Xiaomi Mi Mix 4: Το πρώτο της smartphone με under display camera

, Xiaomi Mi Mix 4: Το πρώτο της smartphone με under display camera

H Xiaomi έβγαλε αληθινές όλες τις φήμες που την ήθελαν να εξοπλίζει το Mi Mix 4 με μία κάμερα κάτω από την οθόνη. Μάλιστα, η Xiaomi ονομάζει αυτή την τεχνολογία Camera Under Panel, ή CUP εν συντομία.

Εκτός από το στοιχείο της CUP, το Xiaomi Mi Mix 4 έχει αρκετά χαρακτηριστικά που το καθιστούν αρκούντως ενδιαφέρουσα συσκευή. Έτσι, υπάρχει μία οθόνη τεχνολογίας AMOLED με διαγώνιο 6.67 ιντσών, κάτω από την οποία υπάρχει η selfie κάμερα των 20 Megapixel. H κάμερα αυτή έχει τεχνολογία συνδυασμού 4 in 1 pixels, για ακόμα καλύτερα φωτογραφικά αποτελέσματα. Η Xiaomi έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο πεδίο γύρω από την κάμερα, ώστε να μην υπάρχει εκεί εμφανής μείωση της ποιότητας απεικόνισης, με την πυκνότητα των pixels εκεί να είναι 400 ppi. Στην οθόνη, τέλος, υπάρχει προστασία από Gorilla Glass Victus, ανάλυση Full HD+ και συχνότητα ανανέωσης 120 Hz.

, Xiaomi Mi Mix 4: Το πρώτο της smartphone με under display camera

O επεξεργαστής του Xiaomi Mi Mix 4 είναι ο Qualcomm Snapdragon 888+ που του δίνει δυνατότητες 5G συνδυάζεται από 8 ή 12 GB μνήμης RAM και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο είτε 128, είτε 512 GB. Η πίσω κάμερα, τώρα, είναι στα 108 Megapixel, συνοδευόμενη από μία περισκοπική κάμερα των 50 Megapixel και μία Ultra Wide στα 13 Megapixel. H χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 4500 mAh, αλλά η ταχύτητα φόρτισης μπορεί να είναι πραγματικά γρήγορη, αφού ο φορτιστής είναι 120W.

H εμπορική πορεία του Xiaomi Mi Mix 4 θα ξεκινήσει από την Κίνα, με τις τιμές να είναι στην κατηγορία από τα 750 για το πιο απλό μοντέλο έως τα 950 ευρώ περίπου για το πιο καλά εξοπλισμένο.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnWave

Άντε να δούμε και πότε θα κυκλοφορήσει μια συσκευή χωρίς καθόλου bezels με κυρτή οθόνη γύρω γύρω ώστε να μη φαίνονται καθόλου τα μαύρα περιθώρια. Αυτό θα είναι το design των ονείρων μου. Όσο αφορά την πρακτικότητα, θα μπορούν να κάνουν το πλαίσιο της οθόνης περιμετρικά αδρανές στο άγγιγμα μέσω software και οι σχισμές των ηχείων να τοποθετηθούν πάνω και κάτω χαμηλά στο πλαίσιο, στο σημείο όπου θα τελειώνει η κυρτότητα της οθόνης και θα ενώνεται με την πλάτη. Πολλά ζητώ;

Dinosaur

Πολλά ζητάτε και για αυτό οι εταιρείες οι καλύτερες του είδους τους σας προσφέρουν πάντα το καλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.