Sony Xperia Z5 – Z5 Compact: Διορθώνει το Stagefright με νέα αναβάθμιση

Η Sony διέθεσε αναβάθμιση για τα Xperia Z5 και Xperia Z5 Compact για να διορθώσει το κένο ασφαλείας Stagefright, μιας και ένα δισ. Android smartphones μπορούν να χακαριστούν με ένα τραγούδι, επιτρέποντας την πρόσβαση στις συσκευές μας με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

Αυτό το κενό ασφαλείας έχει αρκετά ίδια χαρακτηριστικά με το Stagefright bug στα SMS, που έγινε γνωστό τον Ιούλιο και ήταν το μεγαλύτερο κενό ασφαλείας που είχε ανακαλυφθεί. Οι συσκευές μας μπορούν να μολυνθούν όταν αναπαράγουμε ένα μολυσμένο MP3 και MP4 αρχείο μιας και “ανοίγουμε” την πόρτα σε κακόβουλους χρήστες να υποκλέψουν τα προσωπικά μας δεδομένα με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Το αρχείο της αναβάθμισης έχει αρχίσει να διατείθεται σταδιακά μέσω WiFi και μέσω της εφαρμογής της Sony για Η/Υ, έχει μέγεθος 281MB και φέρει τον κωδικό 32.0.A.6.152. Πρέπει επίσης να αναφέρωουμε ότι εκτός του προβλήματος με το Stagefright, η αναβάθμιση διορθώνει την απόδοση της κάμερας, μειώνει την υπερθέρμανση της συσκευής και κάνει τον ψηφιακό αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων ακόμα πιο ακριβή.

Sony Xperia Z5 - Z5 Compact: Διορθώνει το Stagefright με νέα αναβάθμιση, Sony Xperia Z5 – Z5 Compact: Διορθώνει το Stagefright με νέα αναβάθμιση

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Z3 + Z3 Compact?

Αλέξανδρος

Μόλις ολοκλήρωσα το update σε Z5c. Ο αισθητήρας δακτυλικων αποτυπωματων έγινε όντως πιο γρήγορος και ακριβεστερος. Στην κάμερα δεν είδα κάποια διαφορά. Η θερμοκρασία πραγματικά έχει αρκετή διαφορά. Ζεσταινοταν ο SD810,όχι σε υπερβολικό σημείο,αλλά πλέον θεωρώ πως είναι σε ικανοποιητικα επίπεδα. Δε ξέρω πως το κατάφερε η σονυ αλλά 4 συνεχόμενα antutu που έτρεξα έπιασα σταθερά 60.000. Όσο έπιανα κ πριν το update δηλαδή . Δεν έχει κάποια σημασία το νούμερο απλά ήθελα να δω αν έριξαν την απόδοσή του επεξεργαστή. Αν το σκέφτεται κάποιος για αγορά το προτείνω ανεπιφύλακτα

Grigsgr

@One τα Z3/Z3c έχουν πάρει ήδη αναβάθμιση σχετικά με το Stagefright. Κάτοχος του compact και το ξέρω 🙂

herc

Μπραβο SONY.

killbillgr

off topik
Επειδή με ενδιαφέρει το xperia Z5 Compact είναι αλήθεια ότι υπερθερμάνετε? Και αν ναι τη πρόβλημα δημιουργεί? Τόσο ώστε να μην το αγοράσω? Δλδ ειναι τραγικά τα πράματα? Γιατί διαβάζω διάφορα και δεν βγάζω αποτέλεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Android Smartphones

Sony Xperia 1 V: Premium smartphone για όσους έχουν φωτογραφικές ανησυχίες

Η Sony ήταν πάντα γνωστή ότι εστιάζει σε οθόνες υψηλής ποιότητας, τις κορυφαίες δυνατότητες κάμερας και την ομαλή απόδοση, και το Xperia 1 Το V δεν αποτελεί εξαίρεση.

Smartphones Sony Xperia Ελληνικό μενού smartphones

Sony Xperia 1 V: Ολόκληρο το μενού στα ελληνικά [video]

Αναλυτικά το μενού του Sony Xperia 1 V (XQ-DQ54). Τρέχει Android 13 (67.0A.4.22). Ανακαλύψτε βήμα βήμα τι περιλαμβάνει το κινητό που σκέφτεστε να αγοράσετε.

Smartphones featured Qualcomm Sony

H Sony θα συνεχίσει να κατασκευάζει smartphone για πολλά χρόνια ακόμα

Οι πεσμένες πωλήσεις smartphone της Sony έχουν κάνει πολλούς να αναρωτιούνται εάν θα ακολουθήσει τα χνάρια των LG και HTC.

Reviews Sony Android Smartphones Hands-on

Sony Xperia 1 IV review: Υπέροχο αλλά…

Το hyper-smartphone Xperia 1 IV είναι το καλύτερο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα η Sony, με ένα κάρο τεχνολογίες προερχόμενες από την πολυετή εμπειρία του Ιάπωνα κατασκευαστή.