Xperia XZ2 και XZ2 Compact: Εντυπωσιακή η αυτονομία της μπαταρίας τους

sony xperia xz2 compact αυτονομία μπαταρίας ανταγωνισμός, Xperia XZ2 και XZ2 Compact: Εντυπωσιακή η αυτονομία της μπαταρίας τους

Τα νέα Sony Xperia XZ2 και XZ2 Compact αφήνουν θετικές εντυπώσεις μιας και η εταιρεία άλλαξε, αν όχι ολοκληρωτικά, σε κάποιο βαθμό το σχεδιασμό των ναυαρχίδων της και τις εφοδίασε με ό,τι καλύτερο μπορούσε. Ένα από τα θέματα που απασχολούν όλες τις εταιρείες είναι η αυτονομία των συσκευών τους και φαίνεται πως η Sony έχει κάνει καλή δουλειά.

Παραδοσιακά η Sony δεν τα πηγαίνει άσχημα στον τομέα της αυτονομίας των συσκευών της και είναι απορίας άξιο το πως τα καταφέρνει με τις φετινές ναυαρχίδες της οι οποίες διαθέτουν μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας από τις περσινές. Πιο συγκεκριμένα, το Xperia XZ2 διαθέτει μπαταρία 3.180mAh ενω του Xperia XZ2 Compact βρίσκεται στα 2.870mAh, με τα περσινά XZ1 και ΧΖ1 Compact να διαθέτουν μπαταρία 2700mAh.

Αυτό που παρατηρούμε είναι πως το XZ2 φτάνει σχεδόν τις 8 ώρες και 54 λεπτά αυτονομίας ενώ το XZ2 Compact φτάνει τις 9 ώρες και 13 λεπτά, κερδίζοντας τον ανταγωνισμό με άλλες εταιρείες όπως τη Samsung με τα Galaxy S9 και S9+, αλλά και την Apple με τα iPhone 8 και iPhone X. Επίσης, βλέπουμε πως το XZ2 ξεπερνάει την αυτονομία του ΧΖ1 αλλά ο πραγματικός νικητής είναι το XZ1 Compact μιας και διαθέτει μικρότερη οθόνη και ανάλυση, σε σύγκριση με το ΧZ2 Compact.

sony xperia xz2 compact αυτονομία μπαταρίας ανταγωνισμός, Xperia XZ2 και XZ2 Compact: Εντυπωσιακή η αυτονομία της μπαταρίας τους

Εκεί που δεν τα πηγαίνουν καλά οι συσκευές της Sony είναι στο χρόνο που διαρκεί η φόρτιση της συσκευής μιας και το OnePlus 5T μαζί με τα Galaxy S9 και S9+ είναι από τα smartphone που είχαν τη μικρότερη διάρκεια φόρτισης από το 0% στο 100%. Χαρακτηριστικά, τα Xperia XZ2 και XZ2 Compact χρειάστηκαν 2 ώρες και 25 λεπτά για να φορτίσουν, τη στιγμή που το OnePlus 5T θέλει 1 ώρα και 30 λεπτά και 1 ώρα και 45 λεπτά για τα Galaxy S9 και S9+.

sony xperia xz2 compact αυτονομία μπαταρίας ανταγωνισμός, Xperia XZ2 και XZ2 Compact: Εντυπωσιακή η αυτονομία της μπαταρίας τους

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

και τους κανει ρεζίλι απο κατω το αρχαίο xz1 compact

bezilys

Πάλι χώμα έφαγαν από το μπαμπά sony κάτι apple και κάτι Samsung!

Νίκος

Κάτοχος Xperia xz1 compact η μπαταρία κρατάει πάρα πάρα πολύ!

VasiliS7edge

Είναι πολύ υποτιμημενη εταιρία η Sony. Ελπίζω να πάρει αυτό που τις ανήκει αν και δύσκολο με την αγορά να φθίνει.

χρηστος

Δεν αμφιβαλω για την αυτονομια των Sony απλα να πω οτι τα τεστ του phonearena στην μπαταρια ειναι εντελως αναξιοπιστα. Την κραζουν μερα νυχτα γι αυτα & προσωπιξα διαπιστωσα μεγαλες αποκλισεις απο την πραγματικοτητα. Καλυτερα του gsmarena

Theo

Εγώ από την άλλη αμφιβάλλω πολύ για αυτή την τεράστια αυτονομία. Κάθε άλλο παρά διάσημη για την μπαταρία των κινητών της είναι η Sony. Μακάρι να είναι έτσι.

GiorgosM.

Να’ ταν και λιγάκι όμορφα τί καλά που θα ήταν… 1+ 5T το πιο ισορροπημένο μπράβο στους κινέζους. (S8 plus έχω ).

John

Και παλι θα πατωσουν στις πωλησεις βεβαια γιατι κανεις δεν θα κοιταξει την διαρκεια μπαταριας οταν σχεδιαστικα ειναι αρχαιολογιες και εχουν μαπα οθονη.

antonis

Αυτο το οτι ειναι ασχημα δεν το καταλαβαινω σε πολλους γραφοντες εδω. Η ομορφια ειναι καθαρα θεμα προσωπικου γουστου οτι δεν αρεσει σε καποιον μπορει να αρεσει σε καποιον αλλο.Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι τα sony ειναι απο τα πιο ομορφα κινητα. Ολα τα υπολοιπα απλα μοιαζουν μεταξυ τους. Ε ας εχει καποιος και τετραγωνες γωνιες οχι ολοι στρογγυλεμενες…….Παντως επειδη ειχα αρκετα sony στην κατοχη μου η μπαταριες τους πετυχαιναν αριστους χρονους αποφορτισης,ακομη και το “αθλιο” ,οπως νομιζουν μερικοι L1 που εχω τωρα κανει αριστη διαχειρηση ενεργειας σε σχσεη με αλλα κινητα με μεγαλυτερες μπαταριες.

bezilys

@John μαπα οθόνες μάλιστα κάνε υπομονή έρχεται ο μπαμπάς με την 4K να κλείσει σπίτια!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.

Smartphones Sony

Κάμερες smartphone: Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε

Η τεχνολογία πίσω από τις σύγχρονες κάμερες smartphone είναι τόσο προηγμένη, από τους αισθητήρες έως όλους τους αλγόριθμους λογισμικού.