YouTube: Επιτρέπει την αφαίρεση προτεινόμενων βίντεο και καναλιών

, YouTube: Επιτρέπει την αφαίρεση προτεινόμενων βίντεο και καναλιών

Αρκετοί χρήστες του YouTube παραπονιούνται ότι στις προτάσεις εμφανίζονται βίντεο τα οποία δεν έχουν κάποια σχέση με το περιεχόμενο που παρακολουθούν οι ίδιοι.

Μέσω του επίσημου blog της η Google ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει περισσότερο έλεγχο στους χρήστες σχετικά με την “Αρχική Σελίδα” και τις προτάσεις θέασης που εμφανίζει το YouTube.

Ο Product Manager του YouTube, Essam El-Dardiry, παραδέχτηκε ότι ο αλγόριθμος της ιστοσελίδας δεν είναι ιδιαίτερα ακριβής και κάνει λάθη στις προτάσεις. Γι’ αυτό, πλέον οι χρήστες μπορούν να αφαιρούν προτάσεις που σχετίζονται με κανάλια τα οποία δεν τους αφορούν.

, YouTube: Επιτρέπει την αφαίρεση προτεινόμενων βίντεο και καναλιών

Η πρόσβαση σε αυτή την επιλογή γίνεται από το overflow μενού με τις τρεις τελείες που εμφανίζεται δίπλα στα βίντεο της “Αρχικής Σελίδας” και των προτάσεων στη λίστα “Επόμενο”. Μεταξύ των επιλογών υπάρχει το “Don’t recommend channel”.

Επίσης, από εδώ και στο εξής το YouTube θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους προτείνει το κάθε βίντεο, μέσω ενός πλαισίου κάτω από αυτό. Σύμφωνα με το YouTube, αυτό το πλαίσιο θα εμφανίζεται σε βίντεο καναλιών τα οποία δεν έχει ξαναδεί ο χρήστης, αλλά ταιριάζουν με το περιεχόμενο που παρακολουθεί συνήθως.

, YouTube: Επιτρέπει την αφαίρεση προτεινόμενων βίντεο και καναλιών

Ως επιπρόσθετο μέτρο, το YouTube προσφέρει ακόμη περισσότερο έλεγχο στους χρήστες όσον αφορά τα είδη των προτάσεων που βλέπουν στην ιστοσελίδα. Πλέον, στην κορυφή της Αρχικής Σελίδας και πριν από τις κλασικές προτάσεις θα εμφανίζεται ένα καρουζέλ με διάφορα βίντεο ποικίλης ύλης.

Η δυνατότητα της αφαίρεσης προτάσεων είναι διαθέσιμη για Android και iOS, ενώ μελλοντικά θα προστεθεί και στη web έκδοση. Επίσης, το καρουζέλ δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, θα γίνει διαθέσιμο πρώτα στο Android και στην Αγγλική γλώσσα.

Όπως πάντα, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν έχουν κυκλοφορήσει ευρέως, και διατίθενται σταδιακά σε ομάδες χρηστών και διάφορες γλώσσες και αγορές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.