Xiaomi Mi Mix 2s: Εικόνες με εγκοπή στην οθόνη όπως στο iPhone X [update]

Xiaomi Mi Mix 2s iphone x, Xiaomi Mi Mix 2s: Εικόνες με εγκοπή στην οθόνη όπως στο iPhone X [update]

Τον Οκτώβριο του 2016 η Xiaomi έκανε την έκπληξη ανακοινώνοντας το bezel-less Xiaomi Mi Mix, ο διάδοχος ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2017 και σήμερα διαρρέει μια ακόμη έκδοση που αναφέρεται ως Xiaomi Mi Mix 2s.

Αν και κρατάμε αρκετές επιφυλάξεις για το λεγόμενο Xiaomi Mi Mix 2s, διέρρευσαν κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες εικόνες.
Xiaomi Mi Mix 2s iphone x, Xiaomi Mi Mix 2s: Εικόνες με εγκοπή στην οθόνη όπως στο iPhone X [update]

Update: Παιδιά, οι φωτογραφίες πρέπει να ειναι fake.

Στην επάνω πλευρά της οθόνης υπάρχει μια εγκοπή, αντίστοιχη με αυτή που έβαλε η Apple στο επετειακό iPhone X. Αν ισχύει πράγματι κάτι τέτοιο, τότε η εμπρόσθια κάμερα που είναι τοποθετημένη στο κάτω bezel του Xiaomi Mi MIX 2 θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην πιο ορθόδοξη θέση που είναι η επάνω πλευρά και παράλληλα να μειωθεί το κάτω bezel.

Xiaomi Mi Mix 2s iphone x, Xiaomi Mi Mix 2s: Εικόνες με εγκοπή στην οθόνη όπως στο iPhone X [update]

Στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης προβάλλονται πληροφορίες όπως μπαταρία, σήμα κλπ. Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη μας το Essential Phone, τα Android apps δεν λειτουργούν καλά με το συγκεκριμένο design. Οι εφαρμογές δεν επεκτείνονται πέραν της εγκοπής, με αποτέλεσμα η επάνω πλευρά της οθόνης να μην είναι λειτουργική. Θα πρέπει οι developers να παραμετροποιήσουν ανάλογα τις εφαρμογές τους υποστηρίζοντας το design αυτό.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris

*όπως στη οθόνη του essential phone.

Nic21

xiaomi μου, Τώρα μιλάς σωστά…
Βάλτου ρε μομοτο μου και μία καλή κάμερα και οθόνη και με εκανες πελάτη…
Απο το mix 1 το σκέφτομαι και κολλάω σε αυτά τα δύο…

Μιχάλης

Αν έβγαινε αυτό πριν το iPhone θα κράζαμε για κινεζιες και για άθλιο design με εγκοπή της οθόνης

Chris _BMW

Καλώς τον πρώτο …
Και ενω η Xiaomi ήταν η πρώτη που παρουσίασε ένα σχεδιασμό άνευ περιθωρίων βλέπουμε τελικά οτι αντιγράφει την Apple..

NtinosMD

Ενταξει ειπαμε, Good artists copy , great artists steal αλλα να κλεβουμε απο εκει που εχει νοημα και οχι απο concept-designs των beta (i)phones. Οταν εχεις τετοιο design πρεπει να υπαρχει και το καταλληλο background σε λογισμικο. Just body , no soul ειναι το notch-design. Ακομη και η apple το παλευει που βγαζει δικο της λογισμικο κ ηδη ειναι ενοχλητικο σε πολλους χρηστες , ποσο μαλλον στα google phones οπου η google το αφηνει καθαρα στη κριση του καθε app developer να υποστηριξει το νεο screen-design. Θυμιζει λιγο απο τις παλιες καλες εποχε που βγαινανε οι κασετες Ποκεμον ( ναι οταν δεν υπηρχαν emulators και roms ) και υπηρχε εκεινο το παιδι στο προαυλιο που θα ειχε εκεινη την κακια κοπια απο κινα που ο σχεδιασμος του παιχνιδιου εμοιαζε με ποκεμον, ειχε κατι τερατατακια αλλα ηταν εν τελει ενα ημιτελες προιον και στο τελος σου κρασαρε το παιχνιδι σε σημειο που πιστευες οτι χαλουσε και το gameboy σου…. thats xiaomi for me folks….

