Xiaomi Mi Note 3: Η κάμερα βαθμολογείται με 90 από το DxOMark

Xiaomi Mi Note 3 κάμερα, Xiaomi Mi Note 3: Η κάμερα βαθμολογείται με 90 από το DxOMark

Με 90 βαθμούς αξιολόγησε το DxOMark την κάμερα του Xiaomi Mi Note 3. Το Xiaomi Mi Note 3 έρχεται με διπλή κάμερα στην πλάτη, με αισθητήρες 12MP έκαστος.

Η βασική κάμερα έχει ευρυγώνιο φακό 27mm, με διάφραγμα f/1.8 και οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Η δευτερεύουσα κάμερα έρχεται με φακό 52mm και διάφραγμα f/2.6 με οπτικό ζουμ 2x. Οι δύο αισθητήρες δουλεύουν σε σύζευξη με αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης υποστηριζόμενοι από Dual-LED flash για συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Xiaomi Mi Note 3 κάμερα, Xiaomi Mi Note 3: Η κάμερα βαθμολογείται με 90 από το DxOMark

Η κάμερα selfie του Xiaomi Mi Note 3 έρχεται με αισθητήρα 16MP. Το συνολικό setup του mid-range smartphone κατάφερε να σκοράρει 90 βαθμούς στο DxOMark.

Το DxOMark αναφέρει ότι το Mi Note 3 έχει καλύτερη απόδοση όταν πραγματοποιεί λήψη φωτογραφιών απ’ότι βίντεο. Για την ακρίβεια, στη λήψη φωτογραφιών το σκορ του ήταν 94 και για τη λήψη βίντεο 82.

Όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών, το DxOMark αναφέρει ότι η αυτόματη εστίαση του Xiaomi Mi Note 3 είναι γρήγορη, επαναλαμβανόμενη και ακριβής, ενώ παράγει ακριβείς εκθέσεις. Καλή είναι και η δυνατότητα ζουμ όπως και το bokeh effect. Ο θόρυβος είναι μειωμένος αποτελεσματικά στις περισσότερες συνθήκες φωτισμού. Ωστόσο, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, οι λεπτομέρειες δεν είναι τόσο ευκρινείς. Επίσης, υπάρχει εμφανής θόρυβος όταν το φως είναι ιδιαίτερα λαμπερό.

Αναφορικά με τη λήψη βίντεο, σε γενικές γραμμές είναι ακριβής ενώ και η ισορροπία λευκού είναι ικανοποιητική. Η σταθεροποίηση της εικόνας και η παρακολούθηση αυτόματης εστίασης κρίθηκαν ως αποτελεσματικές και αποδεκτές, ενώ η αυτόματη εστίαση κρίθηκε ως σχετικά γρήγορη.

Όμως, σύμφωνα με το DxO Mark, τα θετικά αντισταθμίζονται από προβλήματα στην καταγραφή λεπτομερειών, ενώ υπάρχουν και διαφορές στην ευκρίνεια της εικόνας μεταξύ διαφορετικών πλαισίων.

Παρόλα αυτά, το DxOMark θεωρεί ότι η κάμερα του Xiaomi Mi Note 3 το τοποθετεί μπροστά από τον ανταγωνισμό στην κατηγορία του και ας μην είναι το smartphone με τις καλύτερες συνολικές επιδόσεις.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Saša

Παιρνω pop corn και περιμενω Giannikli

Ανδρέας

@sasa Χαχαχα έτσι μπράβο.! Το έχω παραγγείλει.. Περιμένω να μου έρθει… Ήμουν κάτοχος Mi5s plus

Darth

ε κλασσικα ολα τα xiaomi το βραδυ χανουν για τα καλα
κατα τα αλλα καλη camera για τα λεφτα της

Ανδρέας

Εσύ πανεξυπνε @Darth βρες καλύτερη κάμερα με 250 ευρό και έλα σφύρα. Με 1,8 διάφραγμα λίγο δύσκολο να χάνει το βράδυ. Την έχουμε βαρεθεί την καραμέλα σας

Γιωργης

Εχω xiaomi note 3 με διαφραγμα 2.0 και την νυχτα με hdr βγαζει καλυτερα και απο μερα οποιος το εχει να το δοκιμασει και θα εκπλαγει παντως τα xiaomi ανεβαινουν πολυ σε επιπεδο καμερας που υστερουσαν αρχικα και φυσικα κοστιζουν τα μισα απο τις επωνυμες συσκευες

Λευτερης

Ανδρέας ξερω οτι η camera του Mi5s Plus ειναι χαλια, αλλα κανεις downgrade σε επεξεργαστη. Για ποιο λογο;

Σταύρος Χρι

Θα το τσιμπήσω και εγώ μόλις έρθει σε στοκ, όχι για βασική συσκευή αλλά έτσι να το έχω !

Darth

@Ανδρέας εκεί είναι το θέμα προτιμώ να περιμένω να πάρω κάτι με παραπάνω και να είμαι ικανοπιιμενος με αυτο που θα πάρω πάρα να δοσω 250 και να μετανιώνω

Giorgosgek

Μπραβο στις κινεζικες απομιμησεις που ενω ολοι λενε οτι εχουν χαλια καμερες (σε ελλαδισταν λογικα, οι αλλες χωρες εχουν προχωρησει), τραβανε καλυτερα απο κατι αλλα , γιατι η sony που κατασκευαζει για τις περισσοτερες μαρκες δεν ξερει, η δινει αθλιες καμερες στους κινεζους που μπορει να ανατιναχτουν. Καμια ποιοτητα , ουτε κατασκευαζονται στα ιδια εργοστασια , μονο τα κινεζικα στη κινα, ουτε ελεγχοι ποιοτητας , ουτε πρωτοκολα ουτε τιποτα. Για το DxOmark δεν με ενδιαφερει , ακομα αναξιοπιστο το θεωρω , αλλα ενταξει πανω κατω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.