Xiaomi Mi MIX Alpha: Πόσο κόστισε η έρευνα και ανάπτυξη του all-screen smartphone;

Xiaomi Mi MIX Alpha, Xiaomi Mi MIX Alpha: Πόσο κόστισε η έρευνα και ανάπτυξη του all-screen smartphone;

Εχθές η Xiaomi κυκλοφόρησε το πρώτο της 5G smartphone στην Κίνα, και δεύτερο παγκοσμίως. Ωστόσο, τα βλέμματα δεν τράβηξε το πολυαναμενόμενο Xiaomi Mi 9 Pro 5G, αλλά το επαναστατικό all-screen body smartphone Xiaomi Mi MIX Alpha.

Το Xiaomi Mi MIX Alpha δεν είναι ένα smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη, ούτε καν μία συσκευή με διπλή οθόνη αφής, σε καμία περίπτωση δεν είναι κάποιο τηλέφωνο με waterfall screen.

Πρόκειται για ένα concept smartphone που αντιπροσωπεύει το μέλλον τον φορητών συσκευών, και πέρα από όλες τις επαναστατικές τεχνολογίες που κουβαλάει έχει αναλογία οθόνης προς σώμα 180,6% ή τουλάχιστον έτσι αναφέρει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον CEO της Xiaomi, Lei Jun, η έρευνα και η ανάπτυξη του Xiaomi Mi MIX Alpha ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια. Χρειάστηκαν 1.000 μηχανικοί και η εταιρεία ξόδεψε 500 εκατομμύρια yuan ή 70 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής ή περίπου 64 εκατομμύρια ευρώ.

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται λίγα, τότε θα σας πούμε ότι ο Lei June δήλωσε πως η εταιρεία στο μέλλον θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια yuan ή 1,41 δισ. δολάρια Αμερικής ή περίπου 1,3 δισ. ευρώ στην R&D.

Το Mi MIX Alpha διαθέτει μία οθόνη με ονομαστική αναλογία 180,6%. Κάτω από την οθόνη κρύβει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και τεχνολογία ήχου οθόνης.

Τα μόνα bezels που έχει η συσκευή είναι στο chin και το forehead. Ακόμη και αυτά έχουν πάχος μόλις 2,15 χιλιοστά. Υπάρχει ένας πλαϊνός dual-display chip driver καθώς και το μεταλλικό πλαίσιο από τιτάνιο. Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την τριπλή κάμερα των 108MP.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
xapostolosx

αν με 64 εκατομμύρια έκανε αυτό, με 1,3 δις τι θα κάνουν?

John

Πραγματικά καινοτόμα σε πολλούς τομείς η Xiaomi. Όχι σαν μερικές εταιρίες που ψαρεύουν θύματα με χαρακτηριστικά παλαιωμένα. Οι έχοντες νου καταλαβαίνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.