John

Το πρώτο κινητό που κυκλοφόρησε με εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης ήταν το Essential Phone. Συνήθως τα μέσα αναφέρουν παντού την Apple ενώ δεν έβγαλε ποτέ τίποτα το πρωτότυπο (πχ. αναγνώριση προσώπου όπως το face id υπάρχει στο Android εδώ και πολλά χρόνια) επειδή πουλάει σαν θέμα.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, ναι το Essential Phone έχει την εγκοπή για την κάμερα. Σχεδιαστικά όμως το Xiaomi μοιάζει με το iPhone X σε εκείνο το σημείο.

alxgiann

Δεν χρειάζεται να πάει σε αυτή την λύση η Xiaomi, έχει λυθεί ήδη τεχνικά το θέμα του μικροφώνου από το Mix 2, υπάρχει κανάλι κάτω από την οθόνη που μεταφέρει τον ήχο του ακουστικού σε μια μικρή εγκοπή στο πάνω μέρος της οθόνης. Άρα ο σχεδιασμός που βλέπουμε στην φωτό, δεν πρέπει να ισχύει.

johny

σαν τρολαρισμα το βλεπω γιατι αυτο ειναι πολυ ασχημο και αεκετοι δεν εχουν αγορασει το αιφον για τον λογο αυτο.αν δεν ειναι ομως τρολαρισμα μου φαινεται οτι παει να χτυπησει την απλ με οποιονδηποτε τροπο η σιαομι.παντως εδω διακρινω οτι το ποσοστο μπαταριας φαινεται.

Agnostos13

Κάντο όπως η Apple νούμερο 534432525234252…

Για να μπαίνουν στην σειρά όσοι θέλουν να βάλουν notch!

Δημήτρης

Εμένα μου φαίνεται σαν το mi mix 2 με XOutOf10 app, αφού αν στην πρώτη φωτογραφία κάνουμε ζουμ και κοιτάξουμε πιο προσεκτικά το κάτω περιθώριο φαίνεται να υπάρχει.

Don Mitso Mou

Εγώ πάντως λυπάμαι την καημένη την Oppo. Δεν το πρόλαβε το Χ και έβγαλε ίδιο με το 8.

Gvirginia

Για μένα θα έπρεπε να αφήσουν πάνω κάτω ελάχιστα περιθώρια ώστε να χωράνε οι αισθητήρες και στερεοφωνικά ηχεία.
Τα notches είναι άβολα και ειδικά χωρίς το κατάλληλο software.
Εμπρός πίσω για την Xiaomi…

/Off topic
@John

Το να συγκρίνετε το Face ID (και το Kinect της Microsoft) με το face recognition του Android, είναι σαν να λέτε ότι το 4K/60 fps του iPhone X δεν είναι καινοτομία επειδή υπάρχουν εδώ και μια δεκαετία dumbphones με δυνατότητα VGA…

giorgosgek

οχι μην κανετε μοδα αυτο , τοσα αλλα καλα εχει η apple , αντιγραψτε samsung αν ειναι . Καλα το πηγαινε με το mix , η εγκοπη ειναι αντιαισθητικη και καθολου πρακτικη . Δεν ειναι συμμετρικη η οθονη, σε ενοχλει στα video οταν βαζεις full screen , βλεπω πως υπαρχουν bugs ακομα, αμα εχεις και οcd παει . H χειροτερη μοδα μετα την αφαιρεση της θυρας των ακουστικων.

bezilys

Άθλιο όπως το x

Apostolos

Είπαμε να αντιγράφουν την απλ, αλλά όχι και στα fail

bezilys

@Apostolosv εγώ να σου πω την αλήθεια το περίμενα κάτι τέτοιο να γίνει κοίτα που από του χρόνου θα έχουν και άλλοι face I’d!!

