Xperia 1 II: Η Sony κυκλοφορεί σειρά από βίντεο που δείχνουν τις δυνατότητες της κάμερας

Xperia 1 II, Xperia 1 II: Η Sony κυκλοφορεί σειρά από βίντεο που δείχνουν τις δυνατότητες της κάμερας

Τις τελευταίες ημέρες, η Sony δημοσίευσε αρκετά βίντεο που δείχνουν τις δυνατότητες της κάμερας του Xperia 1 II. Η διάταξη της τετραπλής κάμερας περιλαμβάνει μια κύρια κάμερα 12MP, μια κάμερα Telephoto 12MP με οπτικό ζουμ 3x, μια κάμερα 12MP Ultra-wide και έναν time-of-flight depth αισθητήρα. Το τελευταίο μετρά το χρόνο που χρειάζεται για μια υπέρυθρη ακτίνα να αναπηδήσει από το θέμα που φωτογραφίζουμε και να επιστρέψει στο τηλέφωνο. Με αυτά τα δεδομένα, το τηλέφωνο θα προσφέρει βελτιωμένες μετρήσεις βάθους για AR, πορτρέτα, φωτογραφία με χαμηλό φωτισμό και πολλά άλλα.

Το πρώτο βίντεο της σειράς, αναλαμβάνει να μας οδηγήσει σε μια περιήγηση στο περιβάλλον χρήστη και θα μας εξηγήσει πώς να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις εάν θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μερικό από το σχεδιασμό του UI προέρχεται από τις κάμερες της Sony, Alpha. Το Xperia 1 II διαθέτει ένα αποκλειστικό κουμπί κλείστρου που όταν πατηθεί μέχρι τη μέση εστιάζει και μέχρι κάτω για να τραβήξει μια φωτογραφία/βίντεο.

Το δεύτερο βίντεο περιγράφει τη λειτουργία P ή τη λειτουργία προγράμματος. Αυτή η λειτουργία, συνιστάται για φωτογραφίες που έχουν ως θέμα τους παιδιά, κατοικίδια και γενικά στιγμιότυπα. Με αυτήν τη ρύθμιση, δεν χρειάζεται να κάνουμε επιπλέον προσαρμογές στην κάμερα. Το επίπεδο φωτεινότητας θα προσαρμοστεί αυτόματα σε νέες γωνίες υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Με τη λειτουργία S μπορούμε να ρυθμίσουμε την ταχύτητα του κλείστρου κατά τη λήψη αντικειμένων που κινούνται γρήγορα. Οι ταχύτερες ταχύτητες κλείστρου θα παγώσουν τη δράση και το Xperia 1 II καθίσταται ικανό καθώς έχει ταχύτητα κλείστρου 1/8000. Το βίντεο δείχνει πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικές ταχύτητες κλείστρου ανάλογα με το τι θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Ωστόσο η Sony συνιστά τη χρήση τρίποδου με αυτές τις λήψεις.

Το μισό πάτημα του κουμπιού κλείστρου εστιάζει στο θέμα. Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες προκαθορισμένες λειτουργίες εστίασης: AF-C, AF-S και Manual Focus. Το AF-C διατηρεί συνεχώς ένα κινούμενο θέμα στο επίκεντρο, καθιστώντας το χρήσιμο για τη λήψη φωτογραφιών με θέμα που είναι σε κίνηση. Το σύστημα επίσης παρακολουθεί τα πρόσωπα και τα μάτια των ανθρώπων και των ζώων. Με το AF-S μπορούμε να εστιάσουμε σε ένα συγκεκριμένο θέμα, αρκεί το κλείστρο να παραμείνει μισό πατημένο. Η Sony συνιστά τη χρήση αυτής της ρύθμισης για τη λήψη φωτογραφιών τοπίου ή φωτογραφιών με ελάχιστη κίνηση.

Ένα άλλο βίντεο προωθεί μια δυνατότητα του Xperia 1 II που ονομάζεται Optical SteadyShot. Πρόκειται για ένα υβριδικό συνδυασμό οπτικής σταθεροποίησης εικόνας και την ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας. Αυτό το βίντεο δείχνει τη σύγκριση μεταξύ μιας λήψης με το Optical SteadyShot και μιας λήψης χωρίς αυτό. Η διαφορά είναι εντυπωσιακή.

Τέλος, το Sony Xperia 1 II διαθέτει ένα έξυπνο φίλτρο αέρα για τη βελτίωση του ήχου στις ηχογραφήσεις. Για άλλη μια φορά, οι συγκρίσεις δίπλα-δίπλα χρησιμοποιούνται για να δείξουν πόσο καλά λειτουργεί αυτό το χαρακτηριστικό.

Το Sony Xperia 1 II είναι εξοπλισμένο με οθόνη AMOLED 6,5 ιντσών, ανάλυσης 1644×3840 και αναλογία διαστάσεων 21: 9. Το τηλέφωνο τροφοδοτείται από τον Snapdragon 865 και διαθέτει μνήμη 8 GB μνήμης RAM LPDDR5 και χώρο αποθήκευσης 256 GB ενώ η μπαταρία του είναι 4000mAh.

Πηγή

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
djfapples

Θα είναι εκ των κορυφαίων κινητών για φέτος δεν του λείπει τίποτα κ στην κάμερα κ στην οθόνη κ στον ήχο κ στην ταχύτητα κ στο multitasking. Όποιος το πάρει θα ναι πολύ ευχαριστημένος

Vladimiros

Αντε ντε…3 μηνες το περιμενουμε και δεν εχουμε δει ουτε δειγμα απο την καμερα του..η καμερα θα φανει ποσο καλη ειναι διπλα σε P40,S20 ultra,op+ 8pro…παντος η Sony ειναι σε καλο δρομο αρχιζει να φτιαχνει την καμερα…και βαζει νεες τεχνολογιες οπως μειωσει του αερα σε βιντεο,εστιασει στα ματια απο περυση κιολας,το SteadyShot γινεται ακομα καλυτερο,επισης και το ζουμ με πολυ καλη ποιοτητα οπου το δειχνει στο πρωτο βιντεο…

Αν συνεχισει την συνεργασια με την Alpha και πλεον με την Zeiss μονο καλα πραγματα θα βλεπουμε και νεες τεχνολογιες σε καμερες κινητων,που μετα θα τα παρουν και οι υπολοιπες εταιριες…ναι θελουμε την Sony που εχει μονο το 1-2% της αγορας…αλλα που προσφερει πολυ παραπανω στον χωρο αυτο..

Διονύσης

Αντε να έρθει. Το τηλ είναι τούμπανο. Η τιμή του αλμυρή σύμφωνα με ότι έχουμε δει, αλλά όποιος το πάρει θα αργήσει να ξανασχοληθει με αγορά κινητού.

Ιωάννα

Πραγματικά εκπληκτικό κινητό!! Το μόνο που με ανησυχεί είναι η μπαταρία του και η υπερθέρμανση. Αν τα έχει διορθώσει η Sony, μιλάμε για την απόλυτη ναυαρχίδα! Ανυπομονώ να κυκλοφορήσει να το δούμε στην πράξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.