Yahoo: Τι απαντά για το σκάνδαλο μαζικών παρακολουθήσεων από NSA & FBI

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έκανε το πρακτορείο Reuters, η Yahoo φέρεται να έχει επιτρέψει τη μαζική παρακολούθηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών της από τις αμερικανικές υπηρεσίες NSA και FBI.

Οι ίδιες πληροφορίες την ήθελαν να έχει δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου σύστημα παρακολούθησης, ύστερα από απαίτηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαίτησε να σκανάρονται τα email και τα συνημμένα σε αυτά, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν μια σειρά από λέξεις κλειδιά. Η CEO της Yahoo, Marissa Mayer, επέλεξε να συμμορφωθεί με αυτή την απαίτηση, δημιουργώντας το ειδικό software που ήταν απαραίτητο για να σκαναριστούν η πλειοψηφία των email, χωρίς να έχουν στοχοποιεί κάποιο συγκεκριμένο χρήστη.

Ωστόσο, η Yahoo δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός και έρχεται να δώσει τη δική της απάντηση λέγοντας ότι το δημοσίευμα του Reuters είναι “παραπλανητικό” ότι παρακολουθεί εκατομμύρια χρήστες της, όμως δεν το αρνείται ξεκάθαρα.

“Εξετάζουμε ενδελεχώς το κάθε αίτημα της κυβέρνησης για δεδομένα χρηστών με στόχο να μειώσουμε τις αποκαλύψεις. Το σκανάρισμα των email που περιγράφεται στο άρθρο, δεν υπάρχει στα συστήματά μας”, αναφέρει στις σημερινές της δηλώσεις.

Ωστόσο, στις αρχικές της δηλώσεις όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας το θέμα, η Yahoo είχε πει πως είναι “νομοταγής εταιρεία που συμμορφώνεται με τους νόμους των ΗΠΑ”.

Άλλες εταιρείες όπως Google, Facebook, Apple, Microsoft, Twitter ήταν πιο σαφείς λέγοντας ότι δεν έχουν λάβει ποτέ παρόμοια αιτήματα από την κυβέρνηση και δεν θα συμμετείχαν ποτέ.

yahoo surveillance system, Yahoo: Τι απαντά για το σκάνδαλο μαζικών παρακολουθήσεων από NSA & FBI

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business yahoo

H Yahoo βάζει τέλος στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί Google και Meta

Η Yahoo αναμένεται να απολύσει το 20% του συνολικού προσωπικού της στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του ομίλου.

Internet Hackers yahoo

Οι hackers προτίμησαν να μιμούνται το Yahoo

Μία έρευνα που παρουσίασε η Check Point Research έδειξε ότι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο προτιμούν να μιμούνται το Yahoo στις απόπειρές τους να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου.

Software yahoo

Yahoo: Αποσύρεται οριστικά από την Κίνα

«Σε αναγνώριση του ολοένα και πιο δύσκολου επιχειρηματικού και νομικού περιβάλλοντος στην Κίνα, η σειρά υπηρεσιών της Yahoo δεν θα είναι πλέον προσβάσιμη από την ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου»

Business Verizon yahoo

H Verizon σκέφτεται να πουλήσει τη Yahoo και την AOL

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Verizon σκέφτεται να προχωρήσει στην πώληση της Yahoo και της AOL.