Xiaomi: Πατέντα αποκαλύπτει κρυφή selfie και περιστρεφόμενο module καμερών

Xiaomi, Xiaomi: Πατέντα αποκαλύπτει κρυφή selfie και περιστρεφόμενο module καμερών

Η Xiaomi επιστρέφει με ένα ακόμα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που παρουσιάζει έναν διαφορετικό σχεδιασμό για full-screen smartphone. Στη νέα πατέντα της κινέζικης κατασκευάστριας, βλέπουμε ίσως έναν από τους πιο περίεργους τρόπους που έχει επιλέξει ποτέ κάποια εταιρεία, για να κρύψει τη selfie κάμερα.

Το πιο περίεργο module καμερών που έχουμε δει

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ανακάλυψε το MyFixGuide και σύμφωνα με τη σελίδα η πατέντα κατατέθηκε πριν περίπου έναν χρόνο στη CNIPA με αριθμό CN305868884, ενώ δημοσιεύθηκε σχετικά πρόσφατα.

Στην πατέντα της Xiaomi εμφανίζονται πολλές διαφορετικές διατάξεις καμερών. Ξεκινώντας από την πρόσοψη, το smartphone δεν έχει notch ή punch hole γιατί η selfie κάμερα είναι τοποθετημένη ανάμεσα στο πίσω module και την πλάτη του έξυπνου τηλεφώνου.

Η κύρια ιδέα πίσω από τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου Xiaomi smartphone είναι ότι το module των καμερών είναι εξωτερικό και μπορεί να σύρεται ή και να περιστρέφεται. Το module έχει δύο κάμερες στην εξωτερική μεριά και μία κάμερα στην εσωτερική.

Xiaomi, Xiaomi: Πατέντα αποκαλύπτει κρυφή selfie και περιστρεφόμενο module καμερών

Όταν ο χρήστης θέλει να χρησιμοποιήσει τη selfie κάμερα, σύρει ή περιστρέφει το module, ώστε η κάμερα να αποκαλυφθεί στην μπροστά μεριά του Xiaomi smartphone. Επίσης, το module εμφανίζεται να είναι τοποθετημένο οριζόντια ή κάθετα στις πάνω γωνίες του έξυπνου τηλεφώνου.

Κατά τα άλλα, ο υπόλοιπος σχεδιασμός παραμένει κλασικός, με τα κουμπιά τοποθετημένα στις πλευρές του smartphone και τη θύρα USB type-C στο κάτω μέρος. Η μόνη προσθήκη είναι μία εγκοπή στην κάτω αριστερή γωνία του έξυπνου τηλεφώνου, η οποία θα μπορούσε να ανήκει και σε κάποιον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.