Xiaomi Mi MIX: Διατίθεται με προ-εγκατεστημένη την Cortana

Η Xiaomi έχει ενθουσιάσει τον τεχνολογικό κόσμο με το Mi MIX. Το νέο bezel-less smartphone με οθόνη 6.4 ιντσών είναι σίγουρα μια εκ των πιο ενδιαφέροντων ανακοινώσεων της χρονιάς, αφού πρόκειται για μια πρωτοποριακή συσκευή με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και απαράμιλλο design.

Εκτός από την έμφαση που έδωσε στο hardware, η Xiaomi έχει εξοπλίσει το Mi MIX με το κατάλληλο software ώστε το κινητό να αποτελέσει έναν υποψήφιο κυρίαρχο στην Android high-end κατηγορία.

Πρόσφατα, ο Κινέζος κολοσσός αγόρασε 1500 πατέντες της Microsoft, ενισχύοντας την συνεργασία μεταξύ των δύο και φανερώνοντας τα πλάνα του για εδραίωση στην αγορά της Δύσης. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο τα smartphones της Xiaomi να ενσωματώνουν εφαρμογές της Microsoft. Μπορεί το λειτουργικό των συσκευών (MIUI) να βασίζεται στο Android, αυτό όμως δεν εμποδίζει τον κατασκευαστή να ενισχύσει τις δυνατότητες τους με λογισμικό από το Redmond. Ως αποτέλεσμα, το Mi MIX διατίθεται στο κοινό με αρκετές εφαρμογές της Microsoft προ-εγκατεστημένες, αλλά κυριότερη από όλες είναι η Cortana.

Έχει αποδειχθεί πως η Cortana είναι σε πολλές περιπτώσεις καλύτερη, πιο έξυπνη από τις Siri και Google Assistant. Το Mi MIX την χρησιμοποιεί ως κύρια ψηφιακή βοηθό, προσφέροντας νέες δυνατότητες και ευκολία πλοήγησης στους χρήστες. Για οτιδήποτε και αν χρειάζεστε, μπορείτε απλώς να συνομιλήσετε με την Cortana και εκείνη θα σας καθοδηγήσει. Αν δυσκολευτεί με τα όσα της λέτε, καταλήγει στην εύκολη λύση που είναι η αναζήτηση (και εμφάνιση αποτελεσμάτων) αυτών που άκουσε στο ίντερνετ. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια αξιόλογη προσθήκη στο Mi MIX που πολλοί θα βρουν χρήσιμη.

Εκτός της Cortana, το Concept Phone της Xiaomi θα έχει προ-εγκατεστημένα τα Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint και Outlook. Να σημειωθεί πως εκτός από το Mi MIX, την ψηφιακή βοηθό της Microsoft θα συναντήσετε στα OnePlus 1 και 2. Οι δύο συσκευές έλαβαν μια ενημέρωση του Cyanogen OS νωρίτερα μέσα στο έτος με την οποία έγινε διαθέσιμη και η Cortana. Το Mi MIX όμως είναι το πρώτο Android smartphone που την έχει προ-εγκατεστημένη, περιλαμβανομένων των προαναφερθέντων εφαρμογών του MS Office.

Ελπίζουμε πως η Xiaomi θα διαθέσει εν τέλει το Mi MIX στην Ευρωπαϊκή αγορά, για να δούμε και εμείς από κοντά το smartphone το οποίο έχει ενθουσιαστεί τόσο τους φίλους της τεχνολογίας!

Xiaomi Mi MIX, Xiaomi Mi MIX: Διατίθεται με προ-εγκατεστημένη την Cortana

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πάνος

Κάτι μου λέει ότι θα δούμε το mix με windows 10.

Αλέξανδρος

Άντε να το δούμε και εδώ γιατί 600€ απευθείας από Κίνα και να ψάχνεσαι αν σου κάτσει η “στραβή” δεν λέει.

NikosAr

Ότι πρέπει για Ελλάδα … κατευθείαν από Κίνα με Cortana

Akis

Αν ήμουν η Google δεν θα έβλεπα με καλό μάτι όλο αυτό…

ΝΙΚΟΣ

@Akis Γιατί? Απαγορεύεται να έχει και το Google now ή assistant όπως λέγεται και ο χρήστης να κρίνει τι και αν θα κρατήσει? Ανοιχτό λειτουργικό . Αυτό είναι το νόημα του. Οι εφαρμογές εκτός store πχ από Amazon μπαίνουν. Άρα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.