Nik. T

Xα χα, τσάμπα χαίρονται οι φαν. Βουηξε το δίκτυο ότι είναι μοντάζ κ προϊόν εφαρμογής το τηλέφωνο της φώτο

KostasB

Μήπως να κάναμε κανένα update για fake news να μην συνεχίσουμε να διαβάζουμε ότι να ‘ναι σχόλια εδώ μέσα;
Όπως είπε και ο @Δημήτρης, ένα mi mix 2 είναι που με ένα app εμφανίζει την άθλια αυτή εγκοπή στο επάνω μέρος.

spiro

απο οτι διαβασα το συγκεκριμενο ειναι θεμα στο store της xiami και οχι σχεδιαση τηλεφωνου

John

Ναι καμια απολυτως καινοτομια δεν εχει το face id ειναι απλα μια πιο εξελιγμενη εκδοση τεχολογιας που υπαρχει εδω και χρονια. Τωρα αν εσυ θελεις να πιστευεις το αντιθετο για να δικαιολογησεις πως ενα κινητο που κοστιζει ως κατασκευη 350 ευρω πωλειται 1200 δικαιωμα σου.
Οσο για το 4k/60 fps του χρονου θα υπαρχει και στο android (snapdragon 845)….για την εγγραφη μονοφωνικου ηχου (!!!) στο iphone x εχεις καποιο σχολιο;

Agnostos13

@John:

Αν θεωρείς οτί ο αναγνώστης εικόνας και το face-id είναι το ίδιο επειδή έχουν (θεωρητικά) το ίδιο αποτέλεσμα τότε ναί…είναι εξέλιξη της ίδιας τεχνολογίας…αν και είναι διαφορετικής!

Gvirginia

@John Όχι δεν έχω να πω κάτι για τον μονοφωνικό ήχο (δε με ενδιαφέρει άλλωστε). Δε θέλω να δικαιολογήσω καμία τιμή κινητού και δεν καταλαβαίνω πού κολλάει η τιμή κατασκευής. Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες τέτοιες τιμές κατασκευής – πώλησης έχουν (βλέπε Samsung / Sony / LG κοκ). Δε χρειάζεται να τις δικαιολογήσω, δικαίωμα τους είναι να πουλάνε όσο θέλουν. ” τα μέσα αναφέρουν παντού την Apple ενώ δεν έβγαλε ποτέ τίποτα το πρωτότυπο” “Οσο για το 4k/60 fps του χρονου θα υπαρχει και στο android” Τελικά έβγαλε ή δεν έβγαλε κάτι πρωτότυπο? Το ότι δε θεωρείς καινοτομία να χωράνε ένα Kinect σε ένα κινητό τηλέφωνο (το οποίο θα το έχει και η Samsung όπως φαίνεται από τις διαρροές και οι Κινέζοι σύμφωνα με τη συμφωνία με την Qualcomm) και να το συγκρίνεις με απλή αναγνώριση προσώπου, λέει πολλά για τις τεχνολογικές σου γνώσεις. Η οθόνη 4Κ της Sony δεν είναι καινοτομία μιας και είναι εξέλιξη προηγούμενων τεχνολογιών. Τα bezelless κινητά (Sharp/Xiaomi) δεν είναι καινοτομία μιας και είναι εξέλιξη προηγούμενων τεχνολογιών. Τα smartphones δεν είναι καινοτομία μιας και είναι εξέλιξη προηγούμενων τεχνολογιών. Η εγγραφή στερεοφωνικού ήχου δεν είναι καινοτομία μιας και είναι εξέλιξη της τεχνολογίας που υπήρχε τόσα χρόνια, της μονοφωνικής… Συνέχεια »

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, οι φωτογραφίες πρέπει να ειναι fake.

bezilys

@John αλήθεια μονοφωνικα είναι χαχαχα εγώ και να είχα λεφτά μόνο και μόνο γιατο δεν θα τι περνά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.