Οι νέοι τσεκάρουν το smartphone τους κάθε τρία λεπτά

smartphone και νέοι, Οι νέοι τσεκάρουν το smartphone τους κάθε τρία λεπτά

Σύμφωνα με έρευνα της CommScope οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν πιο συχνά οι νέοι ηλικίας 13 έως 22 ετών, είναι το YouTube, το WhatsApp, το Facebook, το Instagram και το Twitter. Η αποκαλούμενη και ως “Generation Z” ελέγχει το smartphone της κάθε τρία λεπτά κατά μέσο όρο!

Η έρευνα διαπιστώνει ότι το 60% των νέων ηλικίας 13-22 ετών δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ένα application ή να επισκεφθεί ένα site, αν το download είναι αργό. Στο μεταξύ, τα 2/3 δηλώνουν θετικά στις αγορές μέσω των social media.

Η έρευνα της CommScope πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 4.000 ανθρώπων σε οκτώ μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η πιο δημοφιλής φιλοφοξία των νέων αυτών των ηλικιών είναι να σταδιοδρομήσουν και εξελιχθούν σε διάσημους YouTubers.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mac

Φιλοδοξία*

Georgerapp

Για αυτό και δε περνούν χαμπαρι τι τους έχουν ετοιμάσει για μέλλον.

Tasos Spanos

Όλη μέρα είναι με το κινητό στο χέρι
Ο μέσος χρόνος αλλάζει επειδή κάποιες ώρες αργά την νύχτα τους πέρνει ο ύπνος και δεν ασχολούνται με το κινητό
Αλλιώς η έρευνα θα έβγαζε νούμερα όπως κάθε 3 δευτερόλεπτα οι νέοι ασχολούνται με το κινητό

Δεν έχουν καμία άλλη ενασχόληση όλη μέρα Facebook και ιστορίες στο instagram.

Παπαροκας tiamat

να δωσω τη δικη μου ερμηνεια. στο κινητο always something happens!!…και αν δεν happens ξενερωνεις!…πχ ενα like που θα παρεις…. ενα μνμ που θα σκασει κ θα κουτσομπλολεψεις στη παρεα….δινει τροφη!

ενα καλο τυρακι επισκεψιμοτητας ειναι αυτο που κανει το techblog…που ανεβαζει αρθρα καθε λιγο και λιγακι… λες να ξαναμπω σε λιγο να δω τι θα διαβασω…. και αν δεν δεις κατι νεο ξενερωνεις!

ειναι ενα καλο κλειδι ερμηνειας γιατι κοιταμε ολοι τοσο συχνα το κινητο και εργαλειο δουλειας για site οπως το techblog που εκει πρεπει να εστιαζει!

μια καλη ιδεα θα ταν το facebooktechblog κωστα… ;)))

bezilys

@Tasos Spanos είμαστε η αλήθεια να λέγεται μην λέμε μόνο για τους άλλους

Darth

@ Παπαροκας tiamat ετσι ειναι για αυτό εγω εχω ειδοποίησις μονο για πολυ σημαντικά πράγματα πχ sms/calls ολα τα αλλα silent και τα βλέπω οποτε εχω χρονο και ωρεξη……
είπαμε δεν θα μαας κάνει και το κινητό μας δούλους του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8 και 8 Pro: Μεγάλη διαρροή αποκαλύπτει τα πάντα [φωτο+βίντεο]

H Google θα παρουσιάσει τα καινούργια της smartphone στις 4 Οκτωβρίου αλλά εμείς μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στα Pixel 8 και Pixel 8 Pro.

Smartphones Apple featured iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro – Τεστ πτώσης: Είναι το τιτάνιο πιο ισχυρό;

Τα πρώτα τεστ πτώσης του iPhone 15 Pro είναι διαθέσιμα στο Youtube και αποκαλύπτουν πολλά για την ολοκαίνουργια συσκευή.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 8a: Υποτιθέμενες hands-on εικόνες αποκαλύπτουν πολύ καμπύλες γωνίες

Μια νέα εικόνα που διέρρευσε δείχνει ότι το Pixel 8a θα υιοθετήσει μια ριζοσπαστική εκδοχή του νέου στρογγυλεμένου σχεδιασμού της Google.

Smartphones Elon Musk Twitter

Το X κλείνει το Circles

Το X σχεδιάζει να κλείσει το Circles, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται αναρτήσεις με μια περιορισμένη ομάδα ατόμων.