εστω και xiaomi…

Giannisanag

ειναι τραγικό οταν το Κυριο selling point του κινητου ειναι το καθαρο android και οι αναβαθμίσεις. Ηταν τραγική η αναβαθμιση σε 10 μεχρι να στρωσει, τωρα ειναι καταστροφική σε 11. Κριμα γιατι ειναι ενα πολυ καλό κινητο που άξιζε προσοχής.

dem

κλασσική xiaomi σταθερή άξια (τουλαχιστον σε αυτο δεν προκειτε να αλλαξει κατι συντομα)

Δημήτρης

Μου έβγαλε και μένα πριν λίγο την αναβάθμιση και λέει θα συνεχίσει μόλις το κινητό δεν χρησιμοποιείται…. Υπάρχει τρόπος να την ακυρώσω τελείως;

SoGuru

Δοκίμασε με κανένα ccleaner να κάνεις καθαρισμούς μήπως και διαγράψει και τη λήψη. Συνδεσέ το σε υπολογιστή ακόμη, εντόπισε την λήψη αν μπορείς και διαγράψε την. Αν είσαι τυχερός μπορεί να τη γλιτώσεις… Στο εύχομαι. Εμείς, οι υπόλοιποι την κάτσαμε…

Μπασκίμ

Εγώ δεν έχω κάνει την αναβάθμιση και τώρα δεν μου την εμφανίζει καθόλου

Giannhs efstathiou

Δηλαδή μετά δεν δουλεύει και το Recovery μέσω PC;

dem

τελειος dead ουτε fastboot ουτε καν serial recovery mode της qualcomm

stavag

εμενα δεν εμφανιστηκε κανενα update μαλλον σταλθηκε επιλεκτικά σε καποια τηλεφωνα
πάντως εξακολουθεί να είναι ενα εξαιρετικο τηλέφωνο ανεξαρτητα απο τα λαθη που εχουν γίνει

kostas

Παιδιά ψυχραιμία. Υπάρχει λύση, δέν είναι κάτι εύκολο και απαιτεί λίγο χρόνο και προσοχή αλλά διορθώνεται, είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα εδώ και μέρες μέχρι σήμερα πού κατάφερα να αναστήσω ξανά την συσκευή μου Mi A3. Και όχι μόνο αυτό δέν έχω χάσει τίποτα ούτε ρυθμίσεις σάν να έκανα κανονική ενημέρωση. Η συσκευή μου έχει κανονικά το Android 11 γνησιοτατο.

Ioanna

Καλησπέρα πως το έφτιαξες γτ μόλις μου συνέβη και μένα?

francescodeg

Μολις το επαθα και εγω.. επειτα απο ενημερωση Φεβρουαριου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.