Xiaomi και Oppo: Παρουσίασαν teaser από τις under-display selfie κάμερες που ετοιμάζουν [βίντεο]

Xiaomi, Xiaomi και Oppo: Παρουσίασαν teaser από τις under-display selfie κάμερες που ετοιμάζουν [βίντεο]

Η Κινέζικη κατασκευάστρια smartphones, Oppo, έκανε ένα tweet στο οποία παρουσίαζε τη selfie κάμερα που ανέπτυξε η οποία είναι κρυμμένη κάτω από την οθόνη του κινητού.

Το 15 δευτερολέπτων βίντεο δείχνει ένα μερικώς κρυμμένο smartphone το οποίο δεν έχει καθόλου notch ή pop-up μηχανισμό και η selfie κάμερα δεν είναι καν ορατή αλλά είναι πλήρως λειτουργική. Προς στο τέλος του βίντεο κάποιος βάζει το δάχτυλο του μπροστά από την κάμερα για να αποδείξει ότι όντως η κάμερα βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από την οθόνη.

Xiaomi, Xiaomi και Oppo: Παρουσίασαν teaser από τις under-display selfie κάμερες που ετοιμάζουν [βίντεο]

Λίγο μετά τη δημοσίευση της Oppo, η Xiaomi απάντησε δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζει μία αντίστοιχη τεχνολογία, επιβεβαιώνοντας το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που είχε καταθέσει νωρίτερα. Στο βίντεο της Xiaomi μπορούμε να δούμε δύο παρόμοια smartphones με το ένα να έχει notch για την selfie κάμερα και το άλλο να διαθέτει under-display selfie.

Η εταιρεία αποδεικνύει ότι και τα δύο smartphones λειτουργούν αντίστοιχα, και όταν ανοίγει την εφαρμογή της κάμερας στο δεύτερο, βλέπουμε ότι η κάμερα είναι πλήρως λειτουργική.

Xiaomi, Xiaomi και Oppo: Παρουσίασαν teaser από τις under-display selfie κάμερες που ετοιμάζουν [βίντεο]

Η under-display κάμερα είναι ένα βήμα προς τα πλήρους οθόνης smartphones. Τεχνολογίες όπως ο in-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων και οι vibrating οθόνες οι οποίες χρησιμεύουν και ως ηχεία έχουν καταστήσει δυνατή την ύπαρξη smartphones με μεγάλες οθόνες. Το μόνο εμπόδιο που είχε μείνει πριν αποκτήσουμε full screen smartphones χωρις bezels ή notches ήταν οι selfie κάμερες.

Xiaomi, Xiaomi και Oppo: Παρουσίασαν teaser από τις under-display selfie κάμερες που ετοιμάζουν [βίντεο]

Αν και η Oppo με τη Xiaomi φαίνεται να έχουν ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, είναι πολύ νωρίς να πούμε αν αυτού του είδους οι under-display selfie κάμερες θα είναι αντίστοιχα ποιοτικές με τις κλασικές. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι σύντομα θα δούμε να κυκλοφορούν τα πρώτα smartphones με κρυμμένες selfie κάμερες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TechGeek

Που πάτε βρε Κινέζοι. Εδώ η Apple έχει κινητό με 15W fast charging και notch μεγαλύτερο από το νέο αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό είναι innovation.

Γεωργιάδης Ιωάννης

Γεια σου φίλε, το καινούργιο innovation της Apple το έμαθες??? Τα καινούρια iPhone θα έχουν Bluetooth με δυνατότητα σύνδεσης με δύο συσκευές…. Κατά τ’άλλα οι Κινέζοι αντιγράφουν την αμερικανική τεχνολογία…😂🤣😂🤣

Ηλίας

Μάγκες, ο Αμερικανός παίζει με τη φωτιά αν η Huawei καταφέρει και λανσάρει νέο λειτουργικό σύστημα τύπου Android θα συρρικνωθουν σημαντικά τα κέρδη από τα μονοπώλεια που έχουν στήσει εις βάρος μας ή Apple kai google
Θα το μετανιωσει πίκρα ο τραμπ (ουκος)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.