Xiaomi, 5ος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στην Κίνα

Η αγορά της Κίνας στα smartphones είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κόσμο, και η Xiaomi είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κατασκευαστές στην χώρα. Μία νέα αναφορά λέει, ότι δύο μόλις χρόνια από τότε που η εταιρεία ανακοίνωσε το πρώτο της smartphone, βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης στους κατασκευαστές στην Κίνα.

Οι εταιρείες που βρίσκονται αυτή την ώρα μπροστά από την Xiaomi είναι οι Samsung, Apple, Nokia και Huawei, αλλά λέγεται ότι η κινέζικη εταιρεία στα επόμενα χρόνια θα σκαρφαλώσει στους τρεις πρώτους. Αυτό που ουσιαστικά εκτόξευσε την Xiaomi ήταν η λογική… Amazon που ακολούθησε, προσφέροντας χαμηλού κόστους συσκευές με αρκετά δυνατά specs, κερδίζοντας πολλά χρήματα από τα online καταστήματα περιεχομένου που διαθέτει.

Η εταιρεία πρόσφατα προσέλαβε τον Hugo Barra της Google, μία ιδιαίτερα ισχυρή προσωπικότητα που έχει συνδέσει το όνομα του με το Android, και σύντομα αναμένεται να κάνει τα πρώτα της βήματα στην Παγκόσμια αγορά.

H Xiaomi ανακοίνωσε το fork για το Android με την ονομασία MIUI τον Αύγουστο του 2010, και ένα χρόνο αργότερα ανακοίνωσε το πρώτο της κινητό.

Xiaomi 5th in China, Xiaomi, 5ος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στην Κίνα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντώνης Μαρίνος

Χωρίς να έχω/είχα ποτέ xiaomi, νομίζω ότι με τα 2, 2S και λίαν συντόμως με το 3αρι, η Xiaomi έχει απλά τα ταχύτερα κινητά παγκοσμίως την κάθε δεδομένη στιγμή (με τα τρέχοντα specs). Άρα δεν είναι απλά affordable, είναι τα ταχύτερα ΚΑΙ σε super τιμές. Λογικό είναι να στοχεύει κορυφή…

βασιλης

Ειμαι σιγουρος οτι η xiaomi θα γινει πολυ συντομα νουμερο ενα στην κινα και τωρα που ισως εισαχθουν στην ευρωπη ισως και στο κοσμο.ειχα το mi2s και ηταν ενα τελειο κινητο..τωρα βγηκε και mi3 που ειναι πολλα υποσχομενο..

Φανης

Χρησιμοποιοντας εδω και καιρο το mi-2, ενα εχω να πω: βαζει τα γυαλια σε ολες τις “μεγαλες” εταιρειες. Ποιοτητα κατασκευης, οθονη επιπεδου iPhone, χωρητικοτητα μεγαλη, πολυ ωραια φωτογραφικη, φανταστικο ui, ταχυτητα χρησης ανωτερη κι απο το S4 μου, γενικα μια συσκευη, που αυτα τα χρηματα δεν υπαρχει στην αγορα! Μακαρι να συνεχισει ετσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.