Sony Xperia Z5 και Compact: Η πρώτη εικόνα με αισθητήρα αποτυπωμάτων

Η Sony εχθές ανακοίνωσε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει press event στο πλαίσιο της IFA 2015 και λέγαμε ότι μεταξύ άλλων περιμένουμε την ανακοίνωση της ναυαρχίδας Sony Xperia Z5. Σήμερα διέρρευσε φωτογραφία που λέγεται ότι απεικονίζει τα Sony Xperia Z5 και Z5 Compact.

Τα δυο Sony Xperia Z5 και Z5 Compact ποζάρουν δίπλα σε ένα iPhone της Apple και αν η φωτογραφία είναι αληθινή, τότε θα είναι τα πρώτα της Sony με αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Ο αισθητήρας λέγεται ότι θα τοποθετηθεί στο power button που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, διότι συνήθως στα υπόλοιπα κινητά βρίσκεται στην κάτω πλευρά της οθόνης ή στην πίσω πλευρά, κάτω από την κάμερα.

Sony Xperia Z5 και Compact: Η πρώτη εικόνα με αισθητήρα αποτυπωμάτων, Sony Xperia Z5 και Compact: Η πρώτη εικόνα με αισθητήρα αποτυπωμάτων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Σόνυ=πεταμένα λεφτά.

thanoik

καλη μαγκια αυτό στο πλαι,στο Compact θα βολευει στο ποιο μεγαλο όμως;

DIREFEAR

Δεν αναφερονται τεχνικα χαρακτηριστικα…προφανως διατηρει την οθονη των 5.2″ και τα 1080p.Κλασσικα εικονογραφημενα απο την “Σωνει”…

Νίκος

Καλά μιλάμε για z5, και το z3+ και z4 ακόμα δεν κυκλοφόρησε Ελλάδα και εμείς κοιτάμε το z5?

Νίκος

Και κάτι ακόμα αν το z3 compact είναι πιο μεγάλο από το iphone τότε δεν είναι compact αλλά όπως τα προηγούμενα z τεράστιο!

JohnWave

To θεωρώ αδύνατο να είναι αληθινή η φωτογραφία καθώς τα bezels είναι έτους 2010. Fake.

Ekimolaos

Μα καλά, τόσα χρόνια το ίδιο design, ακόμα και στο “σωτήριο” phone της ακριβώς το ίδιο;; Τι σκατά τους πληρώνει τους designers;; Εκτός αν τους πλήρωσε μια φορά και μετά τους έδιωξε και πλέον δεν έχει καν designers. Έτσι μόνο εξηγείται γιατί δεν έχει αλλάξει καθόλου το design από το πρώτο Ζ (μιλάμε για μικροδιαφορές από το 1 έως το 5, έλεος).

Φώτης

Τα ιδια Παντελακη μου τα ιδια Παντελή μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

One

Καλα κανει η Sony και δεν ανανεωνει το σχεδιο γιατι οι αλλοι θα την αντιγράψουν. Εξαλου εχει το καλυτερο σχεδιο χωρις κουμπια μπροστα και ουτε καμερες να προεξέχουν. Ουτε η Apple επισης αλλαζει σχεδιο αλλα εκει δε λετε τιποτα. Και το μονο πραγμα που αλλαξε η Σαμυ είναι το γυαλι πισω που στη τελικη το αντεγραψε από τη Sony και τα προβατα λενε για ανανεωση την αντιγραφη, Ελεος.

Καλύτερα που η Sony εβαλε τον αισθητήρα στο πλαι και όχι μπροστα και χαλουσε τη λεια επιφανεια του κινητου. Αμα το Ζ5 Compact εχει και καινούργιο επεξεργαστή το αγοραζω σιγουρα.

@Νίκος η οθονη στο Ζ5 Compact φαινεται μεγαλύτερη από ότι στο iPhone.

