Xiaomi: Οι αποστολές τηλεφώνων μειώθηκαν κατά 15,8% το 2ο τρίμηνο φέτος

Xiaomi, Xiaomi: Οι αποστολές τηλεφώνων μειώθηκαν κατά 15,8% το 2ο τρίμηνο φέτος

Η Xiaomi δημοσίευσε την τριμηνιαία οικονομική της έκθεση και τα νούμερα δεν ήταν καλά για το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 4%, με τo τμήμα smartphone να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον χαμηλότερο αριθμό. Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2023, η Xiaomi πούλησε 15,8% λιγότερες συσκευές, σε σύγκριση με την περσινή περίοδο.

Η εταιρεία έκανε λόγο για μια συνεχιζόμενη μειωμένη ζήτηση της αγοράς παγκοσμίως, προκειμένου να δικαιολογήσει εν μέρει τους αριθμούς. Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης περιόδου, η Xiaomi απέστειλε 32,9 εκατομμύρια τηλέφωνα (σε σύγκριση με 39,1 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος), με συνολικά έσοδα 36,5 δισεκατομμυρίων CNY, δηλαδή λίγο πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Xiaomi, Xiaomi: Οι αποστολές τηλεφώνων μειώθηκαν κατά 15,8% το 2ο τρίμηνο φέτος

Οι υπολογισμοί έδειξαν ότι η μέση τιμή πώλησης ενός smartphone Xiaomi αυξήθηκε ελαφρώς από 1.081,70 CNY (148,80 $) σε 1.112,20 CNY (154,37 $), κυρίως λόγω της αυξημένης ASP στην Κίνα.

Στα ευχάριστα, η εταιρεία διατήρησε την τρίτη της θέση παγκοσμίως ως κατασκευαστής και παρέμεινε δεύτερη σε δύο μεγάλες αγορές, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, οι αποστολές smartphone κατατάχθηκαν στο Top 3 σε 51 χώρες και στο Top 5 σε 10 επιπλέον αγορές.

Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες έφτασαν τα 606 εκατομμύρια, μια ετήσια αύξηση 10,8%, που ήταν επίσης νέο ρεκόρ για την εταιρεία.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Νέες προωθητικές εικόνες που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν specs πριν την κυκλοφορία

To Sony Xperia 1 VI θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά, μέχρι τότε, διέρρευσαν μερικές νέες προωθητικές εικόνες της συσκευής.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra, X100s & X100s Pro: Διέρρευσαν οι τιμές των μοντέλων

Η vivo ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το X100 Ultra, το ολοκαίνουργιο smartphone της για το 2024.

Smartphones Apple featured iPhone

Φήμες ότι το iPhone 16 Plus θα αντικατασταθεί από το iPhone 17 Slim που θα έχει οθόνη 6,55″

Το iPhone 17 Plus ή αλλιώς «iPhone‌ 17 Slim» της Apple θα διαθέτει οθόνη 6,55 ιντσών, σύμφωνα με τον αναλυτή Ross Young της DSCC.

Business featured Jack Dorsey

Jack Dorsey: Τέλος από το διοικητικό συμβούλιο του Bluesky

O Jack Dorsey ανακοίνωσε το Σάββατο στο Χ ότι δεν είναι πλέον μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bluesky.