Xiaomi: Θα κυκλοφορήσει foldable clamshell με περιστρεφόμενη κάμερα;

, Xiaomi: Θα κυκλοφορήσει foldable clamshell με περιστρεφόμενη κάμερα;

Μπορεί τα foldable τύπου Galaxy Fold και Mate Xs να εντυπωσιάζουν, όμως η εργονομία των Galaxy Z Flip και Motorola Razr φαίνεται πως κερδίζουν το καταναλωτικό κοινό και τις εντυπώσεις. Φαίνεται πως και η Xiaomi θέλει να μπει στην αγορά των foldables με το δικό της clamshell.

Η ιστοσελίδα LetsGoDigital αποκάλυψε μία ευρεσιτεχνία της Κινεζικής εταιρείας για το δικό της, ξεχωριστό clamshell, το οποίο είναι αρκετά διαφορετικό από τον ανταγωνισμό και φαίνεται άκρως εντυπωσιακό. Η foldable οθόνη της συσκευής φαίνεται να μην έχει κενό όταν κλείνει, με αρκετά μεγάλα bezel στο πάνω και στο κάτω μέρος της.

Όμως, το εντυπωσιακό είναι το σύστημα καμερών που χρησιμοποιεί η Xiaomi. H Samsung χρησιμοποιεί οπή στην οθόνη για τη selfie όπως στο Galaxy Z Flip Z, με τη Morotola να κάνει χρήση της κύριας κάμερας στο Razr και σαν selfie μόνο όταν είναι κλειστεί η συσκευή. Στην εν λόγω ευρεσιτεχνία βλέπουμε περιστρεφόμενη κάμερα στο πάνω μέρος της συσκευής, με τέσσερις κάμερες στο ένα μέρος και μία στο άλλο.

, Xiaomi: Θα κυκλοφορήσει foldable clamshell με περιστρεφόμενη κάμερα;

Το παραπάνω σύστημα, πέραν της χρήσης του κύριου συστήματος καμερών και για selfie λήψεις, θα μπορούσε να χρησιμεύσει και για λήψεις 360 μοιρών, αν βέβαια υπάρχουν αντίστοιχες κάμερες και στις δύο πλευρές. Από τα σχέδια πάντως δε φαίνεται να υπάρχει εξωτερική οθόνη στη συσκευή, ούτε καν κάποια μικρή για ειδοποιήσεις όπως στο Galaxy Z Flip.

Το μόνο σίγουρο είναι πως με τις ευλύγιστες οθόνες οι εταιρείες φαίνεται να δοκιμάζουν αρκετά σχέδια, κάτι που χρειαζόταν αρκετά ο χώρος των smartphones τα τελευταία χρόνια. Όπως και να έχει, μέχρι στιγμής το μοναδικό δείγμα της Xiaomi για χρήση foldable οθόνης σε συσκευή της είναι το Mi Mix Alpha, το οποίο απλά κάνει χρήση της τεχνολογίας για να υπάρχει οθόνη σχεδόν σε όλη τη συσκευή.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.