Νίκος

One εγώ απλά λέω είναι μεγάλο για compact! Εγώ έχω το z3 compact, άμα θα είναι μεγαλύτερο τότε είναι σαν να έχω το κανονικό z3

STGP

@Οne συμφωνω απόλυτα μαζί σ περιμένα πολυ καιρό να ρθει κάποιος να τα πεθ ετσι και επισης επειδη γινεται χαμουλης με τα besels πάλι δε κράζουν τα besel της apple

One

@Νίκος Το iPhone μαλλον είναι το 5s που εχει 4 ιντσες γι’ αυτό φαινεται μικρότερο. Και εγω εχω το Ζ3 Compact.

Vagos

Το 5s είναι

Νίκος

Ναι όντως one το είδα ίντερνετ το s5 είναι, και είναι λίγο πιο μεγάλο το z3 compact με σύγκριση το s5 άρα γιαυτό φαίνεται λίγο πιο μεγάλο το z5 compact γιατί θα έχει παραπάνω ίντσες

Νίκος

Iphone 5s*

Ekimolaos

@One Καλύτερα που δεν αλλάζει design γιατί θα την αντιγράψουν; Καλά, θα μας τρελάνεις; Τι αντιγραφές και κουραφέξαλα; Δεν υπάρχει παρθενογένεση στην εξέλιξη και ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας. Αν δεν υπήρχε “αντιγραφή” (δηλαδή ανταγωνισμός), τότε όλα θα ήταν ίδια. Βασικά δεν θα υπήρχε τίποτα, θα υπήρχαν ακόμα κινητά με εξωτερικές κεραίες και κουμπιά. Βασικά ούτε καν, ούτε τηλεβόας δεν θα υπήρχε! Επίσης το γυαλί το έβαλε πρώτη η Apple στο iPhone 4, όχι η Sony. Το γεγονός ότι δεν αλλάζει τίποτα στο design σημαίνει πως μένει στάσιμη. Και στασιμότητα + τεχνολογία δεν πάνε μαζί. Πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι καινούριο μπας και κερδίσει κόσμο, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να έχει το ίδιο κινητό απλά με καλύτερο hardware. Ακόμα και το iPhone αλλάζει design καθε δύο χρόνια… Δεν είναι θέμα αντιγραφής και αηδίες, είναι θέμα του να κάνει κάτι καινούριο και ελκυστικό. Να πάρει ιδέες από άλλους και να τις εφαρμόσει καλύτερα. Και να βάλει και δικές της, non-gimmick, ιδέες σε εφαρμογή. Αυτό δεν είναι αντιγραφή, αυτό είναι λέω στον ανταγωνιστή μου “μπορώ να το κάνω καλύτερα από σένα”. Η Sony από την άλλη το μόνο που λέει είναι “μην αγχώνεστε παιδιά, το ίδιο θα κάνω για 5η συνεχόμενη… Συνέχεια »

παπαροκας tiamat

Αν ειναι παλι αυτα τα χαλια που βλεπω, κλεινει!!

Nick

Αν και δεν μου πολυαρέσει σαν ιδέα ο αισθητήρας αποτυπωματων, είμαι σίγουρος πως θα έχουν κάνει φοβερή δουλειά για άλλη μια φορά οι Ιάπωνες. Προσωπικά προτιμώ λιτό τηλέφωνο χωρίς πολλά πολλά πάνω του όπως fingerprint sensors, heart rate monitor, ή ακόμη και το physical button μπροστά όπως στα iPhone και τα galaxy S. Αντίθετα θεωρώ σούπερ την ύπαρξη διπλών stereo ηχείων μπροστά, κάνουν πραγματικά απόλαυση την χρήση του κινητού για multimedia, όπως και το να μην προεξεχει η κάμερα από πίσω, όσο φοβερή και τρομερή και να είναι. Για την αλλαγή του design που λένε αρκετοί εγώ μέσα, να το αλλάξει το design, αλλά με κάτι ακόμα καλύτερο φυσικά, πράγμα που είναι αλήθεια δύσκολο όταν έχει κατ’εμε το κορυφαίο μακράν σχέδιο της αγοράς. Ξέρω ότι είναι τελείως υποκειμενικο το τελευταίο και πολλοί διαφωνούν αλλά για μένα είναι πανέμορφο design ενώ είναι εκπληκτικό το πόσο λεπτό μπορεί να είναι ένα τηλέφωνο που είναι συγχρόνως αδιάβροχο, έχει στερεοφωνικά ηχεία και τέτοια κάμερα. Το δε screen/body ratio είναι καλύτερο από την πλειοψηφία του ανταγωνισμού (Samsung, HTC, Apple) και χειρότερο από LG και μερικά αλλά μικρότερα ονόματα (καθόλου υποτιμητικο) στον χώρο.

