Xiaomi Mi Note 10: Φωτογραφίες αποκαλύπτουν τον τεράστιο αισθητήρα 108MP

Xiaomi Mi Note 10, Xiaomi Mi Note 10: Φωτογραφίες αποκαλύπτουν τον τεράστιο αισθητήρα 108MP

Εχθές, η κινέζικη κατασκευάστρια παρουσίασε το Xiaomi Mi Note 10, που στην Κίνα θα κυκλοφορήσει ως Mi CC9 Pro. Το νέο smartphone είναι εξοπλισμένο με ένα επιβλητικό module πέντε καμερών, μία εκ των οποίων διαθέτει τον αισθητήρα Samsung ISOCELL Bright HMX 108MP. Ωστόσο, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που αποκαλύπτουν ότι το module έχει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις.

Οι πέντε κάμερες του Xiaomi Mi Note 10

Ο πρώτος φακός του Mi Note 10 είναι ένας υπερτηλεφακός με τεσσάρων αξόνων OIS και δυνατότητα 5x οπτικού, 10x υβριδικού και 50 ψηφιακού ζουμ. Ακριβώς από κάτω υπάρχει ένας αισθητήρας πορτραίτου 12MP με μέγεθος pixel 1.4micron. Το κύριο σώμα του module συμπληρώνει ο Samsung ISOCELL Bright HMX 108MP με διάφραγμα f/1.7 και επίσης τεσσάρων αξόνων OIS. Επίσης, υπάρχουν δύο εκδόσεις του smartphone, η κανονική έχει 7P φακούς και η Premium έχει 8P φακούς.

Η πενταπλή κάμερα ολοκληρώνεται με μία ultrawide 20MP με field-of-view 117° και ένας αισθητήρας super macro 2MP με εστιακό μήκος 1.5cm. Οι κάμερες έχουν AI, υποστηρίζουν night mode, εγγραφή macro βίντεο, 960fps slow-motion HD και εγγραφή βίντεο 4K, και τις συνοδεύουν δύο dual LED flash.

Οι φωτογραφίες του module

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του Xiaomi Mi Note 10 κυκλοφόρησε η φωτογραφία του Samsung ISOCELL Bright HMX 108MP. Συγκεκριμένα, η product manager των Xiaomi CC, Lao Wei, κράτα στα χέρια της έναν αισθητήρα 12MP και το θηρίο των 108MP που διαθέτει το Mi Note 10.

Xiaomi Mi Note 10, Xiaomi Mi Note 10: Φωτογραφίες αποκαλύπτουν τον τεράστιο αισθητήρα 108MP

Σύμφωνα με την ίδια, είναι πολύ δύσκολο να κατασκευάσεις έναν αισθητήρα με μικρό πλαίσιο ο οποίος θα παράγει υψηλής ποιότητας high-pixels. Οπότε, έπρεπε να βάλουν τον Samsung ISOCELL Bright HMX 108MP σε ένα μεγαλύτερο πλαίσιο, ώστε να αποδίδει καλύτερα και να είναι πιο σταθερός.

Αν σε κάποιους φαντάζει μεγάλο το πλαίσιο του Samsung ISOCELL Bright HMX 108MP, τότε μάλλον θα μείνουν έκπληκτοι από το συνολικό μέγεθος του module της πενταπλής κάμερας του Xiaomi Mi Note 10. Στη φωτογραφία αυτή, βλέπουμε ολόκληρο το module τις πενταπλής κάμερας και δίπλα του υπάρχει ο αισθητήρας 108MP.

Xiaomi Mi Note 10, Xiaomi Mi Note 10: Φωτογραφίες αποκαλύπτουν τον τεράστιο αισθητήρα 108MP

Για όσους αναρωτιούνται για τον επιπλέον αισθητήρα που υπάρχει στην εικόνα, πρόκειται για έναν αισθητήρα 8MP με διάφραγμα f/2.0 που κάποτε θεωρούνταν από τις καλύτερες κάμερες και χρησιμοποιούνταν σε όλες τις ναυαρχίδες. Τοποθετήθηκε εκεί απλώς για λόγους σύγκρισης, όσον αφορά τις διαστάσεις του module.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Άλεξ

Το παν στην λήψη μιας φωτογράφιας είναι το μέγεθος του αισθητήρα. Δεν γίνεται να συγκριθεί ένας αισθητήρας Full Frame ή ένας αισθητήρας APC-S με τα υδριβια των κινητών τηλεφώνων. Και στην τελική μια κάμερα με αισθητήρα την κρατάς τουλάχιστον 3_5 χρόνια ενώ το κινητό μέγιστο 1 χρόνο..

Βασιλης

βρε Αλεξ,μαλλον το “φυσας” το χρημα,μια κι αλλαζεις κινητο καθε χρονο,γιατι εγω οσους ξερω,το κρατουν πολυ περισσοτερο…τελικα λεφτα υπαρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.