One

Ωραια πες μου τοτε τι τεραστιες διαφορες βλεπεις εσυ απο το iPhone 5 στο iPhone 6 ή απο το Galaxy S5 στο S6 γιατι εγω δεν βλέπω. Ολες οι εταιρίες εχουν ενα βασικο σχεδιο και αυτο ακολουθουν και απλα το εξελισουν με τη παροδο του χρονου με μικροαλλαγές σε κάθε εκδοση. Μη περιμένεις απο το ενα μοντελο στο αλλο να γινει ριζικη αλλαγή του σχεδιου. Και αυτο ισχυει για ολες τις εταιριες.

#SonyXperiaTheBest

Πολύ γρήγορα δεν τα βγάζει ομγ δλδ. Οκ ωραίο αλλά πρέπει μεγάλες αλλαγές ούτε καν να αφήσει να εξελιχθεί το προηγούμενο μοντέλο…Δλδ περίμενε ρε σόνυ το Z3 + δεν έχει έρθει ακόμα Ελλάδα κ εσυ βγάζεις το Z5 …

vladimiros

Παιδια καποτε το ειχα ξαναπει μου φαινετε,ΠΙΟ;;; το οτι ολες οι εταιριες ξεμειναν απο ιδεες βγαζουν καινουριο κινητο σχεδον ιδιο με το προηγουμενο,δεν γινεται να βγαλουν τριγωνο κινητο η κατι αλλο ξερω γω για να ξεχωριζει, απο εδω και περα ελαχιστα πραγματα θα βλεπουμε,γιαυτο σταματηστε να κραζετε δεν τα κανει αυτα μονο η σονη,Μ9 με Μ8 το ιδιο ακριβως,G3 με G4 και αυτο σχεδον ιδια,Note 4 απο’τι φαινετε θα ναι εξωτερικα ιδιο με το 5,θα μπορουσα να πω και αλλα πολλα ακομα,μονο η Huawei κανει καπως διαφορετικα πραγματα π.χ συρόμενη κάμερα και τετεια,και μπραβο τις γιαυτο..για το Ζ5 αντε θα μπορουσαν να το κανουν απο αλουμινιο ολο,αλλα προσωπικα εγω δεν το θελω αυτο.

Ιωαννης jb

Ο ένας λέει κλείνει, ο άλλος δε βγήκε Ελλάδα το z3+, ο άλλος απο μια απλή φώτο, διαπιστώνει οτι είναι ίδιο νε τα άλλα….
Εγώ νομίζω ότι προσπαθείτε να περάσετε στο κόσμο ότι χαζό πιστεύετε!!!
Ακούμε απο ολους τους ακυρους εδω και χρόνια οτι η Sony κλείνει..
Δεν ήρθε Ελλάδα το z3+ ε?
Το ότι αυτήν η χώρα είναι δεύτερη στο κόσμο ως πιο πιθανή χωρα για χρεοκοπία το έχεις σκεφτεί? Πως σου φαίνεται είναι σημαντικό??
Εκιμολαε στην ερώτηση του one δεν απάντησες, γιατί?
Για να σε πω κι εγω κατι ακόμη,
Ποιά εταιρία έχει αλλάξει απο το 12 και μετά, δλδ τα τελευταία 3 χρόνια περισσότερες φορές design στην ναυαρχιδα τις απο την Sony?
Πάντως 100% σίγουρα οχι η Samsung και όχι η Apple

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.